DAC/AMP sluchátkový zesilovač do 20 000Kč

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod The Wolverine 11. 2. 2016 20:13

Nějak tak, DacMagic Plus i KHV-111 jsou nic moc. Jak moc vytáčíš potenciometr záleží spíš na úrovni zisku konkrétního zesilovače a výši napětí signálu z DACu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 11. 2. 2016 21:02

Co sa tyka hlasitosti, zalezi aj na posluchacovi. Co jednemu v pohode vyhovuje, druhemu moze byt malo. Jirka L. nech si to vyskusa "na vlastne usi".
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 11. 2. 2016 22:36

The Wolverine píše:...Hlavně, že tam dali balanced out :roll:

Kedže jeho konštrukcia je plne symetrická, tak je to skôr samozrejmosť ;-) Divné by bolo, keby mal len nesymetrický 6.3mm konektor a nevyužil by tak vyšší výkon a kvalitu zvuku symetrického výstupu...
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 12. 2. 2016 21:13

bogino píše:Co sa tyka hlasitosti, zalezi aj na posluchacovi. Co jednemu v pohode vyhovuje, druhemu moze byt malo. Jirka L. nech si to vyskusa "na vlastne usi".
Tak, tak, nejlepe vyzkouset. A test se zavrenymi dvermi jsem udelal pro zakladni predstavu, jak ten zesik vlastne dokaze rozpohybovat nenasytna HD 800.. ;)
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 12. 2. 2016 22:08

HD800 jsem pro účel vlastního poslechu schopen dostatečně nahlas vybudit i z integrované zvukovky ve svém kompu nebo phabletu Asus Fonepad, Rozhodně to nejsou nenasytná sluchátka z pohledu základní vybuditelnosti a nevím o tom, že by měli lidé tendence tvrdit opak. Z tohoto úhlu pohledu tedy Pioneer jistě stačit bude.

Hlasitost však není ekvivalentní kvalitě. U HD800 jde především o to do nich dostávat co nejčistší signál v rámci řetězce, který s nimi dobře synergizuje. Kvalitní zesilovač člověk samozřejmě pozná, ale nejde jen o něj - u těchto Sennů musí fungovat celý řetězec včetně zdroje a transportu.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HD800 12. 2. 2016 23:08

Ok, rozumim. Tim se ovsem dostavame od urovne vykonu Pioneera, ktery by zda se v pripade HD 800 mohl byt dostacujici dale, tedy k urovni kvality, kterou si sluchatka tohoto typu zaslouzi. Naprosto souhlasim! :) Radim vyzkouset na vlastni usi a nekoukat pouze na papirove hodnoty, co se vykonu tyce.
Pioneer U-05-S ● Cambridge Audio Azur 840A V2 ● Etymotic HF5 ● Sennheiser HD 800 ● Sonus Faber Venere 2.5
HD800
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka L. 19. 2. 2016 23:59

Tak jsem prohledával síť a pročítal recenze na stolní DAC/Ampy v cenovém rozmezí 20 - 24 000Kč, jako např. Teac UD501, Audiolab 8200 DQ, Music Hall DAC 25.3, BURSON AUDIO HA-160 a vždy vyplavaly na povrch nějaké vady na kráse. Jedná se o hlavní dva problémy, což mi přijde jako záměr v této cenové relaci - nepodpora nativního přehrávání alespoň 24bit/192kHz přes USB a nebo nedostatečný výkon sluchátkového výstupu pro náročnější sluchátka. Kvalitní DAC /AMP se sluchátkovým výstupem v jednom přístroji je pravděpodobně nemožné v této cenové relaci vyrobit a jak to tak vypadá, tak všechny ty portable zařízení Mojo,Audinst HUD DX1 apod. jsou pravděpodobně velkým kompromisem ve výsledném zvukovém projevu.
Zbývá tedy zatím Audio GD a jaho produkty.
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 20. 2. 2016 00:13

Audio gd je sazka na jistotu, i co se tyce sabre implementace. HA-160 neni prilis povedeny amp a vsechny Burson veci jsou neuveritelne predrazene. Ty ostatni opravdu nejsou nijak rozsireny ve sluchatkovy komunite a nebude to nahodou.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 20. 2. 2016 00:56

K HE-500 a AD700X by Audio-GD mělo v pohodě vyhovět, netřeba to nějak zásadně hrotit. Osobně bych spíš než Sabre přeferoval NFB-10.33 s dual-WM8741, to však nemá aktivovanou DSD podporu a bohužel jej dělají jen s USB32 chipem, který mě úplně neoslovil. Současné verze NFB-28 (především pro symetrické napájení sluchátek) a NFB-29F (pro nesymetrické napájení sluchátek), které už jedou na XMOS USB chipu a DSD podporu mají, však podporují poladění používaných ES9018 digitálních filtrů, což mi připadá jako polehčující okolnost a možnost, jak si v případě potřeby aspoň trochu přizpůsobit zvuk zařízení k obrazu svému.

