BVaudio Headamp vs PRE4 vs Little Dot MK III

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hergarok 20. 12. 2012 09:52

Záleží co máš na mysli pod pojmem "nepříjemný zvuk". Už jsem to tu psal: měl jsem možnost slyšet K702 i staré K701 (oboje na stejném železe) a ty novější měli někdy nepříjemný (agresivnější) zvuk.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 20. 12. 2012 09:56

Zisk 1 znamená případně jenom nedostatečnou hlasitost.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 10:17

RCA kabel medzi HRT MS II a prislusnym zosilnovacom prehadzujem medzi zosilnovacmi, takze ide vzdy o ten isty kabel. Podla popisu majitela je to coax RG58 s tymi lacnejsimi neutrikmi na koncoch. Tento kabel s BVa Headamp hra lepsie, nez 30cm gitarovy kabel Klotz, co som si pred cca mesiacom nechal na zakazku vyrobit.

Ako priklad mozem uviest 24/192 HiRes nahravku Out Of Time od R.E.M. z DVD audio - moj predch. test. Je to taka skoncentrovana energia ta nahravka. Na Amfitonoch, Vsonic GR07, HiFiMan RE-262 znie vyborne s kazdym zosilnovacom, co som teraz alebo v minulosti skusal. Plati to aj o Amfitonoch s Little Dot a PRE4. DT880 su na BVa z energie nahravky trocha "nepokojne", ale este stale to hra vcelku dobre. Na Little Dot hraju DT880 dobre, prednes je pokojny, chybaju mi len vyraznejsie vysky, ale to suvisi s Little Dot MK III a nie popisovanou vecou. Na pouzitom PRE4 su DT880 trocha podvyzivene a nahravka znela trocha fadne, ale pocuvanie nesprevadzalo nic neprijemne.

S popisovanym problemom na urcitom type nahravok sa u svetlych a citlivejsich sluchadiel stretavam opakovane v kazdom teste. Tie nahravky, ktore boli v mojich predoslych testoch problemove, su takymi aj teraz. Bud je to nedostatocnym vybudenim K701 vo vsetkych mojich testoch, alebo je to vlastnost sluchadiel. Dosli ku mne aj nazory, ze starsie K701 hrali lepsie - neviem posudit.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 20. 12. 2012 10:26

"Podla popisu majitela je to coax RG58 s tymi lacnejsimi neutrikmi na koncoch. Tento kabel s BVa Headamp hra lepsie, nez 30cm gitarovy kabel Klotz"

Len s BVa ci aj s inymi HeadAmp. A co potom popluvana RG62?
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... d=a#p48156
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 10:30

šeďour píše:Zisk 1 znamená případně jenom nedostatečnou hlasitost.

V pripade Dr Chesky binauralneho dema, ktore je nahrane zvlast potichu, som sice takmer na konci s hlasitostou, ale staci. U typickych nahravok sa s hlasitostou pohybujem niekde na zaciatku druhej polovice.

-- 20. 12. 2012 09:36 --

Specialne testom kablov som sa zatial nezaoberal. Staci vymenit K701 za Amfitony a problem je prec. Out of Time hra s Amfitonmi na PRE4 lepsie nez na BVa, z coho mi PRE4 vychadza ako lepsi zosilnovac. Nejaky problem v kabloch na Amfitonoch nepozorujem.

Ale pohram sa dnes s kablami a vyskusam Zero DAC, ten som este nezapojil.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 11:35

armaman píše:A co potom popluvana RG62?

Volal mi majitel, aby som pozrel na cerveny popis na kabli, lebo si presne nepamatal, aky kabel mi dal. Je na nom napisane RG62A/U. Takze nie je to RG58.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 20. 12. 2012 14:35

Er gé šedesát dva, se dá v tomhle případě brát jako referenční audiokabel.Dál bych propojovací kabely v tomhle testu neřešil.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 20. 12. 2012 14:43

Len ci sa s tym budu ochotni stotoznit aj ini.... NO FLAME
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ricccie 20. 12. 2012 14:45

nazdars, HiFace nemam, ale co tak zaradit do testu Bursona ha-160?
×Auralic Aries Mini > RME Adi 2 Pro AE > Naim Nait XS2 > Dali Epicon 2
×ChordMojo | FiioM6 | ZorlooZtella> Prophile8 | ER2XR | HD660S | HD58X | K371 | DT250
×Bezdrat | Sonos Arc | WH1000XM3 | WF1000XM4 | GalaxyBuds+
Ricccie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 20. 12. 2012 15:25

Hergarok píše:Jestli je to jak psal tomashr, tak bude vliv na zvuk nulový - zesilovač má zisk stále stejný, pouze vstupní signál je sražen odporem a to vliv na zvuk nemá. To, že to není na sluchátka je jen díky tomu, že zisk ×1 stačí jen na citlivá sluchátka.

Podívej se na fotku tišťáku na http://web.telecom.cz/macura/pre4.htm - jde o R1/R2 a R101/R102 vpravo dole mezi potenciometrem a vstupní svorkovnicí. Jde fakt jen o vstupní dělič, Macura udává v manuálu 3 nebo 4 ověřené hodnoty pro celkový zisk. Začínal jsem také s 1x, ale prostě mi to moc nevyhovovalo (pro HD650), po změně hodnot je vše OK.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 17:57

Rad by som trocha objasnil vyssie napisane. PRE4 aj svetlejsie a energicke nahravky prednesie kultivovanejsie, lepsie nez trebarz BVa, ktory ma vacsiu tendenciu ku neprijemnej tvrdosti prednesu takychto nahravok. Rozdiel medzi tymito zosilnovacmi naozaj je. S PRE4 je to sice pre moje usi o nieco lepsie, ale prilis svetly prednes potlaca prirodzenu fariebnost nastrojov a najma v niektorych pasazach viedie ku ostrosti, s tym nic neurobim. Chyba mi proste tlacitko Dolby B alebo Dolby C, ako v case kazetovych deckov, po stlaceni ktoreho by tieto svetle nahravky zacali hrat normalne.

Toto sa tyka niektorych nahravok v teste, nahravok svetlejsieho, energickejsieho charakteru. Nejde o zanre, lebo napr. Deep Purple mi na K701 zneju vyborne, ide vyslovene o charakter nahravky.

Uplny protipol je folkova skladba "Storms Are On The Ocean" z Dr. Chesky binauralneho dema. Je to zvlast ticho a makko zmastrovana nahravka, ukryva v sebe vsak velky dynamicky rozsah - tyka sa hlasnejsich pasazi v speve, zatlacenia čela. Toto je priklad nahravky, ktora mi znie na K701 s PRE4 vyborne. Na BVa mi v predoslom teste najlepsie hrali TDS-15, podanie slacikovej pasaze od 2:20 bolo u nich najlepsie, lepsie nez u K701. Na PRE4 sa podanie slacikovej pasaze u K701 vyrazne zlepsilo. tak som opat porovnaval s TDS-15, tentokrat s PRE4. Farba slacikov sa mi sice na TDS-15 paci viac, avsak vykreslenie ich dynamiky je na K701 lepsie. Nejako sa mi to s TDS-15 nezdalo, to dynamicke podanie, bolo take zadusene. Tak ma napadlo pod musle TDS-15 podlozit nausniky z inych sluchadiel. Cisto na experimenty som si kupil kozenkove nahradne nausniky na senny HD59x a takmer pasuju, ale nedaju sa navliect. Daju sa vsak podlozit pod musle TDS-15 tak, ze drzia. Musle sa malinko oddialia, vznikne malu priestor medzi nimi a uchom a to sa priaznivo podiela na podani dynamiky aj priestoru. Ono v tom tovarenskom vyhotoveni mate ucho nalepene nezvycejne blizko ku membrane, kedze TDS-15 klasicke nausniky vobec nemaju. Vznika z toho blizsie umiestneny prednes a urcite potlacenie priestoru a dynamiky. Po tejto uprave sa slacikova cast od 2:20 pocutelne zlepsila. Netvrdim, ze dynamika je takto celkom na urovni K701, ale farba slacikov je u TDS-15 nadherna a po tejto uprave ide o rovnaku uroven zazitku z oboch sluchadiel. Toto ma presviedca, ze v snahe o doplnenie vhodnych nausnikov ku TDS-15 ma zmysel pokracovat.

Este postreh ku DT880 a pouzitym zosilnovacom. Z nejakeho zahadneho dovodu DT880 ku PRE4 nesedia tak dobre ako ku BVa. Zvuk je s PRE4 nevyrazny, fadny. Preto som vyhlasil, ze PRE4 ich dostatocne nevybudi. Halsitost bola na ticho zmastrovanom Dr. Chesky deme nedostatocna, ale na klasickych CD je dostatocna. Ked pisete, ze charakter zvuku sa upravou vstupneho odporoveho delica nezmeni, znamena to, ze zvysenie zisku DT880 okrem zvysenia hlasitosti nepomoze. Cize na FLACoch z CD, ktore maju aj teraz dostatocnu hlasitost, nebude ziadne zlepsenie. Ak je tak, z nejakeho zvlastneho dovodu PRE4 a DT880 ku sebe dobre nepasuju. Zvuk z BVa je s DT880 podstatne zivsi, ma viac vysok, podstatne lepsiu dynamiku. Je to zvlastne, lebo napr. K701 ku PRE4 pasuju ovela lepsie, nez ku BVa. Vie niekto tuto zahadu vysvetlit?

-- 20. 12. 2012 17:03 --

Ricccie píše:nazdars, HiFace nemam, ale co tak zaradit do testu Bursona ha-160?

Ak ide o ponuku na zapozicanie, rad taku ponuku prijmem. Som z BA.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 20:01

Pripojil som Zero DAC cez USB.

