Audinst HUD-mx1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Backgramond 10. 6. 2012 13:04

tak jak čtu tak raději než nuforce Udac 2 koupit teda tady ten Audinst. Uvidíme objednám a bude...
Audinst MX1 + AKG 271MKII
Sony STR-DE 495 - zatím 5.1 Sony plast
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod Backgramond 13. 6. 2012 14:20

POrosím o radu, mám koupen Audinst a sluchátka AKG 271MKII mám přehazovat jumpery když nastavím všude hlasitost jak win tak winampo tak audisnt tak to hraje, že o trošku výše by to už bylo nahraně uší ale je u této max hlasitosti slyšet výrazný šum. Pomůže přehození k nižšímu šumu tím, že nebdue potřeba tolik výkonu? Dík moc
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod Komoi 13. 6. 2012 19:51

Vzhledem k tomu, že mají moje HD 555 srovnatelnou impedanci s AKG 271MKII a ty tvé mají jen trošku nižší citlivost, tak je to divné. Já mám master volume na počítači cca mezi 50 a 70%, foobar -5dB nebo winamp na asi 40%. Audinst mám většinou vytočený těsně pod půlku a to už je dost nahlas.
Tady hodně záleží na tipuji že základní desce, jak velkou hlasitost "zavelí" audinstu zahrát. Nikde jsem se ale bohužel pořádně nedočetl, v jaké formě data z počítače do audinstu tím USB lezou, takže ti možná kecám. Jak moc může levný, nebo špatný HW ovlivnit kvalitu taky nevím. USB je řízeno CPU, takže při velké zátěži může zvuk vynechávat, nebo trpět, ale to by se stávat nemělo a navíc to není tvůj případ. Doporučil bych vyzkoušet i na jiném počítači a taky trošku rozsáhleji popsat, zda máš zapojený i externí zdroj, přes jaký stroj hraješ atd. Taky upozorňuju, že já si na tom svém jumpery nepředělával a jediný problém, co jsem s ním měl je v diskusi o stránku zpět, ale to jsi asi už viděl = ). Zatím přeju hodně štěstí.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
HTC EVO 3D + Klipsch image s4/Klipsch image One
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Backgramond 13. 6. 2012 20:37

Tak stroj starší P IV 3Ghz, ale je to taky možné, že jsem se jen nechal unést a některé nahrávky jsou mp3 320 kbit a u nich jsemsi všimnul ruchů v podobě šumu. U lepších kvalit se to neobjevuje.
Hlasitost Pc tak cca 85 % winamp 90% a audinst 90% a je to akurát....taky záleží jakou má kdo poslechovou hlasitost, ale velký rozdíl by tam být neměl....ale od zapojení to vše hraje stejně....jako zatím jsem velice spokojen po přechodu z Koss sporta pro zkoušených i na audistu tak je nikdy nechci vidět jen mi to je divné....ještě pozkouším floydy cd audio a nějaké flac a pak napíšu.....ale asi to jsou jen pocity při přehazování kosů a akg z hlavy na hlavu :-)
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod Komoi 13. 6. 2012 21:49

Pokud je to nahrávkou, tak by snad vše mělo být OK. Ale i tak je divné, že musíš mít vše vytočené skoro naplno...
Jinak u digitálních nahrávek si přestávám poslední dobou myslet, že bitraty mají nějaký zásadní význam. Pokud je to aspoň +-192, tak to to dost dobré. U nahrávek jde hrozně moc o to, jak je to zprasené už ve studiu, popřípadě pokud je mp3 stažená z netu, tak to může být nějaký pochybný nekvalitní rip. A přenosová rychlost je už jen ta třešnička na dortu. Kdyby byl nějaký další problém, tak informuj = )-
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Backgramond 14. 6. 2012 19:01

Nevím kde je chyba...hraje to pořád stejně....kvalita se mi líbí a pink floyd hraje ve flac potišeji než mp3 ale to je asi dáno kvalitou...ale pořád mi ta hlasitost nejde do hlavy, když někomu to rve teprv v půli uši. By mě zajímalo jaký výstupní výkon ma Audinst pří mých AKG.....a to jedu pořád i s adaptérem.....leda jet bez něj ale to pochybuju, že by měl větší výkon :-)
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 6. 2012 19:52

Na AKG ma vykonu až-až. Poradi si aj s nenažranejšimi sluchadlami. Niekde chyba asi bude.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Backgramond 14. 6. 2012 21:30

njn a kde že :-) a máte někdo fotku těch jumperu jak maj byt do 300ohm a nad mám jen EN manuál a tam moc infa není.....že bych to zkusil....
možná je chyba mezi sluchátky a židlí O:-)
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 15. 6. 2012 14:56

Pozvotvírat všechna možná nastavení hlasitosti v OS. Někde asi bude stažená šavle.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Backgramond 15. 6. 2012 17:26

ale práve jsem procházel os skrz na skrz a nevím nevím, integrovanou zvukovku jsem zakázal ve spráci tak nevím.... :-)
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 6. 2012 17:32

Pokiaľ nie je ten kus vadny, tak nie je šanca, žeby mal Audinst problem s hlasitosťou u K 271 ani na tom nižšom gaine. Za normalnych okolnosti by ti to malo ustreliť hlavu. Skusil by som ho pripojiť k inemu PC, ako sa to bude spravať.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Komoi 15. 6. 2012 18:00

Předpokládám, že jsi zkoušel do audinstu zapojovat i tvé starší KPP. Pokud i ty hrály +- podobnou nízkou hlasitostí, tak to vidím na nějakou SW špínu. Jak Ryan radil, zkus jiné PC, zkus všemožné kombinace všeho, co tě napadne. Nebo pokud jsi z Brna, tak se mužem sejít a svoje audinsty porovnat, aby jsi věděl, jesli je chyba v něm, nebo někde jinde.
HD 650 + Audinst HUD-mx1
Komoi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Backgramond 22. 6. 2012 18:53

nic.
Sporty Pro hrajou o trošku nahlas je to znatelnější ale nění to nějak výrazný rozdíl. Zkoušel jsem druhé PC a pak ještě noťas a nic pořád to samé tak nevím, do Brna jezdí jednou za čas, ale jak to vidím tak tam asi brzy pojedu :-)

-- 22. 6. 2012 19:57 --

Nebo jestli bys nemohl poslat fotku vnitřku zesilovače abych viděl jak maj být všechny jumpery?

-- 22. 6. 2012 19:59 --

Jo a ještě jsem zapoměl....zkoušel jsem je na staré hifině Panasonic a tam hrály hlasitostí, že na max hlasitost mi to už dost rvalo uši.....
Tesla NC 440
Backgramond
Junior

Odeslat příspěvekod DarkEye 30. 8. 2013 13:10

Ako si mam nadstavit AIMP, aby som dostal z neho najlepsi mozny vystup ? ked som mal wasapi exclusive, tak mi nehral zaroven AIMP a win zvuky, ale iba AIMP. Ak som si dal iba wasapi, tak som to vyriesil.
DarkEye
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 30. 8. 2013 13:18

Podla toho co chces... Pri pocuvani hudby nechcem byt ruseny systemovymi zvukmi.
Systemove zvuky ti mozu hrat do integrovanej zvukovky a AIMP do Audinst - tak je to podla mna najlogickejsie.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka