Onkyo 8050 jako DAC pro sluchatkac

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miboo 8. 1. 2014 16:28

Ahoj,

prosim o vasi radu s upgradem.

Rad bych si poridil sluchatka Hifiman HE-400 a vyuzil stereo zesik s moznosti prehravat FLAC z usb, ktery mam ( http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html )

Sluchatkovy vystup neni zadny zazrak (testoval jsem s HD 650) a tak bych rad dokoupil sluchatkovy zesilovac (BVheadamp nebo Schiit Vali) a zapojil na zadni rca-pre out zesiku.

Bohuzel nikde nemuzu najit, jaky DAC v sobe Onkyo ma, ale snad to zadna tragedie nebude?

Vim,ze tu hodne resi samostatne DACy, ale prijde mi skoda nevyuzit do zacatku to Onkyo, co myslite?

Muzete mi prosim poradit, jestli muj napad neni uplne mimo a ev. jestli nekdo nema podobny system zapojeni?

Predem diky, miboo
miboo
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 8. 1. 2014 17:11

Ono to mas tak, ze to Onkyo obsahuje strasne vela veci a ze za jeho cenu je mozne kupit DAC strednej triedy. Z toho vyplyva, ze DAC nemoze byt taziskom implementacie toho receivera.

Ide o to, kolko si ochotny dat do zeleza na sluchatkovy posluch a tiez o to, z coho budes hudbu pustat.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miboo 8. 1. 2014 18:03

ahoj, na zelezo pro sluchatka jsem myslel tak 5tis.

samotny hifimany me budou stat dost.

proto jsme si rikal, ze radsi koupim sluchatkac s rca vstupem a vyuziju dac v onkyu. extra dac treba pozdeji?

zdroj bude usb vstup na zesiku (umi to flacy az do 192, ale vetsinu mam 96)

zanry jsou dost ruznorode..

nejradsi bych poslouchal z obyvaku, kde pc nemame a ntb nemam vubec..oblibena cesta usb dac jde tedy bohuzel trochu mimo me :(

rikas, tedy, ze lepsi posetrit na extra dac se sluchatkacem (nuforce icon dac?) a na onkyo se rovnou vykaslat, je lepsi volba? krmit to pak treba z mmc pres optiku, ktery se mi vali pod telkou?

nerad bych investoval spatne a pak si drbal hlavu

predem moc dekuju za cenny rady..
miboo
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 9. 1. 2014 21:39

Sluchatkovy zvukovy retazec obsahuje tieto dolezite casti:
1) Prehravac - napr. CD player, MMC, MP3 player, PC
2) Digitalny transport - napr. cez USB, coax, optiku. Ide o elektroniku, co sa nachadza medzi prehravacom a prevodnikom. V pripade integrovaneho zariadenia je vnutorne riesenie navonok neviditelne (I2S). Moze ist aj o samostatny komponent, napr. M2Tech hiFace Two
3) DAC - digitalno-analogovy prevodnik, nachadza sa v kazdom CD playeri, MP3 prehravaci, zvukovej karte atd. - cize vo vsetkom, co obsahuje analogovy vystup. DAC ako samopstatne zariadenie je casto spojeny s USB transportom.
4) Sluchatkovy zosilnovac, moze ist o osobitne zariadenie, ale casto je spojeny s DAC
5) Sluchatka

Preco to pisem: Zalezi na kvalite kazdej casti. Ak sa nieco zvrza hned na zaciatku retazca, dalsie clanky uz chybajucu informaciu nevymyslia.

Po precitani tvojich riadkov som zneistel v bode 2) transport. Neviem, aka je kvalita digitalneho vystupu tvojho Onkyo zosilnovaca, co obsahuje ten datovy USB vstup napr. pre FLAC subory. Obavam sa, ze to nebude nic moc, podobne ako v pripade prevodnika.

Ako uvazujem: Ak je ten digi transport slaby, tak napr. prenosny prehravac FiiO X3 ti moze dat za 6000 lepsi vysledok na sluchadla, nez DAC+sluch.zos., krmeny z nafigu zdroja. Ak ma ten digi transport akceptovatelnu kvalitu, za 6000 mas viacero moznosti kupit DAC+sluch.zos. s coax alebo optickym digi vstupom, aj bazarove kusky, napr. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... o/fubar-4/, alebo nejaky starsi bazarovy DacMagic atd.

-- 9. 1. 2014 21:51 --

Iny napad:

Ako digitalny prehravac sa da dnes pouzit aj Android smartfony a tablety (funguje to aj s novsimi iPhone/iPad atd.), napr. u Ricccieho som skusal Samsung Galaxy S3 aj Tab3 a oba sa cez USB hned chytili s krabickou JDS Labs C5D. Je to elegantne variabilne a prenosne riesenie. Lahko prenosny C5D vies zobrat aj k PC a pocuvat na sluchadla z PC.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miboo 10. 1. 2014 10:56

Bogino moc dekuju za vysvetleni a nasmerovani. Uz se v tom zacinam lip orientovat. Onkyo si tedy radeji necham na hudbu z repraku a na sluchatka budu hledat jinde.

Ta moznost vyuzit mobil/prenosny prehravac me nenapadla, dobrej tip.

Jeste posledni dotaz, to Fiio X3 (nebo i jiny podobny kvalitni prehravace) maji pry dobry DAC uz v sobe, nesel by vyvest signal z nich rovnou do stolniho sluchatkace? Nebo bude zarizeni jako Fubar mit vyrazne lepsi DAC?

Dekuju, miboo
miboo
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 10. 1. 2014 11:42

Já bych ten DAC v Onkyu hned tak nezatracoval. Ten receiver je takový nižší střed, tzn. DAC tam nebude nějaká špička, na druhou stranu těžko říct, o kolik by byl lepší externí DAC v tvé cenové relaci a do jaké míry bys to ve svém řetězci poznal.

Tzn. klidně bych poslouchal přes Onkyo, naposlouchal si důkladně jeho zvuk s různými zdroji a pak si půjčil nějaký externí DAC a porovnal. Získáš tím čas na naposlouchání Onkya a na případné došetření na výrazně lepší DAC, pokud bys chtěl.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod borin7 10. 1. 2014 12:49

Bogino-Psal si,ze tenhle tyden budes mit moznost vyzkouset X3,tak by me zajimalo jak to s nim hraje a jake jsou dojmy.Ja se do Prahy do audigo dostanu asi az pristi mesic.
Av Harman Kardon 355+JBL ES 80,iXtreamer,Nad Viso HP50+Fiio X3,Panasonic TX-P50ST60E,Panasonic DMP-BDT360EG,Mazda 3 165G
borin7
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 10. 1. 2014 18:14

borin7:

Ano, mal som na 2 dni pozicany FiiO X3, pocuval som so sluchadlami a vyskusal som aj funkciu USB DAC. Ako sluchadla som pouzil HiFiMan HE-500, NAD Viso HP50, Brainwavz B2. Hra to na svoju cenu pekne. Priblizne o tyzden zverejnim porovnavaci test.

miboo:

Podla mna je X3 lepsie riesenie nez sa viazat na ten receiver. Najma keby sa ti podarilo kupit bazarovy kusok, pred Vianocami ich tu bolo niekolko v naozaj dobrej cene. Podla mna lepsi zvuk nez z receivera triedy tvojho Onkyo, prenosny po byte aj vonku, moznost pouzitia aj s PC ako USB DAC. Nie je to HighEnd, ale ani slabota, je to velmi flexibilne zariadenie so slusnym zvukom.

JDS Labs C5D je nieco ine, nie je to prehravac, cize portebujes ku tomu smartfon alebo tablet alebo PC s podporou USB audio class1 device. Ale na drujej strane je C5D zvukovo vyssie, nez FiiO X3.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 10. 1. 2014 18:41

C5D výše než Fiio X3? Kdo by to býval řekl... X3 je tady neskutečně vyhypované, zatímco C5D bys tak vysoko ani ty sám neviděl, pokud bys ho neměl možnost vyzkoušet osobně, že?
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod boriscz 10. 1. 2014 20:20

MHOE níže je adresa s proběhlym všemožným měřením Fiio X3
http://www.mediafire.com/download/rk09t ... +TESTS.rar

samozřejmě poslech je poslech, ale tohle napovídá pravý opak. Na adresu X3 bych byl mnohem opatrnější.
Poslech se sluchátky při vysoké hlasitosti může trvale poškodit sluch ... tak bacha !
boriscz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 10. 1. 2014 20:30

Díky za odkaz, podívám se... Bez vlastního poslechu bych určitě nějaké zásadní závěry nedělal (aneb měření nejsou vším), ale spíš mě to překvapilo, protože jak říkám: X3 je tady neskutečně vyhypované... Jak kdyby to byl skoro Svatý grál. Mno jo, hi-fi, asi bych si měl začít zvykat.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 10. 1. 2014 20:57

MHOE, ak je X3 "vyhypovane", tak hlavne recami. Majitelia typicky nikdy nemali lepsi prehravac. Davam za pravdu borisovi.

Tym som vobec nepovedal, zeby X3 nebolo hodne svojej ceny! Treba si uvedomit, ze funkcnost X3 zahrna v sebe vlastne vsetko to, co ma v sebe C5D plus mikropocitac s firmverom+softverom prehravaca + displej + internu pamat + slot na pamat. kartu. To je dost veci navyse a stoji menej. Aj z takehoto pragmatickeho pohladu na pomer ceny a vybavy vychadza, zeby C5D mal byt lepsi, hoci toto ma pri porovnavani nezaujimalo a zameral som sa na zvuk.

