HYPA 1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bogino 20. 9. 2013 12:28

Kocmeister píše:Vtipné je, že jsem na začátku ve spěchu špatně zapojil signálové kabely a díky tomu mi cca půl hodiny hrálo repro jako mono. Už tehdy se mi ale zvuk moc líbil, dokonce byl i tady poznat lepší prostor, těžko uvěřit, ale je to tak. Akorát je fakt, že obě repro hrálo stejně. Celý to bylo trochu divný a hlavně žena si stěžovala, že se jí zvuk hodně nelíbí. Prý pořád něco vylepšuju až jsem to zhoršil. Z toho jsem byl nervózní a docela naštvanej, protože mě se to vcelku líbilo. Pro jistotu jsem hned zkontroloval zapojení a opravdu to bylo zapojeno jako levý kanál do obou repro :-D . Potom už bylo vše naprosto v pořádku a i žena byla spokojená.

:D

dokonce byl i tady poznat lepší prostor
Dispre II JFET (spravne zapojene stereo) ma slabsi priestor ako Hypa 1, ked je z Hypa do oboch reprakov pusteny lavy kanal?? :)
Zda sa mi, ze Tvoja zena nebola ovplyvnena ocakavanim ...
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 20. 9. 2013 12:45

Ano, to očekávání bylo určitě silný :-) , ale jinak ze svý zkušenosti vím, že kvalitně nahraná hudba obsahuje i v mono prostorovou informaci.
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 20. 9. 2013 20:45

Kocmeister píše:...ten zvuk si pamatuji velmi dobře. Neskromě si myslím, že mám dobrou zvukovou paměť...

...syndróm, ktorý sa vyskytuje medzi hifistami veľmi často...ja sám som bol tiež podobne postihnutý, ale to bolo už pred viac ako 15 rokmi ...už som z toho myslím úspešne vyliečený... ;-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 9. 2013 09:58

No ještěže to tady na avfóru nikdo moc neprožívá. Na jinym fóru jsem za svůj pochvalný příspěvek o Hypě dostal pěknou sodovku :-) . K tomu monu, nehrálo to větší prostor jako Dispre stereo, ale bylo poznat už na tehdy jak jsou interpreti více jakoby roztáhnutí do prostoru mimo repro i když oba kanály hrály stejně. Po zapojení správně to zůstalo v tomhle ohledu stejné.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 9. 2013 10:40

Úspěch se neodpouští,kluci z Customworks udělali pro nás sluchátkaře super výrobek a někteří další výrobci to nemohou zkousnout....užívej muziky Koci.....
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 21. 9. 2013 10:58

@Kocmeister: Pokud chceš slyšet můj názor na tu recenzi. Tak mě osobně hodně zklamala. Nezlob se na mě, ale celé to na mě působilo jako hezká placená reklama z pera jedné "nejmenované" osobnost z Netu. Očekával jsem nějaké porovnání a místo toho jsem se dočkal informace "Neskromě si myslím, že mám dobrou zvukovou paměť." :-| Nemluvě o tom, že ty zmínky o ženě ve mě vyvolaly známý pocit malého dítěte radující se z nové hračky, který má potřebu své nadšení sdílet s okolím.

To co uvedl opa na konkurenční fóru je bohužel pravda a bezesporu platí i na mě.

@radimecek13: To co jsem uvedl nevyvrací fakt, že je HYPA 1 vynikající zesilovač (stejně jako ním byla HYPA300SE).

A teď mě můžete klidně zabít. :mrgreen:
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 9. 2013 11:03

V pohodě, já se nezlobim. Napsal jsi názor slušně :-) Asi máš pravdu, že to působí jako reklama. Bohužel tímto způsobem píšu všechny své poznámky. Pokud by sis přečetl věci z minulosti, třeba když jsem psal o Dispre, různých sluchátkách, převodnících. Bylo to napsané podobně nadšeným způsobem. Jasně, že mám radost z nové hračky, nakonec i tom to je a vždycky bude. Kdyby byla hračka horší než ta minulá, rozhodně si to pro sebe nenechám. To bych si asi hodil mašli :-D
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 9. 2013 11:15

