Casea USB Audio Interface (Aquila)

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xmarek 17. 5. 2013 13:32

Teoreticky by to mělo např. na Raspberry PI běžet. Zatím jsem to nezkoušel, ale brzy to nejspíš udělám (s WaveIO). Je to otázka spíš té či oné distribuce (např. Linux-u). Pokud dotyčné zařízení disponuje HOST režimem (USB) tak už je to jen na OS (Android, Linux apod). UAC1 na Raspberry PI (Linux, ARM) běží.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 17. 5. 2013 14:18

Nolwendil píše:Tak to je dobrá zpráva, že Ti to tak pěkně běží i na starším Atomu s IONem...

Neviem koho ION mas na mysli no te moj to asi nebude.... Mam HTPC na inteli .....ION uz ja nepouzivam. Ten uz mam iba ako desktop a aj to je nervy....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod descent 17. 5. 2013 22:53

Myslí mě...Já to mám už strašně dlouho, mám to jen na hudbu video a net.
descent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 5. 2013 15:07

Tak jsem si dnes dal tu práci a chtěl jsem rozjet WaveIO na Raspberry PI. Vyzkoušel jsem dvě distribuce a pokaždé enumerace selhala. Počítám, že na tom bude Aquila velmi podobně. Válí se mi doma ještě Panda (Pandaboard), ale do toho teď nejdu. Přece jen člověk na tom zabije neuvěřitelně hodně času a mám teď na práci jiné věci, které mají větší prioritu (USB transport na STM32F4xx). :-[
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 18. 5. 2013 17:53

Marku, zrovna jsem dneska přemýšlel o koupi maliny. Mělo WaveIO externí napájení?
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 5. 2013 18:44

@Duwenbleidd: Ano mělo externí napájení. Díval jsem se na to přes "dmesg | grep -i usb" a z výpisu bylo jasně vidět, že něco našel, ale nemá pro to driver.
Jinak co se týče maliny tak upřímně je na spoustu věcí hodně na hraně. Mám sice pouze 256MB verzi, ale nemyslím si, že ta verze s více paměti na tom bude o poznaní lépe. Na linux je to opravdu dost slabé (nepočítám nenáročné konzolové aplikace). S Pandou se to nedá srovnat. To je úplně jiná meta. Videa to kupodivu jakštak stíhá (XBMC), ale XBMC zase neumí víc než ten integrovaný DAC a HDMI což mě v případě hudby celkem omezuje. Moc jsem se v tom nešťoural takže je docela možné, že s nějakou alternativní verzí by šel i ten transport. Ale jak jsem zmínil můj výsledek moc slavný není. :-[
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mirekhusek 7. 5. 2014 15:52

Tak se také hlásím do klubu. Donedávna jsem používal na spdif M2tech Hiface ale pořád jsem pokoukával po Aquile.. Nakonec jsem neodolal a obědnal jsem si jí. Musím vyzvednout perfektní domluvu a vstřícnost pana Vrány z Casea. Nečekal jsem až tak velký posun dopředu ale po zapojení jsem si sedl na zadek -) Neskutečně dynamický zvuk. Jsem rád že jsem prodal HIFACE a šel cestou Casea.
mirekhusek
Junior

Předchozí stránka