Tu mas zoznam vsetkych zariadeni a software, ktore priamo podporuju MQA
https://www.mqa.co.uk/how-to-get-mqaPokial by si chel vymenit DAC, s plnou podporou MQA (core decoder + renderer) sú pod 1000€ asi len dva - SMSL M500 a Pro-ject Pre Box S2 Digital.
Ja osobne nemam DAC s HW podporou MQA. Na prehrávanie z Tidalu používam Roon, ale len preto, lebo mám aj veľkú lokálnu audio zbierku. Ak by som len streamoval, stacilo by mi použiť Tidal aplikáciu.
Teraz som porovnával niekolko MQA trackov cez Tidal aplikáciu, Roon a Audirvanu, každá z nich asi rozbalí MQA rovnako, nakolko som nezaregistroval nejaké rozdiely v kvalite a na displeji DACu sa pri rovnakej skladbe vzdy zobrazila rovnaká vzorkovacia frekvencia.
Výhodou Roon-u a Audirvany je moznost prehrávat z jednej aplikacie aj skladby z HDD aj z Tidalu a pohrat sa s dalsim nastavenim, napr. upsamplingom.
Softverovy prehravac ti urobi len prvu cast dekodovania MQA - vysledok je potom 96kHz alebo 88.2 kHz. Na plne dekodovanie by si potreboval este HW MQA renderer - tie tiez najdes na tom odkaze vyssie.
Na internete som cital rozdielne nazory, ktoré riešenie poskytuje najlepsi zvuk. Niekto tvrdi, že najlepsi vysledok dosiahol s DACom s plnou podporou MQA, niekomu sa naopak zdal lepsi zvuk zo softveroveho prehravaca + DAC bez podpory MQA. Asi je to subjektivne a samozrejme zalezi aj na kvalite samotneho DACu.
No a streamer je fajn, pokial chces pocuvat hudbu bez zapnuteho PC...potom preco nie.
O streameri som tiez rozmyslal, ale skor pojdem pojdem v buducnosti cestou Intel NUC ako audio server + Roon...