CustomWorks DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 7. 11. 2013 23:06

To je ale špatná vizitka firmy Audio-gd, nelze z toho dělat obecné závěry.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PiNa_cz 8. 11. 2013 10:03

Kingwův USB32 modul je obecně považován za velmi dobrý. Někteří jdou až tak daleko, že jej srovnávají s AP1 - s tím ale majitelé AP1 nesouhlasí. Zvuk přes USB (s obyčejným propojovacím kabelem) mi přijde o trochu ostřejší, více analytický, zatímco přes SPDIF je plnější, méně výraznější. Rozdíl není velký, ale snadno rozpoznatelný a subjektivně je mi SPDIF příjemnější na poslech.

Měl jsem za to, že u DACů s oběma vstupy (dobře implementovanými) S/PDIF s dobrým transportem hraje "lépe" než USB vstup.
JRiver Media Center ► KS ► DAC Master 7 Singularity ► HeadAmp Master 9 ► balanced HD800
PiNa_cz
Junior

Odeslat příspěvekod xmarek 8. 11. 2013 11:44

@PiNa_cz: Nelze obecně říct, že je USB transport horší než přenos prostřednictvím SPDIF. Existuje velkém množství různých implementací od Tenoru počínaje, přes PCM270x, po XMOS, ONSEMI, STM32Fxx, TAS1020B atd. atd. Každé řešení přináší určité výhody a nevýhody. A mnohdy záleží na velkém množství faktorů např. implementaci, oscilátorech, software atd, atd.
A stejné je to i s SPDIF. Bohužel nevýhoda SPDIF je v tom, že k připojení k PC je zapotřebí dalších zařízení, které vnáší do řetězce chybovost, jitter atd. To, ale automaticky neznamená, že každé USB řešení je díky této věci lepší.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MRyoda 8. 11. 2013 22:44

Obecne moznosti pri pouziti USB umoznuju vyvinut takmer dokonaly transport, ak sa zohladnia vsetky technicke nedokonalosti tohoto riesenia, inzinier spravi pri navrhu nalezite opatrenia a posilnia sa vyhody tohto riesenia. Ked je to odflaknute, z marketingoveho hladiska podsunute zakaznikovi "mame USB", je velmi pravdepodobne, ze takto implementovane riesenie nedosiahne ani kvalit S/PDIF prenosu. Vsetko stoji peniaze a za 10 - 15 tis. je nutne robit kompromisy.
may the force be with you
MRyoda
Junior

Odeslat příspěvekod honzis_ 12. 11. 2013 19:48

Dival jsem se na stranky Customworks, ze DAC 1s je uz k dispozici. Testoval ho nekdo z fora spolecne s HYPA 1? Docela by me to zajimalo. Predpokladam, ze se k sobe budou skvele hodit, kdyz jsou od stejnych konstrukteru. I kdyz vzhledem k tomu, ze hudbu posloucham jenom z pocitace, pockat si spis na DAC 1u. Predpokladam, ze ten bude o neco drazsi? A neplanujete v Customworks postavit i combo DAC 1u + HYPA 1 jako finalni vyrobek? Myslim, ze pro spoustu lidi kterym se nechce bastlit (jako napriklad mne), by to byla jasna koupe.
honzis_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bogino 12. 11. 2013 21:07

Viac ma oslovuje USB verzia. Ked bude k dispozicii testovaci kusok, budem mat zaujem o zapozicanie.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xmarek 13. 11. 2013 08:15

honzis_ píše:A neplanujete v Customworks postavit i combo DAC 1u + HYPA 1 jako finalni vyrobek?
A se sluchátkovým výstupem vzadu ne? :mrgreen: No offense.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 13. 11. 2013 09:05

Ten sluchatkovy vystup vzadu bol dost zvlastne zdovodneny. Aspon ta jednoduchsia verzia by mohla mat normalny (nie ten aretovany) vystup vpredu.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Duwenbleidd 13. 11. 2013 11:09

Kluci, nebojte. Velký bratr naslouchá a sluchátková verze bude určitě mít jack 6,3 vpředu, bez aretace. Combo DACu a předzesu by asi nebylo stravitelné, něco takového si stavím a je to krabice š450xh350. Tedy nic na stůl k PC... Kdo viděl putovní kousky DAC 1s a Hypy 1 uzná, že mají daleko přívětivější rozměry.
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Duwenbleidd
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MRyoda 13. 11. 2013 16:00

Nic nebrani osadit all-in-one riesenie do 2U, hoci aj 3U krabice. Do 1U to nevojde, ani to nie je vhodne, aby sa to vo vnutri navzajom neovplyvnovalo. Majitel by usetril na kabelazi medzi DAC a preamp. Preamp s digi vstupom (idealne USB) ma potencial zaujat mnoho ludi.
may the force be with you
MRyoda
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 13. 11. 2013 16:34

Myslim, ze na priestore by sa dalo usetrit aj tym, keby sa v kombe pouzil zosik na baze LME49710 + LME49610, aky mam v HA610. Mohol by zdielat jeden zdroj s DACom. Napajanie LME49610 by sa dalo zvysit povedzme na +-21V, v HA610 je +-15V. Dalo by to viac stavy pre narocnejsie sluchadla. Okrem moznej zmeny zdroja by pribudol vlastne len maly plosny spoj a na prednom paneli potenciometer hlasitosti a sluchatkovy konektor. Predpokladam, zeby to nemuselo znamenat zvlast vyrazne navysenie ceny.

Toto by bolo vhodne najma do USB verzie, lebo ludia pocuvaju na sluchadla prevazne z PC. Neviem aka ma byt cena CustomWorks DACu, ale taketo kombo by podla mna mohlo oslovit viac sluchatkovych nadsencov, nez zostava v cene dvojnasobku Hypa 1. Inak da vacsina sluchatkovych prednost skor lacnejsim rieseniam, napr. Audio-gd NFB11.32, alebo Schiit Bifrost. Nazory vyssie, ale aj kopa tem na tomto fore podla mna odrazaju, ze na domacom trhu chyba zariadenie tejto kategorie - cenovo pristupne kombo DAC + sluch. zos. s vybornym pomerom cena/vykon. Ludia by radsej kupili od domaceho vyrobcu s miestnou podporou. Mozno je to tip na dalsi produkt CustomWorks.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod honzis_ 13. 11. 2013 17:15

bogino píše:Toto by bolo vhodne najma do USB verzie, lebo ludia pocuvaju na sluchadla prevazne z PC. Neviem aka ma byt cena CustomWorks DACu, ale taketo kombo by podla mna mohlo oslovit viac sluchatkovych nadsencov, nez zostava v cene dvojnasobku Hypa 1.

Presne tohle jsem mel na mysli. Nejsem zadny odbornik, spis takovy zacinajici hifista, ale DAC a zesilovac by prece mohly sdilet stejny zdroj, ne? A jedna velka krabice by vysla levneji nez dve mensi. Akorat jsem nevedel, ze by musela byt zas az tak moc velka :-)

Chapu sice, ze ceny HYPA 1 a DAC 1 zrejme nejsou vzhledem k jejich kvalite nijak premrstene, ale takto by snad slo jit s cenou jeste nize. Tim padem by to oslovilo jeste vice lidi. Navic odpada starost s propojovacimi kabely, jak tady uz nekdo poznamenal.
honzis_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Quart 28. 1. 2014 20:54

V tuto chvíli dokončujeme finální verzi DAC 1 USB:

Obrázek

Více informací na webu: http://www.customworks.cz/dac/dac_1usb/
www.SPaudio.cz
www.CustomWorks.cz
Quart
Junior

Odeslat příspěvekod icotech852 29. 1. 2014 05:53

tak ten vyzera naozaj skvele.Urcite to bude skvela investicia pre audiofilov na dlhu dobu.S vyrobkami z ebay sa to neda ani zrovnat,ale urcite tomu bude zodpovedat i cena.

Naozaj velmi pekna praca,som rad ze vysiel na slnko sveta tento usb dac.Klobuk dole Customworks,robite nadhernu pracu.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mniec 29. 1. 2014 10:19

Musim rict, ze to vypada uzasne. Uz jenom podle layoutu to vypada mnohem lepe, nez konkurenci vyrobky. :tleskani :tleskani :tleskani
Audio Tweak.net - Humble home of newbie tweaker
mniec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka