Tak se mi po dlouhé době podařilo udělat daší progress.
- Transport, který je postavený na základě STM32F4 (discovery nebo jeden čínský kit) už funguje v režimu device a nejenom to. Frequenci generuji AD9850, zatím pouze v režimu Philips I2S
48kHz/16b (výstup 32 bit z důvodu, že DSD1794 podporuje v default pouze 24bit).
- Jsem schopen upravit USB desciptor tak aby "podporoval všechny možné frequence co mě napadají. Bohužel transport zatím funguje v asynchronous class 1.0 (USB full speed) takže i když zobrazím 192kHz tak bych to přes USB neprorval.
- vstupní frequence je zatím jenom 24,576MHz. Později plánuji i druhou pro násobky 44.1KHz.
A teď pro případné zájemce něco za co bych vývojáře STM32 kopnul nejraději do .... Věc která není nikde publikovaná (aspoň já jsem ji nenašel): STM32F4 podporuje dělič I2SDIV nastavit i do režimu 1, byť v manuálu uvádějí, že není 1 a 0 podprována. Už jsem byl rozhodnutý, že koupím krystal 49,152MHz a naštěstí jsem si to rozmyslel.

Proč taková informace? Důvodem je to, že podle této frequence nastaví MCLK (master clock) a SCK (system clock) a když tam hodíte 2 tak máte automaticky na výstupu polovinu.
A teď jak to celé hraje. Vzhledem k tomu, že ten signál generovaný AD9850 trošku ujíždí tak je tam občas trošku patrný jitter. Mám v plánu si koupit nějaké jakostnější krystaly, ale nechtěl jsem to uspěchat. A dobře jsem udělal.

Jinak to v porovnání s Benchmarkem hraje slušně. Jak jsem uvedl chtělo by to lepší krystaly, ale i tak jsem s výsledkem velmi spokojen. Celé je to takový amaterský bastl, do toho sondy osciloskopu a propojené to je tak, že by všichni hi-fisté padli na zadek. Raději to ani fotit nebudu páč bych to zase schytal.

Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.