Zabíjet se nebude....bohužel na všech forech,teď funguje to že pokud někdo napíše něco pozitivního na určitý výrobek,tak se na něj všichni vrhnou jako supi a kór pokud někdo pochválí místního výrobce..ať je to hypa či kabely z kabelguru....vytrácí se tady to základní a to radost z poslechu hudby...všichni tady soutěžej o to,že co mám doma je nej....a neberou názory ostatních....Koc je šťasnej,že má novou hračku,která dobře hraje,tak ho setřem,ať si tolik nevyskakuje....je to normální?
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 9. 2013 11:27

Ono je to spíš o tom, že na takto vysoké technické úrovni předzesilovačů by neměl existovat slyšitelný rozdíl. Máš tam zkreslení nula nula nic, vše je dotažené z technického hlediska k dokonalosti. Pro některé především technicky založené lidi jsou pak nějaké lepší výšky a různé explicitní popisy rozdílů neakceptovatelné.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 21. 9. 2013 11:30

Hifista nikdy nebude objektivní, vždy to bude vyjádření subjektívních pocitů, ktéré může vyznít nadšením. Ale proč ne, když ma popis základ v letitých zkušenostech, má pro mne velkou váhu. Propo, ona Hypa i dobře měří, to je snad bez diskuze. A co se kolikrát děje u sousedů, snad nemá smysl ani komentovat.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod equinoxe 21. 9. 2013 11:30

hmpf píše:ale dyt ten final vypada stejne jako ta putovni verze akorat to je v cerny a s popisky?
asi tie popisky budu pre mna subjektivny designovy problem, mozno keby je predny panel cisto cierny, tak ma to tak ne*ere

Jibu píše:zabalených smejdu je na trhu spousta.

radimecek13 píše:hodně lidí radši šáhne po pěkně zabaleným šmejdu
preto si hypa1 nezasluzi pekny decentny design odpovedajuci cene? co hra dobre musi byt skarede?
equinoxe
Junior

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 9. 2013 11:40

Pokud třeba udělají design ala hypa 300,tak bude stát 20.000,-kč a tím pádem to tady koupí málokdo,tady bylo základní udělat levný špičkový zesik pro sluchátka...customworks design umí,ale tady to je opravdu o to udělat to dostupné...

Hypa 300:
http://www.google.cz/search?q=hypa300se ... IdhhpmM%3A
Doma:
Na ven:

radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 21. 9. 2013 11:44

@radimecek13: Bohužel s tím poměřováním kdo má větší asi nic neuděláme. Neskromně můžu říct, že tím občas trpím taky (někdy víc a někdy méně). Pak je tu další aspekt takového boje a to je rivalita jednotlivých výrobců (DIY nebo komerčních). To se pochopitelně pak přenáší do takových diskuzí. Pokud můžu mluvit za sebe tak mám rád recenze kde se nezaujatě porovnává více výrobků vedle sebe a ty se testují za různých podmínek (jiný transport, jiné sluchátka apod), ideálně doplněné o informace o výhodách a nevýhodách takového či oného řešení. Takových recenzí bohužel na netu moc není (čest vyjímkám).

@Kocmeister: toť zbožné přání. Bohužel realita je někde jinde. Začínám se o tuto oblast trochu zajímat (rozhodně ne proto, že chci předzesilovače stavět. ;-) ) a je bohužel hodně věcí které ovlivní výsledný zvuk. Nemluvě o transportech, DACích apod. kde je hodně jedinců pořád svázaných s představou, že v tom nemůže být zásadního rozdílu.

Kocmeister píše:Dokonce i v sz jsem již dostal "výhružky", že bych si měl dát majzla. Fakt super.

Toto je citace z konkurenčního fóra.
@Kocmeister: Ano tuto zkušenost už mám bohužel taky. :'(
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod equinoxe 21. 9. 2013 12:16

radimecek13, ja som navrh dal, co by bolo pre mna pripustne a napodiv sa potom par uzivatelov ozvalo, ze putovny kus sa im pacil viac. nebavime sa o navyseni ceny na 20 000, neprehanaj. zbytocne sa tu robi z nevinnej poznamky na design nekonecna tema. pritom je to riesitelne pravdepodobne aj bez navysenia ceny finalu. maximalne sa mozno bavime o navyseni ceny o tisicku. pre koho je to neprekonatelny problem, nech si da hypu pre mna za mna aj do krabice od topanok.
equinoxe
Junior

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 21. 9. 2013 12:21

xmarek, Kocmeister - co takhle zveřejnit, kdo vám ty zprávy psal? Věřím, že pak by si to radši rozmysleli...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka