Už je to docela dlouho co jsem tady spamoval, takže se to tu pokusím trošku oživit.

Uplynulo poměrně hodně doby co jsem začal pracovat s myšlenkou, že si postavím vlastní USB DAC a i když jsem se načas těchto aktivit vzdal, tak jsem rozhodně neusnul na "vavřínech". Mám možná takovou docela špatnou vlastnost, že když se do něčeho pustím tak se toho rozhodně nevzdám.
V současné době se má situace tak, že jsem jeden ze svých Kitů (tedy pokud se to tak dá nazvat) propojil s Casea Sirius XLR a po připojení zdroje (CustomWorks) jsem to celé umístil do krabice (viz níže). Rozjel jsem na tam navzdory různým tvrzením UAC1 s plnou asynchronní podporou tj. 44.1/48/96 kHz s bit rate 16/24. Windows plně funkční a Linux také. Problémy až na nějaké mnou známé maličkosti téměř žádné. Casea Sirius jsem přeprogramoval (ATINNY2323) a přidal jsme tam i podporu Mute. Spolu s Dispre to bezproblému přehraje Benchmark DAC1, a pochopitelně i srandovní NOS1 DAC.

Pro bezproblémový update jsem tam přidal podporu DFU (flashování přes USB). Je tam ještě práce jak na kostele, protože mi chybí dodělat UAC2 (podpora 192 a více). Nějaký základ by tam byl, ale je to zatím v plenkách. Abych nezapomněl. Je tam implementovaná podpora HID takže některé featury ovládám skrze mnou vytvořenou aplikaci v C#. Těch aplikací je ve skutečnosti více, protože paralelně dělám i další DACy. Mým plánem je využít co je k dispozici. Tedy minimálně pro testy. V současné době se učím psát ovladače v DDK (Windows framework). Proč? Protože nechci ve finále používat The sycon ovladače a jak už jsem uvedl chtěl bych využít těch feature víc. Nehledě k tomu, že mám v plánu video a další legrace. Docela jsem si ty STM32 zamiloval a tak jsem si mimo jiné udělal k jednomu DACu i dalkový ovladač. Svázal jsem to s HID a funguje to tak trochu jako klávesnice takže když chci další skladbu ve Winamp tak no problém. Jak se říká: "Když to miluješ tak není co řešit".

Plány?
Řeknu to takovým řekněme příběhem: "Žíl byl jeden mladý inženýr a ten byl tak nespokojený s tím co se dá v obchodech koupit, že si postavil vlastní firmu...". A kdoví ...
https://youtu.be/hyMkEJ9FVA8https://youtu.be/mbFJUZ0t7Zc Jo a jak to hraje? Říká se, že sebechvála s**dí. Takže asi takto. "I kdyby to bylo pouze placebo tak kolikrát chrochtám blahem". A to je teprve řekněme začátek. Jo a sorry za kvalitu těch videí, příště se polepším.