Sluchatkovy zvukovy retazec obsahuje tieto dolezite casti:
1) Prehravac - napr. CD player, MMC, MP3 player, PC
2) Digitalny transport - napr. cez USB, coax, optiku. Ide o elektroniku, co sa nachadza medzi prehravacom a prevodnikom. V pripade integrovaneho zariadenia je vnutorne riesenie navonok neviditelne (I2S). Moze ist aj o samostatny komponent, napr. M2Tech hiFace Two
3) DAC - digitalno-analogovy prevodnik, nachadza sa v kazdom CD playeri, MP3 prehravaci, zvukovej karte atd. - cize vo vsetkom, co obsahuje analogovy vystup. DAC ako samopstatne zariadenie je casto spojeny s USB transportom.
4) Sluchatkovy zosilnovac, moze ist o osobitne zariadenie, ale casto je spojeny s DAC
5) Sluchatka
Preco to pisem: Zalezi na kvalite kazdej casti. Ak sa nieco zvrza hned na zaciatku retazca, dalsie clanky uz chybajucu informaciu nevymyslia.
Po precitani tvojich riadkov som zneistel v bode 2) transport. Neviem, aka je kvalita digitalneho vystupu tvojho Onkyo zosilnovaca, co obsahuje ten datovy USB vstup napr. pre FLAC subory. Obavam sa, ze to nebude nic moc, podobne ako v pripade prevodnika.
Ako uvazujem: Ak je ten digi transport slaby, tak napr. prenosny prehravac FiiO X3 ti moze dat za 6000 lepsi vysledok na sluchadla, nez DAC+sluch.zos., krmeny z nafigu zdroja. Ak ma ten digi transport akceptovatelnu kvalitu, za 6000 mas viacero moznosti kupit DAC+sluch.zos. s coax alebo optickym digi vstupom, aj bazarove kusky, napr.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... o/fubar-4/, alebo nejaky starsi bazarovy DacMagic atd.
-- 9. 1. 2014 21:51 --Iny napad:
Ako digitalny prehravac sa da dnes pouzit aj Android smartfony a tablety (funguje to aj s novsimi iPhone/iPad atd.), napr. u Ricccieho som skusal Samsung Galaxy S3 aj Tab3 a oba sa cez USB hned chytili s krabickou JDS Labs C5D. Je to elegantne variabilne a prenosne riesenie. Lahko prenosny C5D vies zobrat aj k PC a pocuvat na sluchadla z PC.