Mal som uz pozicane NFB 11 aj NFB12, viac sa mi vtedy pacil NFB12. Ale oba ma uspokojili len cez coax vstup z hiFace2.
Podstatny rozdiel je v tom, ze toto NFB je vyborne aj cez USB. Pocuval som z Foobar2000 cez Kernel Streaming, slapalo to bezchybne, musel som vsak najprv nainstalovat ovladac. Napriek poinstalacnej vyzve reboot na Win7 64 bit nebol potrebny. Z prveho nasluchu som nedokazal urcit, ci je lepsi interny USB transport, alebo coax vstup cez hiFace2. hiFace je troska svetlejsi a USB vstup NFB-15.32 je o nieco basovejsi a energickejsi. Uroven detailu zhruba ta ista. Po dlhsom nasluchu sa mi javi byt hiFace trocha detailnejsi a vzdusnejsi, ale energicnost NFB nedosahuje. Proste taka remiza.
Druhy kratky nasluch sa tyka porovnania zosilnovaca v NFB s HeadAmplifier HA610. Ako prevodnik je pouzity NFB-15.32 cez USB. Zosilnovac v NFB sa mi javi byt o nieco lepsi. Vo vykone, co dokaze dat neskreslene do basov - je proste silnejsi, ale aj v tonalite a odliseni zvukov nastrojov v stredoch. Zvuk zosika z NFB je o nieco teplejsi, ma o nieco viac "tela", objemu, dynamiky. Nie je to zvlast vyrazny rozdiel, ale je tam.
Zaujimave porovnanie je NFB15-32 vs moj domaci retazec hiFace2 > HK HD 970 > HA610. Az ma prekvapuje, ako je tonalita oboch retazcov podobna. V tomto pripade mi celkovo vychadza o nieco lepsi moj domaci retazec. Uz v minulom porovnani s NFB12 vysiel HK HD 970 ako lepsi DAC, tym sa to vysvetluje. Prednes mojho domaceho retazca da viac jemnych detailov, je vzdusnejsi, scena je o nieco vacsia. NFB-15.32 je o nieco menej detailny, kusok tmavsi, nastroje a hlasy su umiestnene trocha blizsie, scena je mensia.
Z poslednych dvoch porovnani mi vychadza, ze rozdiel medzi prevodnikmi je vacsi, nez rozdiel medzi zosilnovacmi a to dava celkovy vysledok.
Celkovo NFB-15.32 dava dynamicky, ale v detailoch hladky, neagresivny, neutralny prednes, jemne na teplejsej strane. Jeho charakter je relaxovany, co je vysledkom charakteru prevodnika aj zosilnovaca. Na mnohohodinove relaxovane pocuvanie je ako stvoreny. Vynika tiez silou a kvalitou diskretneho zosilnovaca, s HiFiMan HE-500 je dobry par. USB transport je implementovany velmi dobre, porovnatelne s hiFace Two. NFB15.32 je vyborne zariadenie, vo svojej cene mozno bezkonkurencne, v jeho cene som zatial nic lepsie doma nemal. Moja trojdielna DIY - bazarova zostava ma vysla na 370 EUR, co je viac, nez cena NFB15.32 a to som hodne usetril najma na bazarovom prevodniku. Zaujimave by bolo porovnat moju zostavu s NFB11.32, predpokladam, ze tam by to uz mohlo byt tesne.
Tolko z prveho nasluchu ... Filtre som este nepreskumal, zda sa, ze ich ucinok je velmi maly. Nepreskumal som zatial ani variabilny vs pevny line out (teraz ide variabilny). V NFB-12 sa to tusim prepinalo vnutri jumperom ... ak je to tak aj u NFB-15.32, otvarat ho nebudem.