Interna zvukova karta

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ycnarf 22. 7. 2014 13:23

Bina:usmev,velky,bluetooth speaker,mobil...parada:))
inac pocul som ten od bose,celkom slusne...
nie,zosilovac a bedne mam,mne to hra slusne,v ramci mojich predstav finacnej zataze na tento druh zabavy uplne velice spokojny...
Jasne,tichy chod--ono bud voda-ale aj ta je len cladena vent. co je zdroj hluku,a pri zatazi akou je FOOBAR je to zbytocne,skor by som siel cestou vyssieho vykonu CPU-nizsia zatazenost-nizsia teplota-atd..
pamat myslis RAM?planujem 4 GB v jednom slote
MYslis toto:http://www.jdslabs.com/products/46/standalone-odac/ ?
ycnarf
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 22. 7. 2014 13:32

Ne, myslel jsem paměť na data, teda třeba 1Tb disk.

Ano, je to tenhle DAC.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod armaman 22. 7. 2014 15:19

EKKAR píše:
armaman píše:...Dalej vacsina PCI-e zbernic sa nachadza na doskach blizsie k CPU comu som sa chcel vzhladom na mozne rusenie vyvarovat. Momentalne mam ASUS Xonar v poslednej PCI zbernici na doske, co najdalej od zdroja a CPU, cize dvoch komponentov v HTPC co zjavne produkuju "ruch".
...

Army, víš co to je "PCI sběrnice" čili "PCI-Bus" ?............. - ALE ROZHODNĚ NEJDE O BLIŽŠÍ NEBO VZDÁLENĚJŠÍ SBĚRNICE - jedná se o SLOTY.

Mas pravdu "předsedo", :mrgreen: mea culpa, mea maxima culpa. Bohuzial som si v rychlosti nespomenul na spravne slovo :-)

ycnarf píše:v linku uvadzas STX II 7.1,v podpise ST,
aby som to fest zaklincoval,na stranke asusu nachadzam Essence STX II,Essence STX II a XONAR Essence STX,na eshope v ktorom planujme nakupit komponenty mam ASUS Xonar Essence ST....chaos,tak včil kerú? :)...

Takze po poriadku.
ASUS Xonar Essence ST je PCI prevedenie ma mensi jitter no nie je to nic zasadne co by kohokolvek malo obmedzovat v jej uprednostneni. Navyse je tu moznost rozsirenia o modul s priestorovym zvukom H6
Obrázek
ASUS Xonar Essence STX je PCI-e prevedenie ma vraj horsi jitter oproti verzii ST(vraj pre dakoho pocutelny parameter) a chyba jej moznost pripojenia modulu H6
Obrázek
ASUS Xonar Essence STX II je PCI-e prevedenie a horuca novinka od ASUS.
Parametrovo sa prilis nelisi od predchadzajucich dvoch az na lepsi odstup v pripade slúchadlového zosilnovaca a moznost pripojenia modulu H6 co s "hladkou" predoslou verziou STX mozne nebolo
Predchadzajuce dve vyssie spomenute karty maju SNR slúchadlového vystupu 117dB nova STX II ma SNR 120dB.
Obrázek
To ci ma vyznam vsetky komponenty pouzit od ASUS netusim ani z daleka. Sam mam osobne "full ATX" a o dakom mini ci micro som nikdy neuvazoval.
A s hlucnostou problem nemam, pouzivam na chladenie toto
Obrázek

Bína píše:Nejsem schopný říct přesně co je lepší, zda Xonar ST či HRT II. Ale měl jsem doma Essence STU(USB verze ST) a ODac za 150$ ho roznesl na kopytech.

To ,ze bol STU voci STX ci ST pruser som uz dakde cital i ja. Rovnako som sa dakde docital ,ze to od ASUS nebol prave najvydarenejsi krok.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ycnarf 22. 7. 2014 16:47

Armaman:dakujem vsetko jasne,polopatiscky blbemu,ale je to jasne.Vdaka este raz.Moj obdiv.prepac,pises,ze mas full rozmer skrine,ako to mas .. proste v nabytku?mne iny rozmer v obyvacke nejde,max rozmery zosilovaca,ty mas velku skrinu,viem ze je to lepsie kvoli chladeniu atd.
Bína:to sa neboj,2x3TB...s toho jeden zalozak,hudba ma skoro 2TB...
inac,ten tebou uvedeny DAC vyzera byt papierovo fajn,
skoro ako moj MS II :),papierovo narychlo sa mi zdaju totozne.Ako ho mas napojeneho?mne DAC vela zral,dost ma potrapil,vselico mi narobil.Myslim,ze ked takyto maly externy DAC je lepsie ak ma vlastny zdroj
Inac,nasadeneho brouka mam....ako pises "Nejsem schopný říct přesně co je lepší, zda Xonar ST či HRT II. Ale měl jsem doma Essence STU(USB verze ST) a ODac za 150$ ho roznesl na kopytech."...nuz,karta pocka,najprv pc,je vybrana ,je jasna ktora to bude.Vdaka este raz.
ycnarf
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 22. 7. 2014 17:43

HRT MS II som pouzival cca 3/4 roka a s vypadkami som na mojom notebooku nemal tazkosti. Pouzival som Foobar / WASAPI a velkost buffra vo Foobare okolo 1500. Ziadne dalsie zvlastne nastavenia. Win7 64 bit, Fujitsu Lifebook E780 (4 jadrovy i5).

Stav OS, vykon notebooku a zrejme aj zatazitelnost USB systemu hraju ulohu.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ycnarf 22. 7. 2014 18:25

Bogino:trafil si to,zatazitelnost USB je to pravé.presne ako hovoris.a vidim ze poriadny CPU.A k OS si myslim ze W7 profesional je idealny,ziadny s Linuxov sa mi neosvedcil.Podla podpisu sudim ze si sa gustardom pohol riadne vpred....
ycnarf
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 22. 7. 2014 19:58

bogino píše: Pouzival som Foobar / WASAPI a velkost buffra vo Foobare okolo 1500. Ziadne dalsie zvlastne nastavenia.

Tak to ma fakt nenapadlo. Z mne neznameho dovodu buffer taham na minimum.... :oops: :-[

to ycnarf
A tento Linux si skusal?
http://www.linux-mint-czech.cz/
mne na nom sla bez problemov aj zvukovka Xonar. Momentalne skusam Win 8.
Moje PC tu
viewtopic.php?f=1707&t=1076169&st=0&sk=t&sd=a&start=540

Inak neodpustim si jednu uvahu.
Ak by xonar essence bola az tak "chaba" zvukovka co rozhodne nie je, nebola by viac ponukana v bazároch ci inde na predaj? :hm
Kupit "jazdenku" je rozhodne problem....

A k tomu chladeniu a priestoru. Az boh da a ja budem mat chut a naladu tak mam uz v dome rezervovanu jednu miestnost ktora bude cisto len pre Hifi.... :D
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod bogino 22. 7. 2014 20:36

Netvrdim, ze 1500 je vhodna velkost ku kazdemu zariadeniu. Pisem, ze takto mi to vyhovovalo s MS II.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 22. 7. 2014 20:41

Samozrejme, ja zas len vravim ,ze ako osol tlacim buffer dolu na minimum a vôbec ma nenapadlo ho zvysit a mozno takto eliminovat dropout....
Mozno....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ycnarf 23. 7. 2014 04:23

armaman:vdaka za pohlad na HTPC,presneeee toto chcem,presne...
linux mi nevonal,pretoze som bud nedokazal alebo nebolo mozne nastavit ine rozlisenie ako 16/44,1...
a s tym buferom:neviem kde,mozno aj tu-casto tu patram-som cital ze ten buffer ma byt kvoli kvalite zvuku co najnizsi,tusim,ktosi radil 1000...ale zdroj ti uz nepoviem,klamal by som..
tvoj PC budem mat ako vzor,podla toho pojdem na vec,cena ktoru si popisoval je prijemna,tak nejak to vidim aj ja,dakujem
ycnarf
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 23. 7. 2014 14:56

V Linux Mint som Xonar v pohode rozchodil a to bez nutnosti cokolvek dalej instalovat.
Co sa tyka upsample tak prehravac Audacious s tym nema problem.
http://en.wikipedia.org/wiki/Audacious_Media_Player
Dokonca tento Linux nema problem ani s bitperfect, kedy v reálnom case pristupuje ku zvukovke jedina aplikcia. Tomuto distru nerobi problem ani mount akehokolvek pamätoveho zariadenia a je tak okamzite k dispozicii.
Mint je zatial asi jediny Linux co som skusal ktory sa najviac podoba k W7, mam na mysli ovaladanie a privetivost k uzivatelovy.

Ten buffer som vcera skusal a skutocne ani jeho vyssie nastavenie nepomohlo s dropout. Preto ostavam pri ASIO4ALL
Ja standartne pouzivam buffer nastaveny na 50 co je vo foobar minimum.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod armaman 24. 7. 2014 05:58

Tak som vysnoril od známeho tu zostavu ktoru ma on a je s nou spokojny. Je to ta co som spominal ,ze nema problem s dropout. Zvukovku tam pouziva ASUS Xonar Essence STX.
Zakladna doska
Gigabyte Z77M-D3H
http://www.alza.sk/gigabyte-z77m-d3h-d325223.htm
Procesor
Intel Core i3-3225
http://ark.intel.com/products/65692/Int ... e-3_30-GHz
Systemovy HDD
OCZ-Agility 4 60GB
RAM
2x2GB Kingston
PSU
Pasivny