CASEA Orion Lite

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hmpf 23. 4. 2013 00:48

Tak dneska jsem se do toho nějak zaposlouchal tak něco malinko napíšu. Jakékoliv hodnocení, ale ode mě postrádá smysl z mnoha důvodů, zkušenosti, vybavení nemám, ani tomu vlastně vůbec nerozumim :-)), není s čím ani srovnat a nemám zatím ani ten zesilovač, takže aspoň jen dojmy z fotkama pro ty co si rádi "něco, cokoliv" počtou.

Nedokážu si představit, že bych si vybral něco jiného tohle jsem prostě chtěl, ale myslim, že se aspoň patří zmínit co by mohla být eventuelně konkurence Metrum Hex, Lynx Hilo, Audio-gd Master 7. Pak dražší kousky nad stovku tam se daj najít opravdu skvělý kousky s vlastním řešením upsamplingu, popravdě je toho opravdu hodně co by mohlo být dobré a to i jistě v dostupné kategorii kolem dvaceti tisíc se objevují výborné věci, představu bych rozhodně měl v každé kategorii, ale zmiňovat nebudu.

Lite mám připojený přes USB, zatím hraju přes Foobar (resampler SSRC X, Asio), v budoucnu budu chtít ozkoušet cplay ten resampler nepotřebuje, údajně je to něco jako ořezaná Amarra na Applech. Casea pošle i fotky pro šmouly jako sem třeba já jak by to mělo být vše nastavené. A vůbec pan Vrána úžasný člověk.

Ke zvuku jenom napíšu, že jsem velmi spokojený...vyzdvihnu celkově reálnost, hloubku, atmošku, sluchátka se místy i ztrácej z hlavy... Těšim se na zesilovač jak to pak bude hrát, přeci jen hrát bez zesilovače nevim nevim, vůbec ale nevim kdy to objednám teda, spíš asi až po nějaké návštěvě abych si udělal jasno jaký sluchátka budu vlastně mít na stálo. A časem pak něco napíšu víc..

Co mi chybí nebo bych si spíš přál (co se týče komfortu). Aby to fungovalo jako music centr/pevný hardisk, že by se do toho dala jen hudba a ovladačem přejížděly písničky a regulovala hlasitost to by pak byla bomba, ale asi by se to i pěkně prodražilo.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 23. 4. 2013 21:50

hmpf: Orion má tedy sluchátkový výstup? A jaký zesilovč máš vlastně v plánu pořizovat k Audeze?
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 23. 4. 2013 21:54

Orion sluchátkový výstup nemá, jde se přes normální line out výstupy. Ale Casea tvrdí, že to sluchátkový zesilovač nahradí a ten není potřeba. Osobně si to nemyslím.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod boriscz 23. 4. 2013 22:36

Pokud je na konci buffer, což asi je, tak jako nouzovka, proč ne. S Audeze si poradí jako prd.
Docela chápu hmpf, vypláznout ranec za DAC a hnet na to zes. Pak být nešťastný, schánět kupce, prodávat se strátou. Né, jde na to rozvážně, má čas.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 23. 4. 2013 22:51

HMPF a Hi-fi, to je opravdu na dlouhý čas :)

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hmpf 23. 4. 2013 23:56

Zesilovač už jsem zmiňoval, pokud si nechám Audeze jako, že nejspíš jo tak na stopro Mjolnir. Ale chci si půjčit HE500 a ty když se mi budou hodně líbit tak se může stát, že si nakonec nepořídím žádný sluchátkáč a budu zvažovat HE6 a koncák.

Orion Lite z RCA přes redukci do sluchátek hraje to moc pěkně, svižně viz co jsem psal výše ta reálnost tam cítit je. S Casea jsme se dohodli, že to takhle bez bude dočasně (oni ty moje Audeze znaj moc dobře). Sluchátkáč tam, ale podle nich je nadstandartní a jako celek prý výborné s klasikou jako HD800 apod.
Ale je to složitější Audeze maj jak to říct deku plus jiné nároky a HD800 jsou zase trošku světlejší, uřídit vyladit pomoc aby si to sedlo by měl asi hlavně tedy ten kv. sluchátkáč. Takže tady jsem jasně z Bínou.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 24. 4. 2013 07:50

...
Naposledy upravil xmarek dne 24. 4. 2013 20:10, celkově upraveno 1
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 24. 4. 2013 10:44

hmpfe, výstupní bafr primárně slouží k jiným účelům - má zamezit vlivu kapacity kabelu a zatěžovací impedance na operák. Mám dostatek zkušeností se Siriem xlr, abych ti řekl jediné slovo - opatrně! Ten bafr nemá adekvátní chlazení pro impedanci, jakou mají Audeze. To je ten větší problém. Menší problém se nabízí vcelku logicky - při téhle impedanci výrazně vzroste jeho zkreslení. Může být ale stále nižší, než u toho Schittu, co zvažuješ...
(po píchnutí to vosího hnízda zbaběle utíká)
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 24. 4. 2013 11:43

OT:
Duwenbleidd, myslím, že dostatečně nechápeš funkci bufferu.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PiNa_cz 24. 4. 2013 13:20

hmpf píše: Ke zvuku jenom napíšu, že jsem velmi spokojený...vyzdvihnu celkově reálnost, hloubku, atmošku, sluchátka se místy i ztrácej z hlavy... Těšim se na zesilovač jak to pak bude hrát, přeci jen hrát bez zesilovače nevim nevim, vůbec ale nevim kdy to objednám teda, spíš asi až po nějaké návštěvě abych si udělal jasno jaký sluchátka budu vlastně mít na stálo. A časem pak něco napíšu víc..

Tak na ten zvuk jsem hodně zvědavý ;-) Jak je to u věcí od CASEA s rozehráváním, kolik hodin je potřeba, než si zvuk sedne?
JRiver Media Center ► KS ► DAC Master 7 Singularity ► HeadAmp Master 9 ► balanced HD800
PiNa_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 24. 4. 2013 16:52

Jen připomenu, že loni na HEPu byla Casea v místnosti headphones.cz a pouštěli to rovnou z DACu, ikdyž mohli určitě dovézt Lyru kdyby chtěli.

Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod hmpf 24. 4. 2013 19:20

Pina podle výrobce se dá zaznamenat největší změna v průběhu 100 hodin.

Duwenbleidd nevim jestli přesně rozumim co tím naznačuješ?

Xmarek taky si nedokážu představit používat jakýkoliv převodník jako sluchátkáč a ani sem to ještě neviděl, vždy to je dočasně.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 24. 4. 2013 22:51

Tak jsi mě donutil najít specifikace pro Orion / Cepheus, co se zatěžovací impedance týká - minimální je 100R. U Audeze je uvedeno 50R. Při takovém proudu už budou výstupní tranzistory (chlazené jen o PCB) slušně ohřáté - nejspíš se podívají nad 100°C. Tam už snesou použité trandy jen ztrátu kolem 0,5W. Co z toho vyplývá si už odvodíš. Nepochybuju, že tě o tom kluci z Casei informovali. Tak to ber jen jako potvrzení z nezávislého zdroje, že může uniknout kouzelný dým :-).
Pokud narážíš na můj názor ohledně Schittu, tak v téhle kategorii si nemyslím, že je optimální vybírat bez poslechu a přímého srovnání. Dál se zdržím komentáře, tahle značka ve mě vzbuzuje silně negativní emoce.

boriscz: Kéž by. Čím větší pochopení, tím méně radosti...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 13. 5. 2013 15:22

Tak nový ( nebo novější, vylepšený čert ví) předzes HYPA 1 bych měl mít do měsíce půjčený a pravděpodobně bude i malý srázek pokud tací budou mít čas. Takže budou nejspíš i menší pooznatky.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 6. 6. 2013 23:18

Mám druhý den doma půjčený nový předzesilovač od CustomWorks HYPA 1. Rezervy určitě v zapojení klasické napájecí kabely jak se dodávají k PC > USB I2S do notebooku HP je trošku zahlcené takže nejspíš taky nevytváří dokonalé podmínky > půjčený bezva stříbrný signálový kabel > HYPA 1 > LCD2 rev1
O hodně lepší než to bylo bez. Před tím bylo patrné zkreslení ať už z Bufferu nebo přes volume foobar nevím, ale nebylo to ono. Celkově jsou slyšet dozvuky, tóny dávaj větší smysl,větší reálnost, větší kontrast, spousta detailů vyplula a jsou oddělenější, větší prostor ze všech stran, čistší. Hraje to tak normálně hezky dospěle. Ten zesilovač můžu jenom doporučit klidně už teď je opravdu dobrý!
A samozřejmě mám dost výtek k celkovému zvuku pár větama popíšu Lite. HYPU, LCD2 v příštím týdnu, jen naznačím že negativa budou padat asi na hlavu Audeze, ale i tak je mam rád :lol:
A nutno říct nemám s čím srovnávat důležitý fakt.

Obrázek
Naposledy upravil hmpf dne 6. 6. 2013 23:43, celkově upraveno 2
hmpf
Mírně pokročilý

Další stránka