Asus Xonar Essence STX II

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod george3.george 8. 3. 2016 19:37

jedině opravdu poslechnout. T90 i HD700 jsou lepší sluchátka než např. HD600/650, DT880, DT990. obé beyery a HD650 jsem vlastnil. HD700 mám teď. T90 jsem slyšel asi půl hodiny. Není to ale rozdíl noc a den. Každý to ale slyší jinak. K těm nevýhodám týkajících se T90 i HD700 o kterých se píše...řekl bych, že se to občas dost přehání. Pokud máš DT880, tak by ti na nich nemělo nic vadit. Lidem hodně citlivým na výšky možná ano.
Jinak u T90 člověk nemusí točit volume tolik jako u DT880 250 ohm. Takže k STX proč ne. Než začne hlodat červíček, jestli by to nemohlo hrát líp...:-)
george3.george
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 20:25

T90 som nemal možnosť skúšať. Skúšal som naposledy akurát T1 v muzikeri, kde bola napojená na ten Beyerácky amp, a ako zdroj bol môj Note 3.

Pred tým než ma zapálite za kacírstvo, tak ten zvuk T1 sa mi páčil, a to už pri takom otrasnom zdroji ako je smartfón. Stálo za to by ich vyskúšať aj na niečom normálnom.
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 8. 3. 2016 22:07

Ono je to spis obracene, lide hlusi na vysky jsou schopni tolerovat tenhle typek sluchatek, i pres jejich zasadni problemy.
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 3. 2016 22:40

Essence STX bych bral jedině jako variantu pro případ potřeby co nejnižší ceny. Pokud to rozpočet dovolí, tak bych šel do něčeho jako Schiit, Audio-GD, Matrix apod. A bylo by vhodné T90 napřed poslechnout, než se k nim začne řešit zbytek sestavy. Pokud se ti tolik líbí zvukový charakter značky beyerdynamic, možná by stálo za to přeskočit T90 a vzít rovnou T1 (1. gen., klidně z bazaru).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 8. 3. 2016 23:17

Problém je, že som prakticky ani svoje Beyery nikdy nepočul na naozaj kvalitnej zostave, preto by som chcel najprv vyriešiť DAC a potom sa rozhodnem či upgradovať z Beyerov vyššie. Nerád by som kúpil teraz lacný DAC a potom ho zase dávať preč a riešiť niečo ďalšie.

Čo tak Schiit Bifrost? Ako je na tom v porovnaní s AudioGD? Eventuálne v spojení s Asgardom alebo Valhallou, ak je to potreba.
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 8. 3. 2016 23:30

To jsou všechno dobré úvahy, ale abychom mohli být konkrétní, chtělo by to doplnit, jak máš vlastně definovaný rozpočet a zvukové preference.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soap mactravish 9. 3. 2016 00:13

Rozpočet zatiaľ nedefinujem nejak presne, ale aby som to predsa len nejak ohraničil, tak dajme tomu +- cena Bifrostu (cca 500€) za DAC. Alebo myslíš, že k tomu bude treba aj Valhallu?

Zvukové preferencie

Počúvam viac menej všetko. Najčastejšie Rock, Metal (Sabaton, Avantasia, Ensiferum, Maiden, Udo, Powerwolf, AC/DC, Sabbath, Judas Priest, Aerosmith, Rainbow, Deep Purple, Roxette...) sem tam klasiku, operu, soundtracky. Občas si pustím rap, väčšinou USA ´90 a vyššie...

Nemám rád príliš "otravné" výšky - to mi na Beyeroch spočiatku vadilo - ale naopak mám rád detailný a čistý prednes najmä pri gitare a bicích nástrojoch, samozrejme aby tam bola dobre počuteľná separácia nástrojov a priestor. Nie som vyložene basshead, ale nech to nieje úplne suché. Ten tvrdý a úderný bass čo majú Beyery sa mi páči.
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod zmarek20 13. 3. 2016 00:22

Asi najvhodnejsi bude ten Bifrost,alebo upgrade Bifrost Multibit.
Mozna lepsi by bol aj Gungnir ,ten je ale drahsi oproti Bifrostu.
Ake sluchatka teraz mas doma?(alebo pouzivas)

Na tie metalove zanre by viac sedel Audeze LCD-2(podla mna)

Pripadne Beyerdynamic T1 2gen alebo 1gen bazar. Pre T1 su vhodnejsie OTL AMPy,ako napriklad Schiit Valhalla2/Lyr2 alebo Woo Audoo WA2

vlakno z head-fi
http://www.head-fi.org/t/523955/best-amp-for-beyerdynamic-t1/105
kable od Supra EFF-IX , Viablue NF-S6 hrali moc do vysok.
Beyerdynamic T1 1g/2g & dx160
Earsonics Velvet
Schiit Bifrost Multibit & Magni3
Woo Audio WA2
Viablue NF S6 0,7m
Supra Sword ISL 1m
Cosmic Audio Pure Gold 0,75m
Wireworld Supernova 6 1m
Sony SCD XB940 QS
Fiio X7 (AM3A-AM5-Am1)
zmarek20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod partizann 13. 3. 2016 19:09

Ja som tiez prave koli metalu rocku a podobnym uprednostnil Audeze LCD2, ich da sa povedat problemom su ale dost vysoke naroky na zosilnovac, optimum sa u nich uvadza 1-4W zosilnovac no tie sluchatka maju max. spickovy prikon az 15W.
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod sashafckinggrey 13. 3. 2016 19:34

pri 15w mas uz spalene menice
sashafckinggrey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 13. 3. 2016 23:47

soap mactravish píše:Nemám rád príliš "otravné" výšky

V tom případě mě překvapuje, že vyhledáváš zrovna sluchátka beyerdynamic...
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod partizann 14. 3. 2016 00:40

sashafckinggrey píše:pri 15w mas uz spalene menice

No na stranke je uvedene konkretne
Maximum power handling 15W (for 200ms)
takze 15w spicky by ti malo prezit opakovane.
Asus Essence STX -spdif-> TPA Buffalo III Sabre DAC ---> AMB Beta22 ---> Audeze LCD 2.2
DIYINHK XMOS -I2S-> DIY PCM5102A DAC ---> DIY HA600 Headamp ---> AKG K712 PRO
partizann
Junior

Odeslat příspěvekod soap mactravish 14. 3. 2016 12:29

Ono tie moje DT880 hrali out of the box dosť výrazne tie výšky, ale časom ako sa rozohrali som si na to buď zvykol alebo sa nejak stabilizovali, lebo teraz sa mi ich prednes páči. Problém je , že som pár mesiacov bez poriadneho DACu, keďže som predal desktop a mám už len laptop, takže hrajú na integrovanej zvukovke z M4800 a to je niečo hrozné. Preto chcem najprv poriešiť zostavu, možno nakoniec pri DT880 ostanem. Zapáčili sa mi veci od Schiitu, pozerám na Bifrost Multibit eventuálne aj ten Gungnir ak by mal ten príplatok zmysel - pozeral som že ten má aj Balanced výstup, ak by som do budúcna riešil T1 bola by to rozumná voľba
soap mactravish
Junior

Odeslat příspěvekod zmarek20 14. 3. 2016 16:07

pri tom Bifroste ,je najlepsi zvuk cez optiku alebo Toslink. Ja pouzivam stale zvukovku na maticnej doske Od realteku. Pripadne zobrat Bifrost s USB upgradom.(Tam je Cena 70€),za Multibit pytaju nieco okolo 250€.

U Beyerov T1, skor by som uvazoval nad 2generaciou.

Samozrejme ,ked ich nehas hrat par hodin v Ruzovom a Bielom Sume ,zvuk sa bude menit.
Beyerdynamic T1 1g/2g & dx160
Earsonics Velvet
Schiit Bifrost Multibit & Magni3
Woo Audio WA2
Viablue NF S6 0,7m
Supra Sword ISL 1m
Cosmic Audio Pure Gold 0,75m
Wireworld Supernova 6 1m
Sony SCD XB940 QS
Fiio X7 (AM3A-AM5-Am1)
zmarek20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 3. 2016 16:53

Pokiaľ to pôjde z matičnej, tak to je lepšie obisť to uplne a použiť usb.
Ryan Giggs
TV expert

Předchozí stránkaDalší stránka