Raspberry, multimediální centrum nebo rovnou streamer...

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 24. 2. 2022 21:13

Volumio vidí třeba UPnP přehrávače a podobně. A vidí ho Apple zařízení a jde na to poslat zvuk. Taky ho vidí Roon.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 24. 2. 2022 21:37

Copak to jo, ale já jsem chtěl kopírovat na USB disk, připojený přímo k tomu RPI, abych ho nemusel odpojovat.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 24. 2. 2022 23:10

Jo takhle. Já to používám přesně naopak. Posílám na to zvuk z počítače, mobilu, nebo DAPu, případně to umí hrát z NAS.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 5. 2022 11:39

Zdar lidi,

po delší době je čas na malý update. Zrovna ráno jsem se kouknul do nastavení Volumia a vidím, že nabízí aktualizaci FusionDSP. Ta ovšem chtěla nejprve aktualizaci systému - tady bych uvítal, kdyby Volumio na dostupnou aktualizaci systému upozornilo samo, ale co už.

Po updatu funguje ekvalizér FusionDSP ok - aspoň zatím nevypnul přehrávání, jako to dělal předtím, a taky už je v oficiální nabídce modulů, takže předpokládám, že to bude ok. Zvuk je hned o něco brutálnější a tak jsem spokojený, jdu tomu naložit :)
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 3. 5. 2022 12:54

Ahoj,
o tom FusionDSP na Volumiu by ses nemohl trochu více rozepsat jaké s tím máš pozitivní/negativní zkušenosti ohledně zvuku?
Většinu času jsem byl na Moode Audio ale pár měsíců jsem na Volumio 3. U Moode byla možnost CamillaDSP ale nikdy nebyl čas to nějak študovat a zkoušet. Mám k dispozici kalibrovaný mikrofon UMIK-1 a software REW pomocí kterých si ladím pozice hlavních beden vůči externímu tweetru a podobné věci. V REW jde udělat nějaký kompenzační EQ soubor, který by se dal vložit do těchto DSP pluginů a zkorigovat tak frekvenční odezvu systému. Je tomu tak? Chápu to dobře?
Jak to řešíš ty? Bylo by fajn dostat z tebe nějaké rady a poučení než se do toho pustím:)
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 5. 2022 13:09

Nevím, jestli Ti s tím nějak pomůžu, protože já tomu taky rozumím jak koza petrželi a v podstatě jediné, co jsem zkoušel, bylo hrát si tam s těmi Presety a CrossFeed. O tu kompenzaci jsem se nepokoušel vůbec, to je pro mě španělská vesnice :)

DSP má pět módů, včetně Camilly, takže možná se tohle nastavuje v některém z nich.

V nastavení modulu je dole ještě volba Install Tools a ta přehrává předdefinované testovací zvuky, můžeš si tam dát i vlastní, ale musí být ve složce Internal/fusiondsp/tools, víc nevím.
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 3. 5. 2022 13:32

Ok, díky. Aspoň vím, že si mám aktualizovat Volumio a že ten DSP plugin je ve stabilní verzi, takže jak bude škaredě a bude časoprostor tak si s tím zkusím pohrát.

You have to export from REW as.txt and place the file in /Internal/Fusiondsp/peq.
And from the plugin, in PEQ mode, import local file. You import a first file for left channel with scope set to left, then move the switch to ‘add’ and import the second file with scope set to right.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 3. 5. 2022 13:55

Aha, no vida, tak pak dej vědět, jestli to k něčemu bylo :)
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 9. 5. 2022 10:41

Ahoj, tak včera jsem v REW vyexportoval korekční EQ nastavovací soubory pro levý a pravý kanál. Tyto korekční soubory jsem předhodil do FusionDSP a výsledek mě zklamal. Šlo slyšet, že to mělo vliv na zvuk ale bohužel v tom špatném slova smyslu. Zvuk po použití korekčního EQ nastavení byl takový přiškrcený. Tudíž jsem tento plugin deaktivoval a jsem zase spokojený:)
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 10. 5. 2022 06:31

Já jsem ho zatím nechal aktivní, ale mám tam jenom lehce poštelované basy a tak, crossfeed jsem nakonec zase vypnul, protože u basovějších kapel už to bylo moc :)
Projektor Benq W1090
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 10. 5. 2022 07:46

Jako jo, na jemné doštelování kritických míst to možná je dobré. Co se tak dívám tak ta korekce u mě celkem dost stáhla pásmo od 1kHz do 3,5kHz což se mi jevilo jako to přiškrcení. Mám totiž selfbuild bedny se širokospektrákem FE206nv bez výhybky + FT17H a líbí se mi jak je to samo od sebe naladěné. Mít za každou cenu rovnou frekvenčku asi není pro mě ta cesta za nejlepším hudebním zážitkem:). Možná zkusím jenom trochu vytáhnout ty dipy na 250Hz a 800Hz.

Kód: Vybrat vše
Filter Settings file

Room EQ V5.20.5
Dated: 8.5.2022 12:56:31

Notes:LEFT

Equaliser: Generic
L 56
Filter  1: ON  PK       Fc   99.90 Hz  Gain  -4.40 dB  Q  2.000
Filter  2: ON  PK       Fc   258.0 Hz  Gain   3.20 dB  Q  1.023
Filter  3: ON  PK       Fc   439.0 Hz  Gain  -3.10 dB  Q  8.503
Filter  4: ON  PK       Fc   481.0 Hz  Gain  -3.40 dB  Q  8.324
Filter  5: ON  PK       Fc   797.0 Hz  Gain   6.40 dB  Q  3.544
Filter  6: ON  PK       Fc    1557 Hz  Gain  -6.50 dB  Q  2.535
Filter  7: ON  PK       Fc    3251 Hz  Gain  -4.60 dB  Q  4.917
Filter  8: ON  PK       Fc   12137 Hz  Gain  -4.40 dB  Q  1.146
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 13. 5. 2022 17:44

Zdravím malinové streamisty!
Cca před rokem jsem si postavil Rpi streamer, hudbu mám na 2TB externím HDD připojeným přímo do USB. Jako prostředí jsem zkoušel nejprve Volumio. Nebylo to špatný, ale ovládání z androidího mobilu mělo dlouhé odezvy a záseky. Přešel jsem na moOde audio a hurá - odezva na mobilu blesková. Uplynul nejaký čas a dostavily se lagy i tady (ovládání z PC v pohodě). Vyzkoušel jsem ovládání ze starého mobilu (částečné vyloučení vlivu aktualizace androidu), výměnu zdroje hudby za externí HDD s vlastním napájením, výměnu SD karty, novou instalaci systému - vše marné. Stav je takový, že přes chrome nemám šanci vůbec a přes Operu mini to sice běží, ale s reakcemi zhuleného technaře. Po několika hodinách přehrávání navíc musím čistit paměť, jinak to zdechne úplně. Probíral jsem to i s technicky zdatnějším kamarádem z jiného fóra, řeší stejný problém, s podobnými postupy a i výsledky.
Netušíte někdo, v čem může být problém?
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česlo Česlič 14. 5. 2022 07:27

... problém by mohl být přímo v Moode - je potřeba ručně čistit (myslím) historii přehrávání a možná ještě něco (moc si to nepamatuji). Každopádně je to v nastavení/systém úplně dole (ke každé položce je nápověda - něco dělá Moode samo, něco je potřeba udělat "ručně"). Grafické rozhraní je totiž jen webová stránka zobrazovaná v Chromiu. Jinak bych doporučil nainstalovat Moode na flashku.

Ještě mne napadlo - na méně, než 2 (možná i 4) GB ram v podstatě nejde pauznout přehrávání - celý systém se totálně sekne...

... teď jsem si to přečetl znovu a nevím, zda jsem Vás úplně pochopil a tedy jestli má "rada" dává nějaký smysl... každopádně, provozuji Moode několik let na několika Raspberry a podobné problémy nemám (právě jsem vstal :-) )...
Naposledy upravil Česlo Česlič dne 14. 5. 2022 07:34, celkově upraveno 1
Česlo Česlič
Junior

Odeslat příspěvekod reign 14. 5. 2022 07:32

Ahoj, to čištění jsem samozřejmě prováděl...
Asi se zeptám blbě - ono jde systém na Rpi spouštět z flashky píchnuté v USB?
Ještě dodám, že problémy byly se starší i aktuální verzí.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česlo Česlič 14. 5. 2022 07:37

... jde (u Moode právě úplně jednoduše) - musí se s kartou nastavit (povolit) v "systému" a pak stačí kartu naklonovat na flashku (na vytvoření obrazu se mi nejvíc osvědčil Win32DiskImager)...
Naposledy upravil Česlo Česlič dne 14. 5. 2022 09:04, celkově upraveno 1
Česlo Česlič
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka