eldirian píše:Děkuju za názory.
Jinak co jsem se díval na kvalitativní porovnání čipů, převodníků interních zvukovek a externích řešení (alespoň ve srovnatelné ceně), tak tam moc rozdílů není.
Ad SoundBlaster AE-5, co se komponent týče, nevypadá špatně, ale já jsem alergický na všechny RGB cirkusy, určitě podstatná část ceny šla na tenhle "gamer" marketing.
Já neříkám že AE5 je jediné řešení.Jenom to že Creative je jedna z posledních firem které nějaké interní zvukovky vůbec dělá.No,tedy i externí.Kolega má to:
https://avmania.e15.cz/soundblaster-e5- ... -zesilovac
No a podotýkám že je trochu hi-fi nemocný

Jinak,ten RGB blázinec se dá vypnout,nebo je varianta zvolit třeba SB ZX.Sice starší ale pořád dobrá.Ale je pravda že AE5 je zaměřením ,,gamer,, Asi i proto že herní trh je jeden z tahounů prodeje PC.Ono i RAM moduly mají často RGB.
-- 27. 4. 2018 13:46 --
zino333 píše:@eldirian: Toho "odborníka" nepočúvaj. U audia platí jedna zásadná vec. Technické parametre nič nepovedia o tom, ako to bude hrať. A hádaj čo bude lepšie hrať? RGB cirkus navrhnutý na marketingový efekt alebo zariadenia od základu navrhnuté výrobcom ktorý sa špecializuje na audio? Myslím, že odpoveď by sme mohli nájsť aj v tom, že keby ten Creative zázrak bol za tie peniaze tak dobrý, potom by asi zo skúsených v audiu nikto nekupoval drahé zariadenia ale mali by sme všetci doma RGB cirkus. Ale to nikto nemáme a ani mať nechceme a dôvod je len jeden a tým je zvuková kvalita. Aune je dobrá voľba. A blbiny ako ovládače tiež nemusíš riešiť. Funguje to tisícom ľuďom, bude to aj tebe. O kvalitu USB filtrov v nových prevodníkoch by som tiež strach nemal. A navyše stále to má optiku, kde sa na nejaké ovládače môžeš vyprdnúť už úplne...
Možná kdyby jsi se LASKAVĚ podíval kolem čeho je postavená AE5 nebo třeba ZX,neplácal by jsi takové nesmysly.
Ono Creative nedělá desetiletí zvuk? Mimochodem,když nic jiného tak alespoň je předpoklad že za rok dva bude existovat a bude na produkty dávat podporu.Což se o řadě pidi výrobcům kteří se ,,specializují,, na audio říci nedá.
A mimochodem,jeden z hlavních důvodů proč tito výrobci dělají externí řešení je ten že je mnohem jednodušší ,,zbastit,, audio navržené kolem USB než řešit kartu do PCIE.