Shanling DAC-50

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vision69 23. 11. 2011 14:12

Zdravím,
má někdo nějaké zkušenosti s tímto DA převodníkem?
Nebo alespoň jaký je váš názor?
Informace jsou zde: http://www.horizontrading.cz/horizontra ... ing-DAC-50
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vision69 28. 11. 2011 12:19

Tak jsem ten DAC koupil a zlepšení oproti mému dosavadnímu DACu Firestone nemůžu nějak zaznamenat. Ten Shanling stál 20tis. a Firestone 6tis. Přemýšlím, jestli má pro mne ten Shanling význam. Zbytečné jsou pro mne výstupy a vstupy, které má Shanling navíc, zbytečný je pro mne i resampling, toho docílím i v PC a navíc se mi zdá Shanling nečekaně hlučný. Třeba můj mini PC není slyšet vůbec. V podstatě ze všech mích hifi komponentů je ten Shanling nejhlučnější. Pokud bych ten Shanling vrátil, nevíte o nějakém podobném DACu do 20tis?
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 28. 11. 2011 12:34

armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kocmeister 28. 11. 2011 14:15

Á já to řikám furt, nekupujete ty Číňany, a stejně si to koupí a nehraje to...
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 28. 11. 2011 14:33

Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vision69 28. 11. 2011 17:39

Zapoměl jsem napsat, že to musí mít USB vstup.
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 28. 11. 2011 17:49

cital som niekde na anglickom vebe velky test dacprevodnikov a rozdiely boli minimalne. Tak si vyber :)
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 29. 11. 2011 13:40

Ten Arcam rDAC se dá koupit i u nás za cenu cca 9-10 tisíc Kč. Má asynchronní USB a až na ten kompromisní zdroj (vždy si můžeš vyrobit či nechat vyrobit nekompromisní) vypadá dobře. (najdi si na netu recenze) Jediné co se mi na něm nelíbí je vnitřní uspořádání, ale už jsem asi rozmazlený deskami od Casea či p. Macury, kde je vše čistě, jasně a logicky rozloženo. Rozložení desky rDACu nemusí mít na zvuk žádný vliv, je to čistě jen můj pocit. Dle recenzí by to měl být výborný DAC, navíc se všecky recenze shodují v tom, že USB vstup je nejlepší a opravdu dobře provedený.

Jestli máš dost prostředků, tak ta Casea Cepheus+HiFace. Nebo by Ti k tomu p.Vrána dodělal USB vstup. Otázkou je, jak kvalitní.
Další možností pak je si koupit od Casea (Sirius II) a desku USB->I2S založenou na XMOS, a udělat si z toho svůj vlastní DAC s asynchronním USB. Ale to jen a pouze pokud jsi zkušenější bastlíř a chceš si s tím vyhrát a sám si to dotáhnout k dokonalosti...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dofo 29. 11. 2011 15:57

Arcam rDAC vlastnim cca pol roka a zatial som s nim spokojny, splnil mi to, co som od neho ocakaval a ked zohladnime jeho cenu, tak je to velmi dobry vyrobok. Primarne ho pouzivam na posluch z PC cez sluchadla, kde vyuzivam jeho asynchronny USB vstup (taktovanie a redukcia jitteru dodana spickovou firmou dCS), ktory zvlada aj Hires v rozliseni do 24/96. Pri pouziti Foobaru cez ASIO je zvuk bez vyhrad, rozhoduje akurat kvalita nahravky. Na opticky vstup mam pripojeny prehravac a na koaxialny vstup settopbox. Aj pri tychto dvoch vstupoch je prinos pocutelny, aj ked v pripade prehravaca menej, ten ma totiz tiez Wolfson prevodnik.
S tvrdenim palinocha mozem len suhlasit. Pocul som uz viacero externych DAC-ov (napr. BB DAC s hodinami, Caseu Lyru digital MKII, profi prevodnik od TC Electronic BMC-2) a presvedcil som sa, ze rozdiely v nich sice su, ale v porovnani s dramatickymi rozdielmi, ake sa vyskytuju pri sluchadlach a reproduktoroch, su tieto v podstate zanedbatelne.
dofo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 29. 11. 2011 22:18

Kontaktoval by som p. Vranu ohladom toho USB vstupu. Cosi sa mi mari, ze niekomu uz nieco take na objednavku robil (zadarmo to ale nebude).

EDIT:
www.casea.eu píše:TondaK:
Neplánujete udělat levnější D/A převodník s USB vstupem, ať se nemusí používat digitální převodníky jako HiFace?
admin:
Na zakázku je možné rozšířit Cepheus mk2 o USB vstup.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nolwendil 30. 11. 2011 11:26

Ale není USB jako USB. Být to asynchronní USB s párem pořádných oscilátorů, tak by to bylo super. Kitů či hotových desek pro (malo)výrobce je dostatek. A s p. Vránou by se určitě dalo na hodně věcech domluvit, takže nezbývá než ho v případě zájmu kontaktovat a zjistit podrobnosti.

dofo :arrow: Dovedl bys nějak srovnat Arcam rDAC s Tebou zmiňovanými převodníky? Nebo alespoň se zvukem z analogového výstupu Tvého přehrávače? (jaký přehrávač máš?) A používáš rDAC s dodávaným zdrojem, nebo jsi ho vyměnil za lepší? DAC s asynchronním USB za tu cenu vypadá jako super nabídka...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Odar 30. 11. 2011 11:39

Ja problem dohodnut sa s p. Vranom nevidim. Otazne je, ci je niekto za vyrobu na objednavku (nie zrovna lacnu) ochotny aj platit. Druha vec - myslim si, ze S/PDIF a AES/EBU standard USB prezije.
Naposledy upravil Odar dne 30. 11. 2011 20:33, celkově upraveno 1
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dofo 30. 11. 2011 15:24

Nolwendil píše:dofo :arrow: Dovedl bys nějak srovnat Arcam rDAC s Tebou zmiňovanými převodníky? Nebo alespoň se zvukem z analogového výstupu Tvého přehrávače? (jaký přehrávač máš?) A používáš rDAC s dodávaným zdrojem, nebo jsi ho vyměnil za lepší? DAC s asynchronním USB za tu cenu vypadá jako super nabídka...

Na rovnakej zostave som pocul len Caseu Lyra digital, takze ferovo mozem voci rDAC-u porovnat len tu a pochopitelne este interny DAC v mojom prehravaci. Zvysok retazca tvorilo duo od Beyerdynamicu A1/T1. Arcam pouzivam s dodavanym zdrojom, prehravac je profi multiplayer HHB UDP-89

Casea Lyra digital vs rDAC:
Casea hrala s prehladom, lupoidno detailne s vybornym zobrazenim priestoru. To iste sa vsak da povedat aj o Arcame. Rozdiel (nie dramaticky, skor zanedbatelny!!!) bol vsak v celkovom charaktere zvuku. Casea ho mala viac digitalno-sterilny, suchsi, naproti tomu rDAC posobil mierne analogovo. V nemeckych recenziach som sa stretol s dvomi skupinami nazorov. Jedna hovorila o neutralnom zvukovom prejave rDAC-u, druha o jeho mierne analogovom charaktere. Ja sa priklanam k tej druhej, ale ono velmi zalezi na kazdom clanku retazca .
HHB vs rDAC:
V prehravaci je druhy najvyssi prevodnik od Wolfsonu, rDAC ma integrovany najvyssi model od rovnakeho vyrobcu s oznacenim 8741. Rozdiel bol identifikovatelny len pri absolutnom sustredeni a nekonecnom prepinani vstupov na A1. Pri rDAC-u sa prejavil ako priblizenie zvukovej sceny resp. ako zvacsenie tiel jednotlivych nastrojov s minimalnym zvyraznenim basoveho pasma (kontrabas).

Z uvedeneho moze vyzniet, ze rDAC vyrazne skresluje a je dominantny na basoch, ktore rozmazava. Nie je to tak. Ak su basy v nahravke konturne a pevne, budete ich take pocut aj cez rDAC. Aby vsak porovnanie dvoch vyrobkov bolo lahsie pochopitelne, pouzite vyrazy mozu taketo zdanie navodit.
Z mojho pohladu ma na vysledny zvuk ovela podstatnejsi vplyv kvalita nahravky. Tam su rozdiely priam priepastne a okamzite pocutelne. Rozdiely v slusnejsich DAC-och su v porovnani s nimi az smiesne zanedbatelne a musia sa hladat s absolutnou preciznostou a pekelnym sustredenim.
dofo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 30. 11. 2011 20:28

Takze jednoznacne tu je pre Arcam + v cene a osobne si myslim ,ze vzhladom uz k vintage zostave zadavatela by mu skor "sadol" zvukovo do zostavy.
I ked mne osobne vzhladovo nesedi skor by tam pasovala Casea, ale ......
ta cena......
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod rrajnoha 26. 5. 2012 18:18

dofo píše:Arcam rDAC vlastnim cca pol roka a zatial som s nim spokojny..

Zdravim.
Mám rDAC také koupený. Takže PC s foobar(ASIO-ASIO4ALL)-->rDac-->NAD C370-->Authentic Voice - Magic 622. Zvuk je vcelku poslouchatelny - neurazi.

Na druhou stranu v porovnání s CD přehrávačem Denon, který obsahuje DAC od firmy casea.eu také v ceně cca 8000.-Kč byl CD Denon-Casea výrazně lepší - na první poslech.
Vše bylo testováno u kamaráda, který má tento řetězec : uvedený CD Denon-Casea-->Předzesilovač – HYPA300SE-->konce PA300SE(BVAudio.sk)-->Authentic Voice - Magic 622.
Vyměnili jsme pouze a jen zdroj (CD / PC-->rDAC) i CDéčko bylo stejné - vypáleno z poslouchaných FLAC. Když to napíšu "zveličeně", pak rDAC hraje pod dekou-méně jasné a detailní a tím pádem se jeví i více basový = méně vzdušný projev. Basy trošku měkčí, aIe to nepovažuji za handicap. I pocit prostoru byl chudší - méně zřetelná lokalizace nástrojů i zpěváka a to jak pravo-levá, tak předozadní.

Takže dle mého se o žádný zázrak nejedná - kvalita odpovídá ceně. Na druhou stranu se jedná o universální řešení a každé pc/notebook s nastaveným foobarem bude hrát pro běžného posluchače překvapivě dobře.
HTPC(XBMC), AVR YAMAHA RX-A3010
rrajnoha
Junior