NB s Realtek High Definition Audio - oplati sa ext. DAC?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 20. 8. 2016 22:28

Ahoj,
mám tu uz podobnu tému, ale v nej riešim skor domace audio (s Raspberry), nechcem to však miešať, lebo v práci mam ine podmienky.
Mam v práci na NB Toshiba Z30-A-18M (cca 1,5r) onboard zvukovku Realtek HD audio (neviem zistiť presny model) , ale po prečítaní roznych diskusií vlastne neviem, ci je dostatočná k Audio-Technica ATH-AVC500, ktoré som uz na doporucenie z fora zakupil. Napr. z tohto som pochopil, ze kvalita nie je zla: http://www.head-fi.org/t/479546/quality ... d-audio/15.
V iných fórach, zase píšu, ze zvuk je zlý.
Neplánujem investovať do ext DAC (+Amp) viac ako 70e, ale otázka je, ci uz táto onboard nie je dostatočne kvalitná, ako som aj m mojej téme k sluchatkam pochopil.
Ak by som niečo predsa šiel na základe odpovede kúpiť, bolo by to niečo ako ext. USB od Creative Soundblaster X-Fi/Omni/Play, od asus xonar U3/u5, nanajvýš Fiio E10k 2,kt.mi doporucil Ryan. Drahšie nie. Bude ten nárast kvality naozaj poznatelny? Určite mi niekto odpíše, ze najlepšie je vyskúšať, ale v tom pripade - ako najlepšie? Objednať v eshope a vrátiť do 14 dni? Ešte som s tym skúsenosť nemal.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod defacto 20. 8. 2016 23:17

pokud ti to nešumí a nevydává zvuky, který to vydávat nemá, tak nemá cenu se tím nějak moc zatěžovat.
defacto
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 20. 8. 2016 23:49

vydava to slaby, ale poznatelny brum, najma medzi pesnickami, ale az az sekundu po jej skončení, podla mna to vsak bude (ne)kvalitou čínskej výroby, mna zaujima skor technicky, či to je pri BT pokles kvality. Ak zistim, ze ani nie, kupim kvalitny BT audio receiver (prip. chromecast audio).
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 06:38

Neviem ci som spravne pochopil otazku, na co sa pytas. Ale pokial budes tu muziku posielat z NTB cez BT, tak to so zvukovkou v NTB nema nic spolocne.
Ked ale uz investovat do niecoho ohladom zvuku, a nutne to nepotrebujes prenasat vzduchom, tak rozhodne radsej do externej zvukovky ako do BT receivera.
A ak to vzduchom prenasat potrebujes, potom zas nerozumiem preco si nezvolil rovno BT sluchadla. Cele to nedava zmysel.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 08:17

veľmi sa ospravedlňujem, ale myslel som si, ze defacto odpovedal na inu moju otazku, kt. je v teme "kvalita audia - prenos cez BT" - viewtopic.php?style=5&f=1713&t=1254034. Odpoved mi na to uplne sedela, tak som reagoval. V práci samozrejme žiadne Bluetooth nemám.

-- 21. 8. 2016 09:22 --

zvuková karta v práci mi nesumi, ale co som si tu uz prešiel rôzne temy, nie je to o sume, ale skor o nevyuzitom potenciále sluchatiek na onboard zvukovkach a o to mi práve ide, o yej mojej Realtek sa píše, ze staci a ini, ze zvukovka podstatne zlepší vysky, basy a pod.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod defacto 21. 8. 2016 13:01

nene reaguji na toto téma. Když sem měl fiio e10, tak jsem pořádně nepoznal rozdíl co hraje. Dokonce ani ten realtek nešuměl, ale testoval jsem to s DT 990, 250ohm, takže se asi dost bordelu ztratilo v odporu, nebo jak to vlastně funguje. Ty audiotechniky sem měl doma na opravu a hrály ze všeho taky stejně, moc se mi nelíbily, byly takový nevýrazný. Myslím, že to jsem měl ještě to fiio. Radši prodej audiotechniky dohoď k tomu peníze co máš na DAC a kup lepší sluchátka, pomůžeš si víc než z fiiem a jemu podobnejm
defacto
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 13:48