Zopakujem, co som pisal uz v inej teme. C5D ma prekvapil najma celkom USB transport + prevodnik. Je vynikajuci (samozrejme vo svojej cene) a lepsi nez imod. C5D nema line out, takze som porovnaval zapojenim imodu na analogovy vstup C5D.

Moj vysledok posledneho tyzdna, ktory som preveroval s HE-500 aj Brainwavz B2 je:
C5D > imod > DX50 > X3 ako player > X3 ako DAC
HRT Music Streamer II+ som mal pozicany pred Vianocami a bol lepsi ako imod, ale stabsi nez moja stolova dvojkombinacia hiFace Two + HK HD 970. Na zaklade porovnania s imodom si myslim, ze C5D by mal byt o nieco slabsi nez HRT MS II+, ale so samostatnym napajanim prostrednictvom USB kablika typu Y by sa mu mohol kvalitativne aj priblizne rovnat. V pripade HRT MS II+ samostatne napajanie uz v podstate nic neprinieslo, asi je lepsie "odruseny". Rozdiel medzi imodom a iBasso DX50 nebol velky, ale imod je predsa len zivsi, detaily su menej temne, prekreslenejsie, tonalne vyraznejsie. X3 je z porovnavanych zariadeni najsvetlejsi (spolu s C5D ho povazujem za neutralne hrajuci), ale ani vyssia svetlost mu nedava vyssi zdanlivy detail nez poskytuje DX50. Celkovo sa mi charakter prednesu X3 paci, len este trocha viac precistenia a detailu by som prijal ... ale to by som za jeho cenu asi chcel vela. X3 hodnotim celkovo pozitivne. Ti, co kupili pred Vianocami v miestnom bazari zlacnene kusky, spravili dobre, za tu cenu to bola vyborna kupa. Taky HRT MicroStreamer cez nepriame porovnanie s imodom povazujem za zvukovo priblizne rovnako kvalitny ako X3, ale charakter prednesu je iny. X3 je v zasade neutralny (snad jemnucko svetlejsi) a MicroStreamer je dynamickejsi, basovejsi, aj v stredoch teplejsi a celkovo zabavnejsie ladeny.
Naposledy upravil bogino dne 10. 1. 2014 21:20, celkově upraveno 1
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod miboo 10. 1. 2014 21:19

bogino: ahoj, takze jestli to dobre chapu prenosny c5d neni vyrazne horsi nez stolni zarizeni a nema problem vybudit ani veliky sluchatka jako he 500?? to by ani s he 400 nemel mit problem, je to tak?

udajne totiz funguje i s iphonem 5 pres usb a byl by pro me pouzitelny jak doma s he 400, tak i v praci na vylepseni poslech na ie 80 z ip:) to by bylo vyborny reseni :) dekuju vsem za pomoc
miboo
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 10. 1. 2014 21:26

HE-500 sa mi s C5D pacili najmä vedy, ked som C5D posilnil napajanie cez specialny USB Y kablik, proste som ho napajal z externeho zdroja. Hralo to celkom pekne aj bez tohoto opatrenia, ale urcitu podvyzivu som u HE-500 v basoch, dynamike a urcitom neklude pocitoval.

Lenze: HE-400 su PODSTATNE lahsie vybuditelne sluchadla nez HE-500! Ten rozdiel je velky a popisujem ho na mojom webe, lahko to najdes. HE-400 mi bez problemov vybudil aj starucky malinkaty iPod Nano prvej generacie. O to, ci C5D vybudi HE-400, by som sa vobec neobaval. HE-400 vybudia aj slabsie zdroje nez C5D.

Scenar, ako popisujes, podla mna nema chybu. Na ten receiver sa vyprdni, resp. pouzivaj ho na filmy, TV, hudbu najma do pozadia na pohodove pocuvanie. S dobrymi sluchadlami ti C5D poskytne viac.

Ten kusok C5D, ktory mam pozicany z puresound.cz, je uz zahovoreny zaujemcovi z Bratislavy, ale mozes im napisat mail, nemusis cakat, kym sa im C5D zjavi na webe.
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod theedge 29. 1. 2014 19:39

Onkyo TX-8050 mám doma a DAC v něm je Texas Instruments Aureus DA830, což rozhodně není žádná katastrofa.
1) Foobar2000 + WASAP event (Win 10) -> Audio GD NFB 15.32 -> Shure SRH840.
2) X-Fi Titanium HD (Foobar 2000 + ASIO) -> Toslink 10m -> Onkyo TX-8050 + Wharfedale Diamond 9.2 -> TV: Panasonic TH-42PX80
theedge
Junior

Další stránka