NB s Realtek High Definition Audio - oplati sa ext. DAC?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 21. 8. 2016 19:03

k sabre: Diky, zvážim to, kdesi sa to tu riešilo a dotyčný mal (asi) vadný kus, ale pozriem nejaké info. Nedá sa to objednať tu v Európe?

Preco doma nie?

Na doma budem riešiť inú konfiguráciu - Raspberry(resp. mobil) -> Philips FR986 k sluchatkam (pravdepodobne) Beyerdynamic Dt770 80ohm, asi v novej teme, nech to tu nemyli.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bogino 21. 8. 2016 19:22

_daRK píše:Nedá sa to objednať tu v Európe?

Pri volbe sposobu odoslania zvolis belgicku postu a pride to z Belgicka, kde maju sklad. Ziadne neprijemnosti s colnikmi atd.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 8. 2016 19:45

_daRK píše:doma nie, zatiaľ hľadám len k NB, do USBcka k tym Audio-Technica AVC500.

Viem že doma nie. Ale myslel som to tak, že to bude ležať na stole a nebudeš to nosiť hore dole po vonku. V tomto zmysle "doma". V takom pripade ten K1 nema nijake rozumne opodstatnenie.

Keď už zvonku, a Hifime, tak to už potom radšej toto: http://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/usb-dac2
K sluchadlam ďaleko lepšia voľba.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod _daRK 9. 9. 2016 17:14

Rad by som sa vratil k tejto teme, nakolko je aktualna.
Po odskusani vplyvu AMP na vystupe z onboard zvukovky som pochopil, ze AMP "nieco" spravi, no rozhodujucejsie bude obidenie tej Realtek zvukovky (asi to bude chip ALC268 a to je podla vsetkeho uplny sh...).
Po precitani vela recenzii som zuzil vyber na:

Fiio E10K
    Fiio E17K
    Audinst Mini
    Creative X-Fi HD
    Asus Xonar U5/U7
    (Audioquest DragonFly Black 1.2 - len ako alternativa, ak ani jeden z vyssie)

Ako som inde pisal, pouzivanie EQ je pre mna dolezite, ak by som nasiel odpoved na otazku, ci budem moct pouzivat na Fiio e10k software riesenie EQ (ale EQ cross windows7, nie EQ iba z prehravacov, lebo napr. Spotify ho nema), tak rovno objednam ten e1xk, no prave co ma zaraza, ze E10k aj E17k su driverless, cize Windows ich spozna ako externe zariadenia, no EQ nemaju. Skusal som Viper4 aj EqualizerAPO, ale vobec nezafungovali, na Realtek funguje standardny EQ z Windows (no ten ma ovladanie hrozne) a potom nejaky DTS Studio Sound (otazka je, ci pojde cez Fiio). Bohuzial, neviem ako ekvalizacia technicky funguje (v ktorom kroku), preto sa pytam pre niekoho mozno hlupu otazku.

Je medzi vysie uvedenymi velky zvukovy rozdiel, alebo je to cca to iste ? Cenova kategoria je cca to iste, rozdiel je v vstupoch/vystupoch a fakt, ze ASUS a Creative maju rieseny software EQ.

DAC/AMP zo zahranicia (hifimediy....) som vylucil, aj ked verim, ze su OK, ja pritahujem reklamacie ako magnet :)

P.S. Doma som vyriesil pocuvanie cez mobil s AMP Fiio E11K, k Raspberry som este nic nedal, zvuk z Receiveru mi ako/tak vyhovuje, len som rozbehal RuneAudio (no bez uspesne rozbehaneho EQ, tak skusam dalej... napr. Volumio).
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 9. 2016 08:28

čo z toho zoznamu ? Alebo mám zobrať ten Fiio E18 z druhej ruky ?

P.S. Ten DragonFly nie je verzia 1.2, to je staršia, je v tom označení trošku zmätok - aktuálna verzia je DragonFly Black a Red (niekde sa uvádza v1.5), verzia 1.2 bola druhá v poradí.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 9. 2016 14:39

Tak nic, objednal som Audioquest Dragonfly Black v alze s dokupenim moznosti vratit za 2 mesiace na porovnanie som zobral aj ten Fiio E10K a jeden si necham.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod banner 13. 9. 2016 15:34

Jen jeste doplnim, realtek integrovane zvukovky patri k tomu nejhorsimu. Zvuk je velmi plechovy. I iPhone ma mnohem lepsi vystup. Porovnaval jsem nejake Lenovo s realtekem na dt770 a vazne to bylo uplne o nicem. Dynamika zadna, prostor neexistoval a celkove to bylo bez nejake te jiskry. Urcite koupit externi zvukovku. Je to nebe a dudy.
banner
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 9. 2016 15:54

banner: dovod, preco som tak dlho oddialoval tento nakup bol ten, ze som nasiel aj vela spatnych info na zahranicnych forach od ludi, ze po zapojeni ext.DAC nepoculi ziadne zmeny. Bodaj by si mal pravdu a bude to okamzite poznat. No nic, vsak si to overim aj sam teraz :)

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod varta 17. 9. 2016 15:39

_daRK: Daj potom vediet, ci pocujes zmenu, celkom by ma to zaujimalo ;)
Ja pouzivam len lacny HIFIMAN HM-101, hlavne kvoli reprakom, kedy z line-outu nejde na rozdiel od integrovanej zvukovky takmer ziaden sum, co celkom ovplyvnuje kvalitu reprodukcie. Ten Hifiman ma tiez podla mna trochu lepsie podanie priestoru a celkovo mi ten zvuk pride cistejsi.
Naproti tomu pri sluchadlach nevnimam v podstate ziadny rozdiel. Ale to bude mozno tym, ze som to skusal len na lacnych Superluxoch HD669 a na IEMs. Zaujimal by ma teda tvoj nazor, ci budes na tvojich sluchadlach pocut rozdiel medzi integrovanou zvukovkou a tymi externymi, ale aj priamo medzi Audioquestom a Fiiom.
varta
Junior

Odeslat příspěvekod zmarek20 17. 9. 2016 17:39

este by ta mohli zaujimat aj tieto:

ESI Dr.DAC Nano
M-Audio: Micro DAC
Schiit Fulla
Beyerdynamic T1 1g/2g & dx160
Earsonics Velvet
Schiit Bifrost Multibit & Magni3
Woo Audio WA2
Viablue NF S6 0,7m
Supra Sword ISL 1m
Cosmic Audio Pure Gold 0,75m
Wireworld Supernova 6 1m
Sony SCD XB940 QS
Fiio X7 (AM3A-AM5-Am1)
zmarek20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 18. 9. 2016 22:20

varta: urcite sem napisem vysledok, snad zajtra stihnem, zatial som porovnaval len ten DragonFly a vysledok ? Odpoved na moju otazku z nazvu temy som vlastne jednoznacne nenasiel, hoc rozdiel s/bez DAC som po dlhom testovani nasiel :) Viac napisem, ked budem mat cas na priamy test DragonFly a Fiio E10k.

_daRK
Pokročilý

Předchozí stránka