Pouze sluchátkový zesilovač nebo DAC se zesilovačem?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hesperus 5. 12. 2014 20:17

Zdravím,
v současné době mám jen HD 595, ale v příštím roce bych rád pořídil HD 650. Nejdříve budu chtít pořídit zdroj a potom teprve sluchátka. Zatím mám v pc zvukovou kartu X-Fi Titanium HD (dle recenzí je kvalitativně na úrovni asusu essence). Na head-fi jsem narazil na vlákno, kde tazatel řešil podobný dotaz a někdo mu doporučoval koupit pouze zesilovač, protože prý mají tyhle zvukovky hodně slušný DAC.
V hledáčku jsem měl Audio-GD NFB-11.32, ale teď pokukuji třeba po Schiit Valhalla 2 nebo Lyr 2, s tím, že bych jako DAC používal zvukovou kartu.
Co si myslíte, že je lepší řešení?
V případě DAC/zesilovač komba bych měl asi jasno, ale co se týče jen čistě zesilovačů, tak přehled moc nemám, ale Shiit by měl být kvalitou a cenou hodně dobrý. Znáte nějakou slušnou alternativu? Ideálně dostupnou v ČR, ale není podmínkou - ze zahraničí si nechávám posílat věci celkem běžně.
Cenový strop je 10k.
Naposledy upravil Hesperus dne 5. 12. 2014 23:04, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy S22 Ultra, Sennheiser Momentum 4
Fiio K9 Pro ESS, Sennheiser HD595, Focal Elear
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod bogino 5. 12. 2014 21:39

Zvukove karty, ci uz ako digitalny transport (coax alebo opticky digi vystup), alebo ako prevodnik (analog. vystup) boli preferovane v obdobi pred par rokmi, kedy kvalitne USB rozhranie nebolo bezne k dispozicii. Vidno to aj na evolucii produktu Audio-gd NFB-11. Dnesne USB DACy nad 100 EUR typicky ponukaju asynchronne USB a mnohe nad 200 EUR aj podporu DSD formatu.

Na druhej strane, pouzitim zvukovky ako DACu by si mohol usetrit na prevodniku.

Mozno na to mozes ist inkrementalne. Naozaj teraz kupit iba zosik. Rozhodnutie, ci budes pripadne chciet vymenit DAC, mozes nechat na neskor.

Osobne by som vsadil na plne diskretny navrh od Audio-gd, NFB-6 (symetricky) alebo C-2 (nesymetricky), alebo na Gustard H10 (symetricky).
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 5. 12. 2014 22:42

Pokud se nakonec rozhodneš pořídit pouze zesilovač, tak vedle výše zmíněných jsou zajímavou alternativou Meier Audio Corda Jazz a Lake People G109.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hesperus 5. 12. 2014 22:46

Díky moc za radu ohledně Gustardu H10, něco málo jsem teď pročetl a vypadá to, že to je perfektní zesilovač za tu cenu a ještě ke všemu si prý výborně sedí s HD 650. Mám tedy jasno, časem ho pořídím.
Ještě bych měl dotaz ohledně DACu - byl by dostačující třeba tento http://schiit.com/products/loki ? Nebo by to chtělo jít trochu výš?
Ryzen 9 5900X, RX 6700 XT, 32GB RAM, Samsung 980 M.2 1TB, MSI Tomahawk B550, Fractal Design Ion+ Platinum 660W,
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 22:48

Z dostupných zesilovačů bych v tuto chvíli a v této cenové kategorii bral nejspíš ten Lake People G109. Gustard vypadá též dobře.

Loki je pouze DSD DAC, na to bacha.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hesperus 5. 12. 2014 23:02

Lake už stojí moc, tolik zatím nejsem ochotný dát jen za zesilovač s ohledem na to, že po zasilovači chci ještě sluchátka. Gustard stojí o skoro třetinu méně a je na něj na head-fi hromada chvály. DAC budu tedy řešit, až opravdu na něj přijde řada - zvukovka + zesilovač bude muset do té doby stačit. Díky za rady!
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2014 23:09

Otázkou je, jestli tě ten Gustard H10 nebude ve finále stát podobnou částku... Poštovné + clo + dph, navíc záruka mimo EU. Ale budiž, nespokojený nejspíš nebudeš :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hesperus 5. 12. 2014 23:53

Objednával jsem již celkem dost věcí z číny a platil jsem zatím jen poplatek za proclení + popřípadě clo, ale dph zatím nikdy. Takže se vším všudy by to nemělo, dle mých dosavadních zkušeností, přesáhnout 9k. Velkou nevýhodou bohužel je prakticky nulová záruka.
Hesperus
Junior

Odeslat příspěvekod bacil2 6. 12. 2014 00:19

Hesperus: pozri sem, a nemusíš riešiť dovoz z číny:

http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... LTRA-black
http://www.oehlbach.com/en/home-hifi/el ... -dac-ultra
download/file.php?id=40445&mode=view
http://galerie.avmania.e15.cz/showphoto ... mit=recent

... máš to aj so slušným DACom ... a za tie prachy bude asi problém zohnať niečo lepšie :D
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bogino 6. 12. 2014 00:22

Ohladom zaruky na Gustard:
http://www.ebay.com/itm/GUSTARD-H10-Hig ... 1520921654
Return Policy:
We supply 1-Years Manufacturer Warranty ( Excluding contrived damagement or misusage).
...
If the item was sent back for repair, buyer pays for the returning fee. We will be responsible for 2nd shipping cost & handling.
If you ask for replacement or repair after one month since you paid, you need to pay for the 2nd shipping cost & handling.

Postovne do Ciny je dost drahe, to je druha vec. Ale to plati aj pre Audio-gd a pod.

-- 6. 12. 2014 00:40 --

bacil2 píše:... máš to aj so slušným DACom ... a za tie prachy bude asi problém zohnať niečo lepšie :D

Audio-gd NFB-11 v podobnej cene ponuka diskretny zosik a podporu DSD. Doteraz sme tu uvazovali diskretne zosiky so slusnym zdrojom, filtraciou a pod.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 6. 12. 2014 01:30

bogino píše:...
Audio-gd NFB-11 v podobnej cene ponuka diskretny zosik a podporu DSD. Doteraz sme tu uvazovali diskretne zosiky so slusnym zdrojom, filtraciou a pod.

bogino: ja ten Oehlbach mám doma a porovnával som ho aj s diskrétne osadeným "áčkovým" HP-A8 ...
... a ty? ... skúšal si to zvukovo nejako porovnať, alebo zas len teoretizuješ (a ešte na základe informácii, ktoré som sem dal ja)?
viewtopic.php?f=1920&t=1216584

... diskrétny zosilovač ešte nie je postačujúcou podmienkou lepšieho zvuku ... a mimochodom ten istý výstupný zosilovač TPA6120A2 ako v oehlbachu je použitý aj tu:
http://www.alza.sk/sennheiser-audiophil ... 458967.htm
bacil2
Trvalý BAN