CustomWorks DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 11. 4. 2014 11:45

bacil2: AK4495 má čistější spektrum, měřitelné jsou jen 2. a 3. harmonická. AK4399 je proti němu nepříjemně chlupatý, při -1dB má nejvyšší úroveň 5. harmonická, viditelná je dokonce i 9. Oba prototypy byly postavené tak, že výsledky jejich měření jsou plně porovnatelné. Poslechově se 4495 jeví jako přehlednější a barevnější, pokud má nahrávka malý dynamický rozsah (který se blíží -0dB), rozdíly ve prospěch AK4495 ještě rostou. To je porovnání jen samotných čipů.

Ico33: Takový byl cíl.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 11. 4. 2014 12:20

este jedna vec: citujem z CW stranky:

Dobrý den, měl jsem zapůjčen DAC 1 a porovnával jsem ho přímo proti DACu Casea Orion Lite USB. Sestava na které jsme poslouchali, Intel NUC s Linuxem a XBMC přímo napojen do Orion Lite, kabely SUPRA SWORD ISL Anniversary, zesilovač Luxman L-505u, repro kabel ATHOM a repro NOBLE AUDIO – LUCID. DAC 1 jsem měl zapojený z notebooku přes HIFACE M2TECH do druhého vstupu zesilovače, toto nám umožnilo porovnat zvuk stejné nahrávky jen přepínáním dálkovým ovladačem. Intenzivně jsem se poslechu věnoval asi dvě odpoledne a musím konstatovat, že ač jsem se opravdu hodně snažil, neslyšel jsem vůbec žádný rozdíl mezi zmíněnými převodníky. Dokonce jsem si myslel, že už nejsem schopen rozdíly rozpoznat, tak jsem požádal o poslech mladšího a hifi znalého posluchače a potvrdil mi moje zjištění, že na uvedené sestavě, také neslyší žádný rozdíl ve zvuku. Dokonce jsme krátce poslouchali přes SPaudio předzesilovač P1 a zesilovač A400 a opět žádný rozdíl, tedy až na jeden a to propastný rozdíl v ceně těchto převodníků. Václav O.

pytal som sa v CAsea a odpoved je:

Dobrý den,
je to starý známý případ, kdy při připojení dvou zdrojů zvuku do jednoho předzesilovače se zprůměruje výsledný zvuk a to i když je přepínačem vstupů navolen jen jeden.
Je to taky o kvalitě vstupní části předzesilovače, ale chce to vždy zapojit jen jeden zdroj.
Ty převodníky jsou naprosto jiné koncepce, není možné, aby hrály stejně. Změna zvuku ať již negativní nebo pozitivní tam musí být.
Další věc je zkušenost posluchače :-)

-co vy na to ? :-l
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 11. 4. 2014 12:58

Spekulovat lze do nekonečna, ale to zdůvodnění je nesmysl. Zapojení přepínače vstupů Luxmanu sice neznáme, ale u P1 samozřejmě ano - a tam není důvod uvažovat o přeslechu mezi vstupy či špatně navrženém vstupu předzesilovače. Navíc přehrávání neběželo zcela souběžně - mezi převodníky byl drobný časový posun. To by byl opravdu zajímavý průměr...
Srovnání na P1 a A400 se účastnil i Quart, který stejně jako majitel Orionu žádné rozdíly nezaznamenal (a ten už nějaké poslechové zkušenosti má :-) ).
Výsledek je o to pikantnější, že se porovnával S/PDIF DAC1 proti Orionu Lite...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jibu 11. 4. 2014 14:28

55000,- vs. 19900,- ? Chápu to správně ?
Jibu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 11. 4. 2014 17:05

Máme odlišnou cenovou politiku, takže v tomhle případě ztrácí ceny svou informační funkci.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jibu 11. 4. 2014 18:30

Pro koncového uživatele jistě příjemná informace.
Jibu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 11. 4. 2014 19:48

Duwenbleidd - kedze mam aquilu (transport) mne by stacil iba cisto dac s bnc vstupom, mate aj taky?

-inac ,zatial je velmi skoro hodnotit, zislo by sa viacej ludi

-stacilo by mi kebyze viem ze dac1 je lepsi ako cepheus a siel by som do toho...,lenze neviem to na 100% ....