Prve dojmy s Amfiton TDS-15
1) cez jeho sluchatkovy zosilnovac
strmy zosilnovac, zda sa byt velmi vykonny, vo zvuku mi chybaju vyraznejsie basy aj vysky
2) cez BVa Headamp
nejake basy a hlavne vysky pribudli. BVa je zvukovo jasne lepsi zosilnovac, ajked menej vykonny. V porovnani s HRT MS II mensia dynamika, menej detailu, menej uderny bas, vysky nie su tak zvonive ... proste HRT MS II je vo vsetkom lepsi, nez Zero DAC pripojeny cez USB transport. Zajtra ho zapojim cez coax z DVD playera, to by malo byt lepsie. Mam obycajny LG DVD player, ale cez coax to snad bude dobre.
3) cez PRE4
pocutelne zlepsenie oproti BVa, ale je citit, ze zapojeny zdroj je nizsej kvality, nez aky som doteraz pouzival v teste.

Cez USB mi berie len 16 bit a neberie mi 96k ani 88.2k nahravky (WASAPI) ... ake to vlastne ma USB?

-- 20. 12. 2012 19:18 --

Skusil som Foobar2000 -USB-> Zero DAC -> PRE4 -> K701

Zvuk nie je prehnane ostry a prilis svetly. Nabeh na ostrost tam je, ale da sa zniest. Nemam problem pocuvat tie nahravky, ktore som s HRT MS II oznacil ako problematicke. Ale zvukova kvalita (detail, vysky, priestor...)nie je taka, ako s HRT MS II. Ono ten zvuk je taky typicky zvuk DACu z adaptivneho USB, pripomina mi ILTW DAC prepnuty do adaptivneho modu a tiez E10 pouzity ako DAC. Cize o triedu slabsi zvuk. Oplati sa pripojit HRT MS II a v problematickych nahravkach vymenit sluchadla za ine.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 20. 12. 2012 20:56

USB vstup u je to úplně nejobyčejnější USBčko s PCM2704: 16b/48kHz, adaptivní isochronní, navíc není připojený přes I2S, ale pracuje jako převodník USB=>S/PDIF.
Audigy 2ZS => ZERO DAC => Amarok^2 => DIY elektrostaty || V hifi jde změřit vše mimo naivity a diletantství.
Fóra po celém světě zamořují ti, jenž mají problém psát srozumitelný text a pochopit psaný text. WTF ?!?!?
Hergarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 20. 12. 2012 21:38

Zapojil som svoj LG DVD player -coax-> Zero DAC -> PRE4 -> K701
To je uz iny level! :) O triedu lepsi zvuk. O nieco menej svetly, nez z HRT MS II.

Napalil som svoje testovacie nahravky na CD, aby som zistil, co tento DAC s nimi spravi. Co som zistil:
Vsetky testovacie nahravky su v tomto retazci s K701 pocuvatelne vratane tych problematickych. Zero DAC (uprava Amarok) nie je az tak svetly ako HRT MS II. Zvuk tych, ktore mi aj s HRT MS II zneju vyborne, bol aj tu skvely. Svetle a tvrdsie zmastrovane Radio Song (R.E.M.), Camarillo Brillo (Frank Zappa), Walking On The Moon (The Police) mi nie su tak celkom prijemne, ale je to v ovela znesitelnejsej urovni ako predtym s HRT MS II. Po vymene sluchadiel za Amfiton TDS-15 ma prekvapila prijemna miera basu z tychto sluchadiel a prejavil sa ocakavany posun prednesu zo svetlej do neutralnej polohy a doplnenie chybajucej farebnosti prednesu. Aj Camarillo Brillo, co je extra na figu zmastrovana vec, sa dalo vcelku dobre pocuvat, ovela lepsie nez s K701. Podobne svetle, ale zvukovo podstatne kvalitnejsie Walking On The Moon bolo s Amfitonmi vynikajuce.

Zhrniem to tak, ze ma teraz velmi tesi, ze som si mohol pozicat upraveny Zero DAC. Oplatilo sa, lebo som naozaj ziskal uzitocne informacie. Je to skvely DAC a je dobre, ze jeho vystup nie je tak svetly ako z MS II. Zajtra na testovacich skladbach spravim porovnanie.
Foobar2000 -USB-> HRT MS II -> PRE4
vs
DVD player -coax-> Zero DAC (Amarok) -> PRE4
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hergarok 20. 12. 2012 22:45

Jen pro informaci: ZERO v původní verzi (neupravené) je na zahraničních fórech označováno jako temné.
Můj názor je že je to pravda, úpravou se zvuk "odtemní" - možná je to pro mnohé milovníky temna krok zpět, ale na druhou stranu se pročistí výšky, vznikne prostor a z bezhlavého tlučení se stanou slušně definované basy. (to platí jen pro ZERA verze 09 staršího data výroby, ty novější hrají už od základu slušně)
Hergarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka