Něco jsem si o tom načetl (dokonce si stáhl z oficiálních stránek výrobce zdroják) a přišel jsem na to, že je to takové trochu black-box řešení. Případný konstruktér má k dispozici poměrně ucelené řešení a vypadá to, že mu to výrobce svým supportem do značné míry velmi usnadní. Rozhodně se pracnost nedá srovnat s programováním např. STM32F4xx.

Zapojení:
Celé zprovoznění nebylo tak snadné jak jsem na první pohled očekával. Přiznám se, že jsem v zoufalství musel sáhnout i po osciloscopu. Transport je schopen duálního napájení tj. jak z USB tak i z externího zdroje 5V. Pro první ohledání jsem zvolil napájení z USB. Enumerace proběhla bez problémů (pochopitelně s přiloženým ovladačem) a vše poukazovalo na to, že by se mělo z mého DACu něco linout. Bohužel ani ťuk. S pocitem zoufalství jsem otevřel manuál výrobce a pídil se po problému. Ten jsem záhy objevil. Transport umí jak klasické I2S tak i izolovaný mód. Ten však potřebuje externí napájení. První co mě napadlo najít měřákem nějakých 5 nebo 3,3V voltů přímo na boardu a pokračujeme dál. Ale ouha. To co transport ukázal na měřáku bohužel nekorespondovalo se zátěží. To spadlo téměř na nulu. Taková věc kutila mého ražení nemuže vyvést z míry.

Omlouvám se všem přitomným za toto bezesporu neHi-fi řešení

Testovací řetězec
WaveIO=>Můj DEMO DAC (postavený na DSD1792, 4xNE5534 2xLT1028)=>HYPA300SE vs Benchmark USB DAC1, Sluchátka HD800. Později vyzkouším i KRKy, ale trochu pochybuji, že uslyším nějaký rozdíl.

Jak to hraje?
I když to není zapojené dle představ nějakého pure hi-fisty nebo představ autora tohoto transportu tak musím říct, že to opravdu není špatné. Bylo by asi smutné kdyby to hrálo hůře než Benchmark DAC1. Nic takového se nestalo. Naopak. Zdá se mi, že nějak přibylo ostrosti. Ne takové nepříjemné, kterou má člověk možnost slyšet např. u AKG K70x když použije nekvalitní zdroj. Jedná se o ostrost, která nepatrně vypíchne detaily v těch nejvyšších frequencích (které jsem schopen na svých starých uších ještě slyšet.

Negativa?
Jak už jsem zmínil je trošku problém ten transport bez patřičné kabeláže rozchodit a izolovaný I2S tomu moc nepomáhá. Jako druhou věc bych zmínil to, že když použijete defaultní napájení tak při vzorkovací frequenci už transport nestíhá. Na to upozorňuje i autor a doporučuje použít externí napájení. Celé zařízení má spotřebu cca 0,5W a to už je pro USB dost na hraně.
Závěr
Produkt je to, alespoň pro mě, zajímavý a rozhodně si zaslouží mou pozornost. I když se jedná o napůl Black-box řešení tak svou práci odvádí dobře. Potěšením je, že letmý pohled do analyzátoru opravdu prozrazuje asynchronní mód. Což ovšem nelze říct o Benchmarku. I když se můžou autoři holedbat čím chtějí tak mi tam chybí EP0x81 který je zodpovědný za synchronizaci.