už delší dobu řeším takovou zdánlivou banalitu... Poslouchám hudbu ve FLAC z USB externího HDD a staršího multimediálního centra Dune BD Prime 3.0, které mám optikou spojené se sluchátkovým zesilovačem Audio-GD NFB 11. 32 a ten krmí slucháka Beyerdynamic DT150. Se zvukem jsem celkem spokojen, ale zásadní problém je v tom, že Dune neumí řadit skladby v jednotlivých složkách ve správném pořadí a už vůbec nezvládá gapless přehrávání. To první bych se skřípěním zubů byl schopen opravit přejmenováním skladeb s tím, že bych jim přidal pořadová čísla, ale absenci gapless tím stejně nevyřeším,takže na to kašlu.
Zajímalo by mě tedy, jaký přístroj byste mi doporučili čistě pro transport do Audio-GD... Napadlo mě nějaký Raspberry s KODI, které gapless a řazení skladeb umí. Netuším odkud si bere informace, ale umí to - vyzkoušeno na PC

Tenhle komplet mě zaujal, ale chápu správně, že když nemá digitální výstup, tak bych při zapojení přes RCA využil u Audio-GD jen jeho zesilovací část a jestli by to nebyla škoda...
http://rpishop.cz/raspberry-pi-sady/394 ... -kodi.html
V podstatě by mi asi stačil i tip na multimediální centrum s optickým výstupem, tedy to, co mám teď s Dune, jen s tím, že by umělo přehrávat bez výše uvedených problémů a bez dramatických ztrát v kvalitě.
Vím ještě o Raspberry s nadstavbou Hifiberry, kde digitální výstup je, ale zas nikde nevidím komplet a nevím, jestli bych to uměl složit a ještě tam nainstalovat KODI... Navíc má prý Raspberry problém s načítáním větších externích disků (mám 1 TB od A-Data) a chtělo by ještě přikoupit HUB.
Si říkám, jestli to celé není moc komplikované...
Rozpočet pro přehrávač si představuji do 5 000, v případě nějakého opravdu solidního a pohodlného řešení do 10 000 Kč...