D/A prevodník k notebooku a slúchatkovému zosilňovaču

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod snakepeace 11. 3. 2013 21:54

Nakoniec som sa rozhodol objednať HRT Music Streamer II. Asi v polovici apríla by som už mal na ňom frčať. Prípadne sa môžem podeliť o pocit z tejto kombinácie (na pripomenutie Laptop + HRT Music Streamer II + BVaudio Headamp + AKG K701).
HRT Music Streamer II (Harman/Kardon HD 970), BVaudio Headamp, AKG K701
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod snakepeace 15. 4. 2013 23:27

Tak bohužiaľ žiadny wow efekt sa nekonal, nastalo tam samozrejme isté zlepšenie, ukľudnenie a vyrovnanie, vyčistenie celého prejavu, ale ten posun je pre mňa málo. V kombinácii s harmanom, ktorý mám v podpise mi to prišlo celé o úroveň vyššie, hoci samozrejme nie všetko s ním hralo dobre. V čistote prejavu, v prekreslení basu, dôraze, zimomriaviek z dravosti pri vybraných skladbách mal navrch. škoda, že nemôžem porobnať priamo. Ako presnosné riešenie na cestovanie to však bude musieť stačiť takto. Posun tam predsa len trochu cítiť je. Škoda len, že je relatívne malý. Môže mať niečo na svedomí aj USB kábel? Ten mám lacný, ja osobne neverím, že by to tak rušil, ale neviem. Na druhej strane to čo hralo s harmanom predtým tvrdšie, údernejšie a časom to otravovalo sa teraz javí trochu vyhladenejšie a tým dlhobo počúvateľnejšie, takže nakoniec si asi zvyknem a budem rád aj zato. Bohužiaľ však atmosféra a čistota niektorých nahrávok klasiky mi chýba...bez priameho porovnania je to ale ťažko rozsúdiť, možno som odtvedy trochu ochluchol, ktovie.
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 15. 4. 2013 23:40

Kabel skor aky mas medzi MS II a BVa.
Zrejme na tom nieco bude, co pises, ale priame porovnanie by bodlo.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snakepeace 16. 4. 2013 08:02

alebo je Harman fakt dobrý DAC. na hifi.slovanet ho mimochodom dosť chválili, veď napokon mi ho daroval zaslúžilý hifista Slimák :) RCA káble používam tie isté ako s Harmanom, takže tam pes zakopaný nebude.
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 16. 4. 2013 08:43

Ked si pouzival ten Harman Kardon HD970, predpokladam, ze si z neho pustal CD, alebo si ho mal nejako pripojeny ku pocitacu? Ak ano, ako?

Zo zvedavosti, za kolko sa povodne HD970 predaval a aky je stary?
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 16. 4. 2013 09:46

Ano HD970 byl svého času opravdu oblíbená záležitost a rozhodně neurazí ani dneska. To může být důvod malého rozdílu. Mimochoden dostal ocenění evropský audiopřehrávač roku roku 2005/2006. Takže takhle je starý. Nevim jestli ho ještě má, ale určitě ho měl zdejší diskutér armaman.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fotografista 18. 4. 2013 12:19

HD970 sa mi jednoznacne pozdava ako lepsie riesenie oproti HRT Music Streamer (ale priamo som to nikdy nemal moznost porovnat)
fotografista
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod snakepeace 18. 4. 2013 15:16

bogino píše:Ked si pouzival ten Harman Kardon HD970, predpokladam, ze si z neho pustal CD, alebo si ho mal nejako pripojeny ku pocitacu? Ak ano, ako?

Zo zvedavosti, za kolko sa povodne HD970 predaval a aky je stary?

Tak, tak, ako hovorí Kocmeister, HD970 získal cenu EISA. Dostal som ho darom, pretože mu blbla mechanika (dosť diskutovaný problém tohoto prehrávača) a samozrejme pre nesmiernu láskavosť Slimáka :) Práve vtedy som hľadal DAC riešenie k stolovému počítaču. Prepojený som ho mal s kompom cinchových S/PDIF neutrik káblom, ktorý mi doporučil p. Bunta.
Kocmeister píše:Nevim jestli ho ještě má, ale určitě ho měl zdejší diskutér armaman.

Inak stále ho mám doma na Slovensku. Vzhľadom na nepraktické prenášanie a absencii desktopu, som ho do zahraničia, kde momentálne dlhodobejšie žijem nebral.
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 18. 4. 2013 16:22

OK. Na strane stoloveho pocitaca ten SPDIF coax vedie kam? Do pridanej zvukovky, alebo do integrovanej? Rad by som poznal cely retazec. Lebo porovnavat treba komplet transport + DAC, nielen DAC, kedze u HRT MS II sa to neda oddelit.

Ak to nie je integrovana zvukovka (predpokladam), zaujimala by ma cenova kalkulacia zvukovka + bezna bazarova cena HD970. Aby sme vedeli porovnat cenovu narocnost tohoto riesenia s HRT MS II.

Najlepsie by bolo temu uzavriet priamym posluchovym porovnavacim testom, az budes znova doma na Slovensku. :)

Takze celkovo ide o porovnanie:
- zvuk
- cenova narocnost [transport + DAC] (prip. aj s pouzitym prepojovacim kablom coax vs USB)
- prakticnost pouzitia a prenosnost (rozmery, hmotnost, kable, napajanie ...)
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snakepeace 18. 4. 2013 16:36

Ja som mal základnú dosku, ktorá mala s/pdif. Neviem, nakoľko je to bežné u súčasných dosiek, ale myslím, že sa dá dokúpiť osobitne a zapojiť do základnej dosky. Cenovo by to nemalo byť vôbec drahé. Špeciálnu zvukovku nepotrebuješ, keďže koaxiálny s/pdif na doske obchádza systém a prenáša čistučký signál. Cenové riešenie preto z tohto hľadiska náročné nebude.
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 18. 4. 2013 16:56

snakepeace píše:Špeciálnu zvukovku nepotrebuješ, keďže koaxiálny s/pdif na doske obchádza systém a prenáša čistučký signál.

Ako obchadza system? :) Ten coax out na zakladnej doske patri integrovanej zvukovke. Je tu dost vela ludi, ktori maju celkom iny nazor na SPDIF transport z integrovanej zvukovky. Napr. minuly tyzden sa tu diskutoval novy USB -> SPDIF Casea audio interface za 8500 Kc. Dalsi pouzivaju M2Tech HiFace, alebo ako interne riesenie coax transportu ESI Juli@, M-audio Audiophile 192 atd., vsetko za cca 100-150 EUR. Ludia to kupuju, aby obisli SPDIF out integrovanej zvukovky.

V kazdom pripade je vsak zaujimave, ze SPDIF out integrovanej zvukovky + HD970 hodnotis zvukovo vyssie, nez HRT MS II. Ajked chyba tomu priamy posluchovy test.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snakepeace 19. 4. 2013 20:26

Riešenie cez koaxiálny S/PDIF mi bolo doporučené Slimákom z hifi.slovanet ako lepšie riešenie ako cez optiku. Myslím, že vtedy aj odkazoval na nejaké merania, ktoré potvrdili nižší dither pri koaxiálnom riešení. Aký ma na to vplyv konkrétna doska s integrovanou zvukovkou neviem. Ja som mal zato, že S/PDIF je riešenie, ktoré má práve problém przniaceho výstupu integrovanej zvukovky odstrániť. Aký iný účel potom má? Je možné, že vo svetle nových testov a poznatkov je tento názor mylný, bohužiaľ, túto tému som zatiaľ hlbšie neštudoval. Možno by to nakoniec vedelo hrať ešte o niečo lepšie. Musím doštudovať a prípadne niekedy vyskúšať. A je pravda, že by to celé moje pamäťovo-pocitové porovnávanie chcelo overiť priamo...
Naposledy upravil snakepeace dne 20. 4. 2013 09:35, celkově upraveno 1
snakepeace
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2013 21:48

Oproti pripojeniu z analogoveho vystupu to samozrejme lepsie je, takisto to moze byt lepsie oproti optike, ale integrovanu tym neobides. Stale to prechadza cez tie mizerne obvody. Pointa dacu je prave v tom, aby si tu integrovanu z hry vypojil uplne. A to sa da jedine cez usb (ci uz priamo alebo cez nejaky transport) alebo cez PCI (kupa kvalitnej internej zvukovky).
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod bogino 19. 4. 2013 22:54

snakepeace píše:Ja som mal zato, že S/PDIF je riešenie, ktoré má práve problém przniaceho výstupu integrovanej zvukovky odstrániť. Aký iný účel potom má?

To fyzicke zariadenie, ktore vytvara SPDIF signal, je v tvojom pripade naozaj integrovana zvukovka.
Zmysel moze byt napr. taky, aby si viackanalovy Dolby Digital alebo DTS signal vedel dostat z notebooku do A/V receivera.

snakepeace píše:Možno by to nakoniec vedelo hrať ešte o niečo lepšie.

To si pis! Ale nieco by to stalo ...
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 20. 4. 2013 08:38

Pozor na to, HD970 je známé tím, že má na vstupu nějaké řešení, které má za úkol jitter minimalizovat. Zjednodušeně tam má nějaký speciální šváby. Dost se to řešilo na fórech, myslím právě hifi.slovanet.sk svého času. To samozřejmě neznamená, že lepší transport nemůže mít ani tady přínos, ale možná míň než jinde.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka