Nolwendil píše:dofo 
Dovedl bys nějak srovnat Arcam rDAC s Tebou zmiňovanými převodníky? Nebo alespoň se zvukem z analogového výstupu Tvého přehrávače? (jaký přehrávač máš?) A používáš rDAC s dodávaným zdrojem, nebo jsi ho vyměnil za lepší? DAC s asynchronním USB za tu cenu vypadá jako super nabídka...
Na rovnakej zostave som pocul len Caseu Lyra digital, takze ferovo mozem voci rDAC-u porovnat len tu a pochopitelne este interny DAC v mojom prehravaci. Zvysok retazca tvorilo duo od Beyerdynamicu A1/T1. Arcam pouzivam s dodavanym zdrojom, prehravac je profi multiplayer HHB UDP-89
Casea Lyra digital vs rDAC:
Casea hrala s prehladom, lupoidno detailne s vybornym zobrazenim priestoru. To iste sa vsak da povedat aj o Arcame. Rozdiel (nie dramaticky, skor zanedbatelny!!!) bol vsak v celkovom charaktere zvuku. Casea ho mala viac digitalno-sterilny, suchsi, naproti tomu rDAC posobil mierne analogovo. V nemeckych recenziach som sa stretol s dvomi skupinami nazorov. Jedna hovorila o neutralnom zvukovom prejave rDAC-u, druha o jeho mierne analogovom charaktere. Ja sa priklanam k tej druhej, ale ono velmi zalezi na kazdom clanku retazca .
HHB vs rDAC:
V prehravaci je druhy najvyssi prevodnik od Wolfsonu, rDAC ma integrovany najvyssi model od rovnakeho vyrobcu s oznacenim 8741. Rozdiel bol identifikovatelny len pri absolutnom sustredeni a nekonecnom prepinani vstupov na A1. Pri rDAC-u sa prejavil ako priblizenie zvukovej sceny resp. ako zvacsenie tiel jednotlivych nastrojov s minimalnym zvyraznenim basoveho pasma (kontrabas).
Z uvedeneho moze vyzniet, ze rDAC vyrazne skresluje a je dominantny na basoch, ktore rozmazava. Nie je to tak. Ak su basy v nahravke konturne a pevne, budete ich take pocut aj cez rDAC. Aby vsak porovnanie dvoch vyrobkov bolo lahsie pochopitelne, pouzite vyrazy mozu taketo zdanie navodit.
Z mojho pohladu ma na vysledny zvuk ovela podstatnejsi vplyv kvalita nahravky. Tam su rozdiely priam priepastne a okamzite pocutelne. Rozdiely v slusnejsich DAC-och su v porovnani s nimi az smiesne zanedbatelne a musia sa hladat s absolutnou preciznostou a pekelnym sustredenim.