CustomWorks DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Quart 28. 10. 2013 19:29

Plánovaná cena DAC 1s bude 9 900,- za modul s jedním vstupem. Pak bude i verze s čtyřmi vstupy kde v ceně bude ještě plošný spoj nesoucí pomocné obvody, LED + indikace Fs - cena bude brzy zveřejněna na našich stránkách.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Quart
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 28. 10. 2013 19:51

Máte už vyzkoušené, jak moc je citlivý na transport? Nějaký co můžete doporučit?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 28. 10. 2013 21:33

Bíno, na tu první otázku je v podstatě nemožné odpovědět. Můžeš být v klidu, pokud použiješ transport na úrovni Julie či HiFace Two - tam by se neměly už objevovat některé dětské nemoci podobných zařízení. Určitě je dobré se vyhnout neznámým výrobkům z eBay a asi i obecně všemu, co staví na Tenoru TE7022. Nám to taky spát nedá, takže chvíli po DAC1u představíme i náš vlastní transport.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 28. 10. 2013 21:47

Ten novy transport bude mat USB cast napajanu z pocitaca? Da sa to totiz aj bez toho. Pouzivatelia robia upravy do zariadeni, kde je USB receiver napajany z pocitaca a prinasa to pocutelne zlepsenie.

Bude novy USB transport k dispozicii aj samostatne bez DACu? Trebarz ako modul?
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 28. 10. 2013 21:59

Ano, bude k dispozici samostatně. Napájení z počítače nebude možné, vždy bude pracovat s vlastním zdrojem. Tohle nebude úplně kapesní řešení... :-)
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 28. 10. 2013 21:59

Ten transport by mě osobně též zajímal, pokud by:

1) byl dostupný jako samostatný produkt s možností ozkoušení kompatibility s vlastním řetězcem
2) měl vlastní napajení (ne z počítače přes USB)
3) byl dostatečně univerzální (minimálně podpora 24/192)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 28. 10. 2013 22:05

Možnost zapůjčení se už pomalu stává tradicí :-). Bude podporovat všechny smysluplné vzorkovací frekvence - včetně 192/24. To je také současný strop pro S/PDIF.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 28. 10. 2013 22:07

Díky moc za odpověď, dosud jsem s Customworks neměl žádné zkušenosti... Ten transport mě ale určitě bude zajímat a to velmi :-) Pokud tedy nebude stát nějaké závratné peníze...
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 28. 10. 2013 22:15

Su zariadenia, co sice maju vlastne napajanie, ale cast USB receivera maju napriek tomu napajanu z pocitaca. Tak som to myslel.
viewtopic.php?f=1920&t=1110802&p=9105123#p9105123
viewtopic.php?f=1724&t=1194755&p=9584405#p9584405
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 28. 10. 2013 22:42

Vše bude napájené externě ;-). Přesněji z lineárního nízkošumového zdroje. Jinak bychom si oproti napájení z PC příliš nepolepšili, že :-)
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 29. 10. 2013 07:50

Duwenbleidd píše:Ano, bude k dispozici samostatně.
Mám tomu rozumět tak, že výstupem bude digitál a I2S jako bývá u XMOSu zvykem?
Další otázka jde za oscilátorky. Už máte nějakou představu jaké použijete? Myslím např. Custom od nějakého výrobce apod.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 29. 10. 2013 23:07

Oscilátory ještě nejsou dané. Custom oscilátory mi osobně přijdou jako snaha zakrýt jejich původ, nic víc. Ve hře jsou Crysteky, Fox nebo NDK.
I2S je krajně nepravděpodobné, tohle propojení bude používat DAC1u mezi XMOSem a DACem - čistěji to vyřešit nejde. Zkušenost máme takovou, že jakýkoli kousek kabelu či konektor velmi degraduje kvalitu i2s signálu. Oblíbené řešení pomocí RJ45 mi ve světle těchto zkušeností přijde strašidelné... A ty to Marku řešit stejně nemusíš, máš velmi dobré rozhraní, které počítá právě s tvými potřebami ;-).
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 30. 10. 2013 06:58

@Duwenbleidd: Díky moc za odpověď.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PiNa_cz 7. 11. 2013 09:08

equinoxe píše:zaujimavejsi je 1u

Moje nedávná zkušenost s Ref 10.32 je, že SPDIF vstup postavený na DIR9001 od TI, živený z upraveného HiFace zní o poznání lépe než USB vstup postavený na VT1731 s TCXO oscilátorem. Drobné rozdíly byly slyšet i s K702, ale naplno se to projevilo až při poslechu s HD800. Plnější, přirozenější zvuk. "Nevýhodou" je, že nahrávky s vyšším rozlišením než 24/96 SPDIF nepřehraje. Jejich praktický přínos ale není žádný, takže to vlastně ničemu nevadí ;-)
JRiver Media Center ► KS ► DAC Master 7 Singularity ► HeadAmp Master 9 ► balanced HD800
PiNa_cz
Junior

Odeslat příspěvekod equinoxe 7. 11. 2013 19:01

ked je bastl od zakladu na h o v n o zbastleny, nepomoze mu ani vonavka, ani svatena voda :mrgreen: potencial vyuzitia usb je v inom a v situacii, ked ho "prehra" dac so S/PDIF; vidno to aj na meraniach, objektivne; subjektivne taky dac s usb nechcem :pozor :lol:
equinoxe
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka