HYPA 1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xmarek 21. 9. 2013 12:26

@Duwenbleidd: Už jsem to v minulosti udělal a nechtěj vědět co se stalo. Raději se k tomu nebudu vracet. Ber to pouze jako obrázek o tom jak se tady (a nejen tady) diskutuje a jak jsou někteří jedinci "ochotni" přijmout cizí názor.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 21. 9. 2013 12:32

Překvapuje mě, že se to tak hrotí... Ano, recenze by evidentně neprospěla, pokud bych měl známkou ohodnotit její objektivitu. Ano, působí to jako placená reklama. A ano, její přínos je pro rozvážnější jedince blízký nule, protože texty podobného rázu jsem i při svém spíše nízkém věku četl snad tisíckrát... Když jsem došel ke slovu "dokonalost", radši jsem přestal číst.

Na druhou stranu - no a? Vždyť je to jen "pitomý" zesilovač, nejde tady přece o život... Kdo chce, ať se s výrobcem domluví na osobním poslechu nebo navštíví některého z vlastníků. Kdo nechce, tak ať nekupuje a je prozatím šťastný s tím, co má. Hotovo, vyřešeno.

P.S.: A pokud se snad konkurenční výrobci cítí ohroženi, řekl bych, že není důvod - už jen když se na tu Hypu podívám, tak si říkám, že musí být spousta lidí (včetně mě), kteří by za to těch 10 litrů nedali. Argument, že s designem, který by nevypadal jako z roku 19x0 by to stálo dvojnásobek, neberu...

IMHO, samozřejmě. :-P
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 9. 2013 12:34

Jen pro info, jibu chtěl první dojmy z poslechu, tak jsem je napsal. Recenze to opravdu není. Mám to doma teprv 3 dny :-) .
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 21. 9. 2013 13:20

já to vemu z jiné stránky....je hodně lidí co si prostě nemůže dovolit dát za elektroniku desetitisíce a pro ně přesně ta Hypa je,ať už jako stavebnice...ta vyjde na sedmičku nebo finál za 11.000,-.....tady máš výrobek,který je super si trošku hůř vypadá no a co..vemu to podle sebe 2děti,náklady na bydlení a rodinu obrovské pro mě je hypa ideální..výborně to hraje,každý poslech si užívám a neřeším,jaké mám popisky na čelním panelu
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín
radimecek13
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 21. 9. 2013 14:32

Kocmeister píše:No ještěže to tady na avfóru nikdo moc neprožívá. Na jinym fóru jsem za svůj pochvalný příspěvek o Hypě dostal pěknou sodovku :-) . K tomu monu, nehrálo to větší prostor jako Dispre stereo, ale bylo poznat už na tehdy jak jsou interpreti více jakoby roztáhnutí do prostoru mimo repro i když oba kanály hrály stejně. Po zapojení správně to zůstalo v tomhle ohledu stejné.

Pred par desatrociami boli bezne rozhlasove hry, vysielane len mono. Pocit priestoru bol aj tam dosahovany, pokial ide o vzdialenost, napr. formou dozvuku ci ozveny. V hrach sa pouzivali aj vselijake efekty, doprovodne ruchy atd. Jasne, ze aj mono nieco dokaze, ze nieco z charakteru prednesu priestoru sa da vybadat aj len z jedneho kanalu. Beriem, ze nejake racio za tym bude. Akurat to porovnanie so stereom z Dispre prislo asi nielen mne ako dost zabavne porovnanie. :)
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 21. 9. 2013 18:42

Taky sem dám fotku té putovní verze. Oboje se teda docela špatně fotilo, v reálu to vypadá opravdu líp. Trošku mi vadil ten material celé té skříně z modushopu působí to křehce a chasis má takový pocit prohýbání když to člověk veme do ruky. Ale vizuelně mě se tyhle hranaty věci líběj, podobnej styl ala FirstWatt to jednoduchý a elegantní.
Hezky to napsal radimecek

Obrázek
Obrázek

Otázka na Koce, jak vnímáš prostor? Mě přišlo, že to Orion roztáhlo trošku víc do šířky a bez Hypy mi Orion přišel rovnoměrně hloubka šířka, ale ještě bych si to potřeboval ozkoušet i s více sluchátky.
Ty asi BB dac samotnej neposlouchaš, klidně zpaměti s Dispre.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin..net 21. 9. 2013 19:11

No řek bych Tome zas obráceně, že ty fotky jsou lepší než real.. I ten vopískovanej panel od Orionu, není žádnej extra zázrak. Bedna je však tužší, to jo..
...
Martin..net
Junior

