CustomWorks DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xmarek 17. 10. 2013 18:23

Tak to vypadá, že se nám blíži DAC firmy CustomWorks k uvedení na trh. Vypadá to opravdu zajímavě. Za sebe můžu říct, že mě příjemně překvapili. Rozhodně to vypadá lépe než jsem čekal (ne, že bych čekal něco špatného. :))).

Obrázek
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 17. 10. 2013 18:50

Som zvedavy, ci sa aj v tomto pripade nechaju kolovat putovnu vzorku.
Este ma zaujal aj lutov DAC zo slovanetu.
Nebolo by zle ich niekedy porovnat.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod weefaa 17. 10. 2013 21:07

Těším se na bližší info o ceně a provedení finálního výrobku.
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 17. 10. 2013 21:31

@bogino: Putovní vzorek by byl asi fajn, ale mně by byl asi nanic. Sice mám možnost z Benchmarku vytáhnout digitální signál, ale tím bych ten zvuk akorát zprasil. Potom tu mám možnost ještě použít WaveIO, ale digitál není zcela osazený (chybí konektory) a toto bych teď opravdu nechtěl řešit už vzhledem k faktu, že WaveIO je v bedně a občas na něm i hraji (i když stále méně a méně).
Lutův DAC je fajn, ale na rozdíl od tohoto je to komplet i s USB transportem což mu dává nesrovnatelnou výhodu. O jedno kur**ko méně. :D

O.T.: Třeba se jednou taky dočkám a ten svůj bazmek uvedu do použitelného stavu. :-[
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 17. 10. 2013 22:15

Marku neboj, bude i čistě USB verze tohohle DACu. Samozřejmě asynchronní, 44,1 - 192kHz. Určitě uhádneš, na čem bude postavená :-). Ta bude současně asi nejlepší odpovědí na tvoje potřeby, jen by se část desky neosadila...
Tenhle kousek je spíš pro konzervativnější uživatele, proto má i optiku. Putovní exemplář jistě bude.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 10. 2013 06:06

Těch možností na čem to může být postavené moc není (myslím tím něco rozumného). :)
Zase na druhou stranu XMOS :D je osvědčená klasika a co se týče zvuku a dalších věcí tomu nemám co vytknout. Spolu s drivery od Thesycon to funguje zcela bez problémů i na widlích.

Pokud bude časem nějaká HYPA i spolu s DACem a USB transportem tak asi překonám svou lenivost a domluvím si nějakou tu zapůjčku, protože to bude věc která rozhodně stojí za poslech. 8-P
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod equinoxe 18. 10. 2013 09:37

xmarek píše:Rozhodně to vypadá lépe než jsem čekal
Je mozne byt konkretnejsi?
equinoxe
Junior

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 10. 2013 11:37

Původní návrh (jestli si pamatuji) byla taková osvědčená klasika DAC (AK4396) + I/V + filtry, K tomu další modul s receiverem AK4113 (když tak mě opravte). Teď je vidět, že je toho tam víc. Víc k tomu neřeknu. Fotku rozhodně analyzovat nemíním. ;-)
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 18. 10. 2013 11:53

Je vidět dva DAC -> symetri, až po výstup -> plně vyvážený ?
:tleskani
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 18. 10. 2013 12:07

@boriscz: Taky jsem měl pocit, že vidím dva DACy. Ale z té fotky to moc zřejmé není. Možná by bylo dobré kdyby chlapci z CustomWorks řekli co je na tom pravdy. :-)
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 18. 10. 2013 12:41

Kluci, nevložili jsme tam žádná *****ítka a kompromisy. Kdo by si potom koupil SPaudio DAC, kdyby nenabízel něco navíc? :-)
CustomWorks obecně nenabízí symetrické vstupy/výstupy - to může změnit jedině odvážlivec, co by spojil 4 desky relátek a 2 Hypy 1...
Svatá trojice švábů - receiver, DAC a největší je procesor.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bassaqq 27. 10. 2013 05:59

Zajímalo by mě porovnání třeba s BBdac + hodiny...nezkoušel někdo porovnat?
bassaqq
Junior

Odeslat příspěvekod weefaa 27. 10. 2013 09:46

Víme už předpokládanou cenu DAC 1s hotového výrobku?
Mac Mini M1 > iFi ZEN DAC Signature V2 (iFi iPower2 )> SP Audio SC1 > FELIKS Audio Echo MK2 > Forza Audio Noir Hybrid HPC > ZMF VC.
weefaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 27. 10. 2013 13:36

Jak vidno putovní kousek už je na světě: http://www.customworks.cz/dac/dac1s/
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod equinoxe 28. 10. 2013 13:50

zaujimavejsi je 1u

bassaqq píše:porovnání třeba s BBdac + hodiny
ext clock je pri potlaceni jitteru zasadny; nevsadil by som na to, ze to nalozi bb-cku s hodinami "na holu"; su technologie, ktore sa do urcitej cenovej hladiny nedaju vtesnat
equinoxe
Junior

Další stránka