Asus Xonar Essence STX II

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod soap mactravish 7. 3. 2016 22:11

Zdravím,

Máte niekto skúsenosti s touto kartou? Prípadne s jej porovnaním oproti pôvodnej Essence, eventuálne Creative ZXR? Kŕmiť by som s tým chcel DT880, eventuálne T90, tak či to bude vhodné ako DAC, alebo riešiť Audio GD. Páči sa mi že je to proste interné PC riešenie a aj ten SW a podpora bude rozumnejšia ako u číňanov, plus sa údajne dajú vymeniť operáky + v testoch obstála mimoriadne dobre na zahraničných fórach.

Váš názor?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod partizann 7. 3. 2016 23:31

Mam doma Essence STX I s upravami (vylepsena zdrojova cast + filtracia napajania, lepsie opampy, upgrade TCXO, atd.), nie je to zle ale povedal by som ze sebelepsi DAC ako Audio GD to s prehladom prehra, na DT880 by to este mohlo stacit ale na T90 by to uz nebolo ono.
Z integrovanych zvukoviek je to sice asi naj co sa da dostat, ale myslim ze externy DAC v podobnej cenovke odvedie lepsiu sluzbu.
Naposledy upravil partizann dne 8. 3. 2016 01:22, celkově upraveno 1
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka L. 7. 3. 2016 23:57

partizann píše:Mam doma Essence STX I s upravami (vylepsena zdrojova cast + filtracia napajania, lepsie opampy, upgrade TXCO, atd.), nie je to zle ale povedal by som ze sebelepsi DAC ako Audio GD to s prehladom prehra,

Nějak jsem se v tom ztratil, Essence přehraje sebelepší Audio GD DAC, nebo naopak ? :-D
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 8. 3. 2016 00:01

Na beyery a na spoustu dalsich STX uplne staci, audiogd je lepsi reseni, ale ne nutne. Problem stx je noisefloor a trosku vyssi vystupni impendance.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 00:18

Chcem aby to bolo dimenzované aj na T90tky práve. Možno časom k tomu aj nejaký ďalší amp, napr. od Schiit, ale DAC je základ, takže hľadám niečo kvalitné ale aj cenovo rozumné, bazáru sa nebránim ale.

Takže vravíte že na T90 určite radšej externé riešenie áno?
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 8. 3. 2016 00:39

Nesmysl. Nevidim duvod proc by T90 potrebovali externi zdroj, zvlast kdyz uz ze svy podstaty to zadny velky zazraky nejsou.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod partizann 8. 3. 2016 01:14

Jirka L. píše:
partizann píše:Mam doma Essence STX I s upravami (vylepsena zdrojova cast + filtracia napajania, lepsie opampy, upgrade TXCO, atd.), nie je to zle ale povedal by som ze sebelepsi DAC ako Audio GD to s prehladom prehra,

Nějak jsem se v tom ztratil, Essence přehraje sebelepší Audio GD DAC, nebo naopak ? :-D

Mal som na mysli ze Audio-GD je lepsie ako Essence STX, neviem ako presne je na tom 2ka, ale pochybujem ze bude o moc lepsia ako upravena STX jednotka (ja som svoju kartu kupoval za 150-160Eur, neviem co je na tej 2ke take ze by to stalo cca +100Eur). A co pozeram ceny tych STX II (+-250Eur) tak to uz fakt prihodi trocha a ma Audio-GD NFB 11 alebo 15, a bude to podla mna omnoho lepsie riesenie...
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod farnell 8. 3. 2016 09:25

Mozno tie Muse OpAmp tomu robia taku cenu... :D
Ale myslim ,ze daky minimalny upgrade ta karta dostala.
--- lekár sa pýta pacienta "Vy ste sprostý, alebo sa robíte?"--- pacient odpovedá "Nie ,nie som sprostý , prečo by som sa robil?"--- Pravda prenosná a aplikovateľná na kohokoľvek.
farnell
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod partizann 8. 3. 2016 10:37

Keby tam boli normalne Muse 01/02 opampy tak to pochopym, tie su drahe jak fras, ale maju tam iba aby to posobilo lepsie dajaky low end muse, ktory neviem ci vobec aspon taky dobry ako v celku lacne AD4898-1 a AD797A ktore som mal ja vo svojom STX. Teraz STX umna roby uz iba SPDIF out pre TP Bufalo III DAC.
Ono mna ako elektrotechnika dost zarazilo ze STX nema ani blokovacie kondenzatory pre jednotlive opampy :shock: a ich dobastlenie na kartu trocha pomohlo precistit prednes, ale stale to nebolo ono. Proste napajacia cast tej karty minimalne u 1ky je dost odflaknuta a to ze je to napajane z PC zdroja tomu uz len dava klincek do rakvy.
Nakoniec ono pri vsetkych zosilnovacoch, DACoch, opampoch, atd. pocuvame modulovane napajanie, cize to aky je cisty a kvalitny zdroj urcuje co polezie z vystupu.
A v tom aj vidim hlavny kamen urazu u vsetkych PC kariet - je problem kvalitne odfiltrovat vsetok bordel z PC napajania.
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 11:01

Keď to máme tak brať tak ani HD800 žiadne zázraky nie sú :D Aj DT880 zahrajú inak na zvukovke a inak na 2000 eurovom sete. A T90 sú už v lige kde sú HD700 atď. Preto by ma zaujímala nejaká reálna a rozumná hranica ohľadom investícii do jednotlivých článkov sústavy.

BTW vyzerá to tak že Audio GD 15tka sa už akosi nepredáva, tak ktoré z toho?

http://www.audio-gd.com/Products-EN.htm
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 8. 3. 2016 11:18

ano, hd700 a t90 jsou v lize nejvetsich fail produktu od tehle znacek :). Jinak zahrajou i takstary za par stovek, to ale neznamena, ze to ma cenu porizovat.

Rozumna hranice se vybira podle tebou preferovanych sluchatek.
Naposledy upravil sashafckinggrey dne 8. 3. 2016 14:05, celkově upraveno 1
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 8. 3. 2016 13:48

soap mactravish NFB 10.33 s převodníkem Wolfson, nebo NFB 11 se Sabre.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 15:55

T90 ktoré asi na všetkých zahraničných recenziách označili ako skvelé slúchadlá, v niečom dokonca lepšie od T1 (subjektívne) ty označíš ako fail? :D Tak sa aspoň rozpíš prečo.

Momentálne mám DT880
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 8. 3. 2016 16:10

Radsi si je poslechni, nez tu zacnes basnit o zahranicnich recenzich. A mrkni na tohle http://www.innerfidelity.com/images/BeyerdynamicT90.pdf
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 16:32

Nie som na takej úrovni aby som dačo z tých grafov a osciloskopov vyčítal takže mi to prosím prelož, ja si nechám poradiť.
soap mactravish
Junior

Další stránka