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 9. 2013 19:45

hmpf: jak jsem zmiňoval, právě prostor je pro mě ve srovnání s Dispre prakticky největší přínos. Velmi citelně se roztáhl do jak do hloubky, tak i do šířky. Tedy stejně jako sis všiml i ty. Samotný BB dac opravdu nepoužívám.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 22. 9. 2013 06:09

Vzhledově mě to přijde v pohodě, jen tam straší ten výstup. Jde to vytvořit i bez něj?
Tome až uslyším, taky to budu chtít doma, sám víš jak u mě předek zabral.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod hmpf 22. 9. 2013 13:51

Prej vopískovanej :-)) třeba fakt je já nevim :-))

To, že se prostor s Hypou celkově zvětšil to je paráda samozřejmě, ale já to myslel s tou šířkou spíš trochu negativně. Mě se líbí právě jak Orion jde rovnoměrně do hloubky i šířky takový půlkruh a s Hypou mě přišlo, že se misky vah přesunuly více do šířky (moje jediná výtka). Ale já jsem hluchej, chtěl bych to mít ještě doma a půjčit si k tomu ňáký sluchátka navíc..
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 22. 9. 2013 14:54

@hmpf: Nejlepší je mít k dispozici více různých věcí od různých výrobců. Moje poslední zkušenost s HYPA300SE a Dispre 2 V3 byla taková, že co sluchátka (a transport) to jiný výsledek. Takže ti docela věřím, že mohlo dojít v tvém připadě i k jistému "zhoršení". Další věc kterou je třeba vzít v potaz jaká je impedance na výstupu DACu a HYPA-y 1 a v neposlední řadě výkon. A je zcela pochopitelné, že to bude hrát trošku jinak než připojené přímo na DACan.

Když mám být upřímný tak mi více vyhovuje poslouchat HD800 na Dispre a byl bych docela zvědavý zda nová HYPA trpí stejným "problémem" jako 300SE. Neberte to jako výtku směrem k HYPA300SE, prostě mi více vyhovuje trošku jiný charakter zvuku. Případná výpujčka nebo stavba se díky mé lenosti přesouvá na neurčito. Takže bude asi chvíli trvat než se o tom na vlastní uši přesvědčím. :-[
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 22. 9. 2013 16:01

xmarek: Jaký problém se zvukem máš u Hypa300SE na mysli? Myslíš asi něco v barvě/charakteru?

hmpf: Aha, ty jsi myslel spíš zhoršení. Ano, k tomu může dojít. Přesně jak píše xmarek, to samozřejmě bude hrát trochu jinak vždycky. Oproti připojení přímo na výstup Orionu k zhoršení mohlo dojít, řekl bych dost možná i díky propojovacím kabelům. Některé umí zvuk pěkně degradovat. Co kabel, to taky trochu jiný zvuk (to by mě na slovanetu asi podřízli jak slepici).
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 22. 9. 2013 16:07

Tak do třetice :-)) prostor s Hypou se zlepšil jak do šířky tak i do hloubky, ale s tím, že misky vah se přesunuli více do šířky (což beru jako výtku to mě vadilo) já už nevim jak to mam napsat líp srozumitelněji :-))

Věřím, že na to může mít vliv víc věcí signálový kabel jak píše Koc s těmi já nemám zkušenosti, síťový kabel, foobar, cplay..
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 22. 9. 2013 16:33

hmpf: Skus si na vikend niekde pozicat nejake lepsie signalne kable. Ked som si ja pozical, bolo to pre mna velmi poucne.
http://headaudio.weebly.com/1/post/2013 ... o-diy.html
Napajanie a SW prehravac vplyvaju urcite menej.
O vplyve napajania som sa presvedcil, ked som si spravil speci Y kablik ku hiFace Two: osobitne data a osobitne napajanie, pricom hiFace napajam z dodatocneho 5V zdroja. Charakter prednesu to samozrejme nezmenilo, ale miera detailu (ktora pozitivne vplyva aj na vykreslenie priestoru) a miera dynamiky prednesu stupla o kusok dost velky na to, ze sa mi to oplati takto mat.
Naposledy upravil bogino dne 22. 9. 2013 16:44, celkově upraveno 1
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radimecek13 22. 9. 2013 16:37

na slovanetu dávaj přednost měření před poslouchání hudby
Doma:
Cambridge Audio Azur 540C - Hypa 300SE -SHURE SRH 940,Bang & Olufsen H6
Na ven:
Fiio X1+ Bang & Olufsen Beoplay H2,Ultrasone Icans Octa,Grado IGrado

FIAT 500L POP STAR 1.4 benzín