Zakládám vlákno pro Mojo, protože si to tato magická krabička zaslouží. Dnes jsem si ho přinesl domů a začínáme se sbližovat.
Po zakoupení Moja obdržíte poměrně puristicky laděnou pidikrabičku. Krabička je skutečně poměrně malá. I FiiO M3 má obal výrazně větší. Mojí krabička je sněhobílá a na jejím dně z vnější strany je několik základních bodů, týkajících se používání Moja. Instrukce jsou v Anglickém jazyce. Kdo potřebuje plnotučný manuál, je na stránkách výrobce.
Horní díl krabičky ( víko ) je ke spodní zapečetěno stříbrnou samolepkou. Po jejím odlepení a sejmutí víčka zjistíte, že spodní díl krabičky má vnější stranu stěn popsanou údaji o specifikaci a je zde i barevný vzorník, který znázorňuje jaká vzorkovací frekvence je indikována zapínací kuličkou.
Kuličky jsou na Moju celkem 3. Jedna ON/OFF, dvě na regulaci hlasitosti. Jejich barva se regulací rovněž mění. Podržením obou kuliček hlasitosti se přepíná intenzita jejich svícení. Stupně jsou dva - víc a míň.
Dále kromě převodníku samého najdete v balení jeden kablík USB=>micro USB. Micro USB jsou na Moju dvě. Jedna pouze na nabíjení, druhá na vstup digitálního signálu. Ten do Moja vede rovněž coaxiálem a optikou. Pro sluchátka má Mojo dva výstupy na 3,5mm jack. Oba výstupy mohou sloužit pro jakákoliv sluchátka ( s výjimkou elektrostatů ) s impendancí 8 až 800 ohmů. Mojo samotné je černý kvádřík velikosti krabičky od Startek. Pro případné párování s DAP nebo telefony je jeho velikost poměrně praktická. Kámen úrazu může nastat při připojení. Jak jsem již uvedl součástí balení je jen jeden kabel, kdy směrem do zdroje míří klasické USB. Toto funguje poměrně dobře např. s mým PowerBookem. Pro připojení s DAPy nebo telefony bude nutno zvolit kabeláž jinou ( coax, optiku, ... ). Pro připojení k iOS zařízením uvádí výrobce nutnost zakoupit tzv. Apple Camera Connection Kit ( CCK ). Cena tohoto kablíku je zhruba 850,-Kč. Následně zapíchnete dodaný kabel do CCK, ten do iOS aparátu a můžete hrát. Mě se podařilo najít na základě inspirace zde ve vláknech o kabeláži k IEM výrobce v Litvě, který nabízí přímo kabel k propojení Moja a iOS. Jeho cena je poměrně vysoká - 110USD, ale kabel je vyroben z Pure Solid Silver a vypadá, že bude kompatibilní s iOS platformou. Já si ho objednal, tak uvidíme.
Při nabíjení a poslechu má Mojo tendeci malinko topit. Dle výrobce je toto normální stav. Právě z důvodu dobrého odvodu tepla je celé tělo Moja s hliníkového bloku.
Zvukově se zatím nemohu mnoho vyjadřovat. Mám sice Mojo přibodlé k počítači a poslouchám na mých filmových sluchátkách Sennheiser HD598, ale myslím, že to zatím není ono. Nechám si hodnocení zvuku, až budu mít doma nové IEM a hlavně ten kabel na propojení s iPhonem.