-keby bo taky test - aquila ako zaklad ,alebo iny transport v tej kvalite aby sa vylucil ten/ony usb vstup kvality zariadení, -s dac1 vs cepheus ,alebo orion , , ale aby nehrali bedne ,ale sluchadla, dajmetomu hd 800 senn., aby sa lepsie posudilo ake su tam rozdieli...., a ako hra ten dac1.., lebo p.Vrana ,Casea robia verziu monitor a emotion, takze neviem ako to znie...

dost krkolomne napisane, ale myslim to dobre :mrgreen:
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 11. 4. 2014 21:09

Ico33 píše:-keby bo taky test -

Ico, myslim, ze mas dost motivacie na to, aby si sa do takeho testu pustil.
Staci poskladat peniazky na zalohy a potom to uz chce len kopu casu a guraze.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ico33 12. 4. 2014 10:08

bogino píše:
Ico33 píše:-keby bo taky test -

Ico, myslim, ze mas dost motivacie na to, aby si sa do takeho testu pustil.
Staci poskladat peniazky na zalohy a potom to uz chce len kopu casu a guraze.

-peniazky nie su a nasporit si 55000 a 20000 chce dost caaaasu, proste ,so myslel ,ze ked tu je zopar ludi co maju orion/cepheus a niekto bude mat dac1 ,hd800 ma viac ludi ,tak by nebol problem ,ci??
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 12. 4. 2014 11:38

Ked niekto pozicia, je to jednoduchsie, nez od vyrobcu oproti zalohe.
Mna by zaujimalo napr. porovnanie DAC1 USB s Ciunas DACom. Ten je mozne do 20 dni vratit, ale znasal by som postovne oboma smermi cca 2x 20€, co nie je malo.
Testy su bezne spojene s nakladmi (napr. postovne do CR) a hlavne je s nimi vela roboty.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 12. 4. 2014 11:51

Ico33: http://www.customworks.cz/dac/dac_1/ - základní verze má aktivovaný jen jeden vstup.
Bogino: Můj názor je takový, že zařízení, které má v manuálu napsáno
"Warnings:
The build inside the box is tight & cannot be opened without breaking it electrically."
jednoduše nestojí za pozornost. Nezveřejněná měření také moc důvěry nepřidají. Nakonec máš tušení, co umí PCM5102 - ten thajský převodníček to po několika drobných úpravách slušně demonstruje. Není konkurencí pro převodníky zmíněné v tomhle vlákně...
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 12. 4. 2014 12:39

Holt darmo. Dakto si este stale mysli ,ze z hovna bic upletie. :-D
A pokusmi s kablami dostane z komponentov za 10-ky eur, komponenty radovo v 100.kach az 1000-kach eur. :D
Pretoze podla niekoho kabel "hra"
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ico33 12. 4. 2014 13:07

Duwenbleidd - vsak ja potrebujem iba ten jeden vstup -bnc 75 ohm, + vystupy L/R rca ,neviem ci tam mate take ,lebo som vydel iba rca vstup a nie bnc ,ci si mylim ?
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 12. 4. 2014 13:12

Duwenbleidd, vdaka za nazor. Ciunas DAC obsahuje zrejme velmi jednoduchu implementaciu USB prijimaca a prevodnika a autor sa z nej snazi vytazit co najviac pouzitim cisteho napajania.

Pre mna by malo zmysel si DAC1 USB pozicat v pripade, zeby som ho mal s cim porovnat. Cena Casea produktov sa mi javi byt na zapozicku privysoka.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Quart 12. 4. 2014 13:32

bogino: PCM5102 jsme zkoušeli a na svou cenu hraje fajn. Nicméně nehraje dostatečně dobře na to abychom nezůstali jen u prototypu.
Obrázek

Zapůjčení na Slovensko je možné domluvit s více zájemci na Slovensku. Poštovné pak vyjde lépe.

Ico33: Základní verze DAC 1 obsahuje BNC vstup a stereo RCA výstup. Více naleznete zde: http://www.customworks.cz/dac/dac_1/

Náhled na zadní panel:
Obrázek
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Quart
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka