Casea USB Audio Interface (Aquila)

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Audiofiller 7. 4. 2013 21:28

Všiml jsem si zde docela zajímavé diskuze v jiném vlákně ohledně tohoto zařízení. Dovolil jsem si založit nové samostatné vlákno, třeba to pomůže někomu kdo hledá nový transport do sestavy.
Od pátku to mám doma a docela intenzivně poslouchám. Zatím mohu svědomitě napsat, že je to krok dopředu oproti mým zvukovým kartám, které jsem využíval před tím (ESI Juli@, Asus Xonar Essence ST).

prozatimní poznatky: rozhodně pevnější bas a někdy mi přijde že jde i trošičku hlouběji
zřetelnější separace kanálů, celkově o něco větší čistota projevu

Nejde o nijak extrémní změny pro mě, ale jsou jasně slyšitelné a v mé sestavě se to velmi dobře projevilo. Dokonce v pár skladbách jsem slyšel dříve neslyšené detaily, kterých jsem si před tím nevšiml. Myslím, že pro ty kteří chtějí lepší transport a neumějí si ho vyrobit (jako třeba zdejší bastlíři), nebo si nemohou dovolit DAC Orion, který to má pořešené určitě ještě lépe je to dobrá volba. Za mě palec nahoru. :hm
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 8. 4. 2013 21:32

Já s tebou souhlasím a buďto se do toho víc a víc zaposlouchávám a nebo začnu věřit v rozehrávání.
Mi tak přijde to čím dál lepší.

Ve flamu můžete pokračovat na Smetišti. Tady se, prosím, držte diskuze o konkrétním produktu, viz název tématu. Děkuji za pochopení.

Nolwendil
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod joudá 12. 4. 2013 05:18

S tím rozehráváním bych byl dost opatrný, moje zkušenost je taková, že sluch funguje přesně stejně jako ostatní smysly, tudíž nejlépe vnímá rozdíly ve zvuku cca první 1-2 minuty. Následně se ucho adaptuje a poznáš prd, mám to osobně ozkoušeno. Pokud chci porovnávat reprosoustavy, DACy, nebo zesilovače musím je přepínat v několika málo minutových intervalech, tak nejlépe identifikuji všechny rozdíly.

Je to stejné jako se zrakem nebo čichem, když vylezeš na ostré slunce, taky přivíráš oči jenom prvních několik desítek sekund než si oko zvykne, stejně jako ti srmdí, když vlezeš do prasečáku jenom z počátku.

z mého pohledu delší poslech jak 5 minut naprosto minimalizuje šanci zachytit a precizně identifikovat rozdíly ve zvuku. oproti předchozímu řetězci a za dva dny neidentifikuješ už vůbec nic, to už nastupuje efekt placebo.

to je asi jako by si chtěl precizně analyzovat dvě značky piva s tím že dva dny už chlastáš bez přestání to druhé, naprosto nemáš šanci. Respektive ti extrémně klesá přesnost a to i v hodnocení toho druhého, protože už máš otupeny chuťové buňky.

čili pokud budu dva dny srovnávat trasporty způsobem, že jeden den budu poslouchat jeden a druhý den druhý, tak dostanu mnohem méně informací, než kdybych je po 5 minutách přepínal pouze hodinu v kuse.

na tohle nepotřebuješ nic zkoumat, to je dlouhodobě známá věc, že adaptabilita lidských smyslů, je poměrně rychlá a pracuje v širokém rozsahu, Což se o nějakém transportu rozhodně říct nedá.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slayers 12. 4. 2013 05:45

To je jako s kabelama, dva tábory, každý věří něčemu jinému. Já v tomhle případě na rozdíl od kabelů nevím na kterou stranu se přiklonit.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod joudá 12. 4. 2013 05:52

jediná šance je vzít "rozehraný přístroj" a následně přepojit na nerozehraný, jinak je to střelba do tmy. Následně by se ale muselo rovněž ověřit, zda ty výstupy obou přístrojů jednoduše nejsou odlišné, rozehráním toho prvního a opětovným porovnáním.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Audiofiller 12. 4. 2013 14:28

Joudá :arrow: S tím tvým prvním příspěvkem bych i souhlasil, ale vylejvej si prosim tě tyhle své názory na smetišti, kde je k tomu vlákno a sem piš pouze k tématu. :pozor :oops:
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod descent 12. 4. 2013 18:39

Už mám doma taky :-) Chválím super prostor a separaci nástrojů a vůbec veškerých zvuků. A Pink Floyd - The dark side of the moon? Zase lepší a o dost. Tahle nahrávka nikdy nezklame a cokoli si vylepším v řetězci, tak to hraje lépe a lépe.
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 12. 4. 2013 20:37

Čoveče mě přijde nejlepší The Wall, to jsem zvukově úplně odvařenej. Podle mě nejlíp nahraný Flojdi.
No a opravdu, řekl bych že s Casea jakoby to znělo dospělejc.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod joudá 12. 4. 2013 21:23

hele týpci a to posloucháte furt dokonala jenom floydy? to je jeden z důvodů, proč si nejsem jistý smyslem jakéhokoli drahého upgradu, vůbec nevim co bych na tom poslouchal, abych to využil.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod slayers 13. 4. 2013 08:12

Joudo jdi už do P.R.D.E.L.E.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod armaman 13. 4. 2013 08:24

joudá píše:hele týpci a to posloucháte furt dokonala jenom floydy? to je jeden z důvodů, proč si nejsem jistý smyslem jakéhokoli drahého upgradu, vůbec nevim co bych na tom poslouchal, abych to využil.

Ono to ma este jeden pozitivny vyznam. :D zistis kolko dordelu si vo flac natahal z web-u
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 4. 2013 08:56

...
Naposledy upravil xmarek dne 13. 4. 2013 11:37, celkově upraveno 1
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 13. 4. 2013 09:03

já nechápu co se vztekáte, tady se člověk slušně zeptá, na dobrou hudbu a výsledkem je akorát nadávka :-(
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 13. 4. 2013 09:05

xmarek: Jsou tu 3 majitelé Aquily. Chtějí si vyměnit zkušenosti a zároveň je sdělit ostatním. Mě taky zajímají. Kde vidíš, že by nešetřili invektivami poté, co se někdo otřel o jejich hračku? Jen reakce na úplný OT ze strany joudy. Jen ať to zůstane pěkně odemčený.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 4. 2013 09:34

...
Naposledy upravil xmarek dne 13. 4. 2013 11:37, celkově upraveno 1
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Další stránka