Obecně bych však spíš doporučil koupit zesilovač a převodník zvlášť. Jednak je lepší mít obojí v samostatné krabici (kombo zařízení budou vždy více či méně kompromis ve smyslu nedostatku prostoru pro optimální design, odvod tepla a odizolování), jednak i z pohledu subjektivního ladění je lepší mít možnost si mezi zesilovač a převodník dát pečlivě vybraný analogový kabel, jež dokáže zvuk celé sestavy usměrnit žádaným směrem. Popř. převodník nebo zesilovač zaměnit za jiný, pokud přijdu na to, že mi jeden komponent vyhovuje a druhý už tolik ne.

Pokud by ses rozhodl pro druhou možnost, tak bych pořídil nějaký solidní a cenově přívětivý DAC (Modi 2 Uber, Gustard DAC-X9/DAC-X12, možná SMSL Sanskrit Pro-B) a k tomu dostatečně výkonný tranzistorový zesilovač (Gustard H10, Lake People G109, Project Polaris, Schiit Asgard 2, Schiit Lyr 2, NFB-1AMP, C-2 apod.). Pokud od DACu nevyžaduješ nějaké specifické funkcionality alá DSD, symetrické výstupy nebo displej, vzal bych klidně Modi 2 Uber a většinu peněz pak investoval právě do zesilovače (osobně bych v tomto případě volil asi Gustard H10, Schiit Lyr2 s reálnými i SS elektronkami nebo Audio-GD C-2).

Jinak v obou případech máš možnost i hledat po světových bazarech - občas se dá narazit na velmi dobré kousky za poloviční ceny. :-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod feathoron 20. 2. 2016 16:13

Na MASSDROP je teď akce na Gustard H10 - když ho koupí min. 9 lidí do 9 dnů, cena bude 290$+ poštovné 21.5$. H10 se dá později vylepšovat výměnou operačních zesilovačů.

https://www.massdrop.com/buy/gustard-h10?mode=guest_open&utm_source=sendgrid&utm_medium=email&utm_campaign=Drop:+Request+Launched

Pro mě má jednu nevýhodu, že nemá výstup na reprobedny. Nevíte někdo jak to elegantně vyřešit (výstup na repro, jestli nějaký přepínač do cesty), aby se nemusel měnit DAC (zvukovka Asus essence ST)?
feathoron
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 20. 2. 2016 16:45

Pokud potřebuješ mít plnohodnotný zesilovač a předzesilovač (myšleno z pohledu praktičnosti), doporučuju se porozhlédnout po přístroji, který bude mít obojí v sobě a k tomu nabídne dedikovaný přepínač mezi asociovanými výstupy. Např. produkty od Audio-GD toto obvykle umožňují. Nějakým externím přepínačům bych se popravdě vyhnul, pokud ti jde o kvalitu zvuku a nejsi ochoten do tohoto dodatečného komponentu řádně investovat.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka L. 20. 2. 2016 21:06

Rozhodl jsem se v zájmu mé preference zvuku a náklonnosti k čipu WM 8741 obětovat podporu DSD a zakoupit NFB 10.33. Moc se mi sice líbí i NFB 29H, ale nejsem si jist Sabre zvukem.
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 20. 2. 2016 21:48

No, taky bych si nebyl moc jist... a tedy ve finále volil stejně.

Dej pak určitě vědět, jak NFB-10.33 hodnotíš :-) Možná bych si i zkusil kabel HE-500 pro Audio-GD symetrizovat, pokud tak ještě nebylo učiněno.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka L. 28. 2. 2016 14:26

Tak NFB 10.33 s TCXO modulem je na cestě. Uvidíme, jak rychlí budou celníci v ČR. Děkuji všem za podnětné rady i k jiným typům DAC, vše jsem důkladně pročetl a získal mnoho nových informací...
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka L. 7. 6. 2016 13:34

Tak po několika měsících provozu a zahoření plná spokojenost. Porovnával jsem se třemi DAC obdobné cenové relace (i vyšší) a žádné rozdíly v neprospěch Audio Gd 10.33 jsem nezaznamenal. Tak to asi má být, zesilovač nemá přinášet žádné své podání zvuku, jen jej zesílit.
Nepostřehnul jsem však rozdíl v podání čipů Sabre a Wolfson, ale to může být použitými sluchátky. Jen jeden DAC/AMP s dvojnásobným výkonem lépe kontroloval náročnější sluchátka.
Jirka L.
Junior

Předchozí stránka