tie Audio-Technica som vybral po dlhom vyberaní a citani rezenzii, a práve na doporučenie z tohto fora, a navyše mne sa páči, ako hrajú, zatiaľ som nikdy nepočul lepší (co mne sadol) zvuk. Co ma však zaujima, je to, ci viem kupou ext. karty (resp. DAC) este z nich vytiahnuť rezervu vo zvuku. Ale aj tak dik za nazor.
Ešte ma napadlo, aj so svojimi malými znalosťami, ze kupou ešte lepších sluchatiek sa ta prípadna rezerva este viac prehĺbi a vtedy bude ta otazka nie ze Či, ale Aká DAC.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod defacto 21. 8. 2016 14:25

ano, lepší sluchátka potřebují lepší krmení, ovšem když nebudou vyloženě nenažraný(akg 7xx a jim podobný), tak stále budou lepší volbou než DAC + low cost sluchátka. Prostě když budeš mít sluchátka za 5tis. anebo sluchátka za 2,5tis a DAC za dalších 2,5tis. líp dopadne první možnost. Prostě než se plácat ve sluchátkovým low endu je lepší upgrage o kategorii výš. Lepší DAC si můžeš poslechnout s lepšíma sluchátkama později, ale určitě to nebude takový rozdíl jako upgrage sluchátek
defacto
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 15:24

Takto by som to určite nezovšeobecňoval. Rozhodne nie je pravidlo že lacnejšie sluchadla s dacom budu horšie ako tie drahšie s integrovanou. To zaleži na konkretnom reťazci. Suhlasil by som, keby išlo o prenosne audio. Ale u domaceho nie. Inak, lepšie sluchadla kupiť planuje, ale bude ich použivať inde ako tie AT.

Ja mam zas opačny nazor, rozdiel medzi integrovanou a dac/ampom tejto kategorie je dosť značny. Aj na AVC500 či lacnejšich sluchadlach. Zaleži na tom ako si schopny tie zmeny vnimať. Za teba to žiaľ nikto nerozhodne.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 15:28

rozumiem, co píšeš, v každom prípade však uz musím v práci riešiť s NB tie AT ATH AVC500, sluchatka do prace su vybrate,takze otázka zostáva.
Na doma budem kupovať asi Beyerdynamic Dt770 80ohm, o nich platí to isté? T. j. ze ak su nenazrate, ze budú hrať lepšie aj bez DAC ako tie AT? Doma mam receiver Philips FR986.

-- 21. 8. 2016 16:34 --

Dik, myslím, že sa nákupu toho DAC nevyhnem a ked rozdiel nebudem počuť, tak je pre mňa DAC zbytočný. Keďže nemám netopiere uši, asi tuším, ako to dopadne.
Kedze otázka "či", je asi jasná, ktorý z tých horeuvedenych rozhodne nebrať? Alebo inak, rozdiel medzi tymi troma Creative je priepastny oproti Asusom Ux resp. Fiio e10k?
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 15:35

DT770 "nenažrate" nie su. Hraju lepšie ako AVC500.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 17:08

Kedze otázka "či", je asi jasná, ktorý z tých horeuvedenych rozhodne nebrať? Alebo inak, rozdiel medzi tymi troma Creative je priepastny oproti Asusom Ux resp. Fiio e10k?

A co tento ako alternativa k tym uvedenym?
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... 13-FiiO-K1

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 17:29

K1 nie je vwlmi zaujimavy a hlavne je to prenosne. Ked to budes pouzivat doma velky zmysel nema.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 18:24

doma nie, zatiaľ hľadám len k NB, do USBcka k tym Audio-Technica AVC500.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 21. 8. 2016 18:31

Objednaj si cez internet toto: http://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC
Oproti integrovanej zvukovke je to skok, ktory by mal kazdy zbadat.

Preco doma nie?
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Další stránka