este jedna vec: citujem z CW stranky:
Dobrý den, měl jsem zapůjčen DAC 1 a porovnával jsem ho přímo proti DACu Casea Orion Lite USB. Sestava na které jsme poslouchali, Intel NUC s Linuxem a XBMC přímo napojen do Orion Lite, kabely SUPRA SWORD ISL Anniversary, zesilovač Luxman L-505u, repro kabel ATHOM a repro NOBLE AUDIO – LUCID. DAC 1 jsem měl zapojený z notebooku přes HIFACE M2TECH do druhého vstupu zesilovače, toto nám umožnilo porovnat zvuk stejné nahrávky jen přepínáním dálkovým ovladačem. Intenzivně jsem se poslechu věnoval asi dvě odpoledne a musím konstatovat, že ač jsem se opravdu hodně snažil, neslyšel jsem vůbec žádný rozdíl mezi zmíněnými převodníky. Dokonce jsem si myslel, že už nejsem schopen rozdíly rozpoznat, tak jsem požádal o poslech mladšího a hifi znalého posluchače a potvrdil mi moje zjištění, že na uvedené sestavě, také neslyší žádný rozdíl ve zvuku. Dokonce jsme krátce poslouchali přes SPaudio předzesilovač P1 a zesilovač A400 a opět žádný rozdíl, tedy až na jeden a to propastný rozdíl v ceně těchto převodníků. Václav O.
pytal som sa v CAsea a odpoved je:
Dobrý den,
je to starý známý případ, kdy při připojení dvou zdrojů zvuku do jednoho předzesilovače se zprůměruje výsledný zvuk a to i když je přepínačem vstupů navolen jen jeden.
Je to taky o kvalitě vstupní části předzesilovače, ale chce to vždy zapojit jen jeden zdroj.
Ty převodníky jsou naprosto jiné koncepce, není možné, aby hrály stejně. Změna zvuku ať již negativní nebo pozitivní tam musí být.
Další věc je zkušenost posluchače

-co vy na to ?

Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú