Ahoj,
mám tu uz podobnu tému, ale v nej riešim skor domace audio (s Raspberry), nechcem to však miešať, lebo v práci mam ine podmienky.
Mam v práci na NB Toshiba Z30-A-18M (cca 1,5r) onboard zvukovku Realtek HD audio (neviem zistiť presny model) , ale po prečítaní roznych diskusií vlastne neviem, ci je dostatočná k Audio-Technica ATH-AVC500, ktoré som uz na doporucenie z fora zakupil. Napr. z tohto som pochopil, ze kvalita nie je zla: http://www.head-fi.org/t/479546/quality ... d-audio/15.
V iných fórach, zase píšu, ze zvuk je zlý.
Neplánujem investovať do ext DAC (+Amp) viac ako 70e, ale otázka je, ci uz táto onboard nie je dostatočne kvalitná, ako som aj m mojej téme k sluchatkam pochopil.
Ak by som niečo predsa šiel na základe odpovede kúpiť, bolo by to niečo ako ext. USB od Creative Soundblaster X-Fi/Omni/Play, od asus xonar U3/u5, nanajvýš Fiio E10k 2,kt.mi doporucil Ryan. Drahšie nie. Bude ten nárast kvality naozaj poznatelny? Určite mi niekto odpíše, ze najlepšie je vyskúšať, ale v tom pripade - ako najlepšie? Objednať v eshope a vrátiť do 14 dni? Ešte som s tym skúsenosť nemal.