K HE-500 a AD700X by Audio-GD mělo v pohodě vyhovět, netřeba to nějak zásadně hrotit. Osobně bych spíš než Sabre přeferoval NFB-10.33 s dual-WM8741, to však nemá aktivovanou DSD podporu a bohužel jej dělají jen s USB32 chipem, který mě úplně neoslovil. Současné verze NFB-28 (především pro symetrické napájení sluchátek) a NFB-29F (pro nesymetrické napájení sluchátek), které už jedou na XMOS USB chipu a DSD podporu mají, však podporují poladění používaných ES9018 digitálních filtrů, což mi připadá jako polehčující okolnost a možnost, jak si v případě potřeby aspoň trochu přizpůsobit zvuk zařízení k obrazu svému.
Obecně bych však spíš doporučil koupit zesilovač a převodník zvlášť. Jednak je lepší mít obojí v samostatné krabici (kombo zařízení budou vždy více či méně kompromis ve smyslu nedostatku prostoru pro optimální design, odvod tepla a odizolování), jednak i z pohledu subjektivního ladění je lepší mít možnost si mezi zesilovač a převodník dát pečlivě vybraný analogový kabel, jež dokáže zvuk celé sestavy usměrnit žádaným směrem. Popř. převodník nebo zesilovač zaměnit za jiný, pokud přijdu na to, že mi jeden komponent vyhovuje a druhý už tolik ne.
Pokud by ses rozhodl pro druhou možnost, tak bych pořídil nějaký solidní a cenově přívětivý DAC (Modi 2 Uber, Gustard DAC-X9/DAC-X12, možná SMSL Sanskrit Pro-B) a k tomu dostatečně výkonný tranzistorový zesilovač (Gustard H10, Lake People G109, Project Polaris, Schiit Asgard 2, Schiit Lyr 2, NFB-1AMP, C-2 apod.). Pokud od DACu nevyžaduješ nějaké specifické funkcionality alá DSD, symetrické výstupy nebo displej, vzal bych klidně Modi 2 Uber a většinu peněz pak investoval právě do zesilovače (osobně bych v tomto případě volil asi Gustard H10, Schiit Lyr2 s reálnými i SS elektronkami nebo Audio-GD C-2).
Jinak v obou případech máš možnost i hledat po světových bazarech - občas se dá narazit na velmi dobré kousky za poloviční ceny.