Rad by som trocha objasnil vyssie napisane. PRE4 aj svetlejsie a energicke nahravky prednesie kultivovanejsie, lepsie nez trebarz BVa, ktory ma vacsiu tendenciu ku neprijemnej tvrdosti prednesu takychto nahravok. Rozdiel medzi tymito zosilnovacmi naozaj je. S PRE4 je to sice pre moje usi o nieco lepsie, ale prilis svetly prednes potlaca prirodzenu fariebnost nastrojov a najma v niektorych pasazach viedie ku ostrosti, s tym nic neurobim. Chyba mi proste tlacitko Dolby B alebo Dolby C, ako v case kazetovych deckov, po stlaceni ktoreho by tieto svetle nahravky zacali hrat normalne.
Toto sa tyka niektorych nahravok v teste, nahravok svetlejsieho, energickejsieho charakteru. Nejde o zanre, lebo napr. Deep Purple mi na K701 zneju vyborne, ide vyslovene o charakter nahravky.
Uplny protipol je folkova skladba "Storms Are On The Ocean" z Dr. Chesky binauralneho dema. Je to zvlast ticho a makko zmastrovana nahravka, ukryva v sebe vsak velky dynamicky rozsah - tyka sa hlasnejsich pasazi v speve, zatlacenia čela. Toto je priklad nahravky, ktora mi znie na K701 s PRE4 vyborne. Na BVa mi v predoslom teste najlepsie hrali TDS-15, podanie slacikovej pasaze od 2:20 bolo u nich najlepsie, lepsie nez u K701. Na PRE4 sa podanie slacikovej pasaze u K701 vyrazne zlepsilo. tak som opat porovnaval s TDS-15, tentokrat s PRE4. Farba slacikov sa mi sice na TDS-15 paci viac, avsak vykreslenie ich dynamiky je na K701 lepsie. Nejako sa mi to s TDS-15 nezdalo, to dynamicke podanie, bolo take zadusene. Tak ma napadlo pod musle TDS-15 podlozit nausniky z inych sluchadiel. Cisto na experimenty som si kupil kozenkove nahradne nausniky na senny HD59x a takmer pasuju, ale nedaju sa navliect. Daju sa vsak podlozit pod musle TDS-15 tak, ze drzia. Musle sa malinko oddialia, vznikne malu priestor medzi nimi a uchom a to sa priaznivo podiela na podani dynamiky aj priestoru. Ono v tom tovarenskom vyhotoveni mate ucho nalepene nezvycejne blizko ku membrane, kedze TDS-15 klasicke nausniky vobec nemaju. Vznika z toho blizsie umiestneny prednes a urcite potlacenie priestoru a dynamiky. Po tejto uprave sa slacikova cast od 2:20 pocutelne zlepsila. Netvrdim, ze dynamika je takto celkom na urovni K701, ale farba slacikov je u TDS-15 nadherna a po tejto uprave ide o rovnaku uroven zazitku z oboch sluchadiel. Toto ma presviedca, ze v snahe o doplnenie vhodnych nausnikov ku TDS-15 ma zmysel pokracovat.
Este postreh ku DT880 a pouzitym zosilnovacom. Z nejakeho zahadneho dovodu DT880 ku PRE4 nesedia tak dobre ako ku BVa. Zvuk je s PRE4 nevyrazny, fadny. Preto som vyhlasil, ze PRE4 ich dostatocne nevybudi. Halsitost bola na ticho zmastrovanom Dr. Chesky deme nedostatocna, ale na klasickych CD je dostatocna. Ked pisete, ze charakter zvuku sa upravou vstupneho odporoveho delica nezmeni, znamena to, ze zvysenie zisku DT880 okrem zvysenia hlasitosti nepomoze. Cize na FLACoch z CD, ktore maju aj teraz dostatocnu hlasitost, nebude ziadne zlepsenie. Ak je tak, z nejakeho zvlastneho dovodu PRE4 a DT880 ku sebe dobre nepasuju. Zvuk z BVa je s DT880 podstatne zivsi, ma viac vysok, podstatne lepsiu dynamiku. Je to zvlastne, lebo napr. K701 ku PRE4 pasuju ovela lepsie, nez ku BVa. Vie niekto tuto zahadu vysvetlit?
-- 20. 12. 2012 17:03 --Ricccie píše:nazdars, HiFace nemam, ale co tak zaradit do testu Bursona ha-160?
Ak ide o ponuku na zapozicanie, rad taku ponuku prijmem. Som z BA.