Není to tajemství

Ale ani to není nějaké dogma - čistě můj subjektivní úhel pohledu na věc.
Nebylo to myšleno ve smyslu, že by byla Lyra špatná. Věřím tomu, že je především za cenu 10ti tisíc kč z druhé ruky fajn. Jen mi zkrátka přijde prapodivné pořizovat za tolik peněz přístroj, který z pohledu současných standardů PC poslechu zjevně zaspal dobu. Nebo nedejbože ještě přikupovat kvalitní zvukovou kartu za dalších pár tisíc jen proto, abych jakože měl koaxiální SPDIF výstup, kterým by se dal signál do Lyry posílat. Podle mě by se totiž jednalo o kompromis z pohledu kvality zvuku i možností jeho ladění (na ose PC - transport - DAC se dá se zvukem poměrně solidně "čarovat", pokud máš vhodně stavěný řetězec a víš, jak na to). Můj druhý hlavní podotek k tomuto zařízení by byl ten, že dost pochybuju o jeho všestrannosti - na výkon náročnější planárně-magnetická sluchátka nebo tonálně světlejší modely alá K701/HD800 by na Lyře nemusely vyznít moc optimálně (vycházím zde i z toho, co jsem se dočetl od lidí po internetu). Pokud bych předem nevěděl, jaká konkrétní sluchátka budu do budoucích let vlastnit, považoval bych výkonnostní a zvukovou všestrannost za naprosto zásadní parametr.
Obecně se však dá říct, že nejsem z pohledu hifi moc vlastencem a tudíž věřím hlavně tomu, co bylo prověřeno vlastníky po celém světě. To se o výrobcích českých značek obecně říci nedá ani náhodou. Tudíž, jak se říká v zahraničí, "také my opinion with a grain of salt".