Ricccie píše:A funkcie navyse su zbytocne? To teda ani z daleka.
Já přece netvrdím že jsou všechny zbytečný, vím že mnozí hifisti jsou hračičkové a v mnoha případech se zaměřujou spíš právě na takovýhle funkce a možnosti a některý mnohem důležitější věci víc nebo míň opomíjí. Co říkám je, že takovýhle ladění a úpravy zvuku, EQ atp., je vždycky lepší používat v co nejmenší míře, anebo nejlíp vůbec.
Ricccie píše:Ak ich niekto nepotrebuje fajn, nie je potrebne ich vyuzivat, v podstate pri danej cene zariadenia vzhladom na konkurenciu su zadarmo. Ale z mojho pohladu a pohladu viacerych su velkym plusom (a znova zadarmo), vela ludi vyuziva vyborny EQ na sluchadla, plus je nim mozne pri repro posluchu ciastocne skorigovat miestnost.
No tak zadarmo není nikdy nic, co si budem povídat. Ale chápu co chceš říct, RME je na svou cenu velmi dobrej DAC a ty možnosti navíc který nabízí jsou jeho plus, Já přece netvrdím že ne. Kvůli tomu všemu jsem ho chtěl vyzkoušet jestli bych s ním nemohl nahradit svůj současnej DAC (a právě i pro ten EQ bych našel využití a mohl bych se tak zbavit jednoho přístroje). Sice jsem po vyzkoušení dospěl k tomu, že bych si ho s největší pravděpodobností nenechal ani kdyby fungoval jak má, ale to je zas jiná věc. Dobře vím jaký jsou výhody a kvality tohohle DAC, měl jsem ho doma nějakou dobu a se vším tím všemožným nastavením jsem si "chvilku" hrál (přest optiku fungoval parádně, což mi ale nestačí). Ale opět, nějaká kvalita EQ, nebo možnosti jeho využití nic nemění na tom, že to je funkce která spadá do kategorie věcí u kterých mnohdy méně znamená více a mnohem důležitější je samotná kvalita toho DAC než ty věci co umí navíc.
Radek.Hulan píše:Nejde jen o to, v tom manuálu na 70 stranách fakt pěkně vysvětlují proč ta a ta funkce je navržena právě takto, co je použito, jak o tom přemýšleli, plus doplněná měření. Takto precizní dokumentaci jsem ještě neviděl

¨
Já vím, taky jsem se tím chvilku probíral když jsem ho měl na zkoušku

. A ono RME není klasickej "hifi" výrobce, tak asi i proto ten jejich manuál vypadá jinak než na co jsou hifisti zvyklí. Například když srovnám manuál od RME ADI-2 DAC FS a Bluesound Node 2i, tak ten cár papíru o dvou stránkách, kterej k Node 2i dostaneš a kde není vysvětelný v podstatě vůbec nic, se manuálem ani nazývat nedá (manuál k Node 2i mi právě kvůli tomuhle utkvěl v paměti).
Na druhou stranu třeba návod k SACD přehrávači od Denonu má 56 stran a to je to prostě jen SACD přehrávač kterej má jen minimum funkcí, prostě jen přehrává (SA)CD atd., nic víc.
Radek.Hulan píše:Navíc k těm funkcím - já to kupuji právě proto, že je použiji

To mi došlo z toho co píšeš a právě i proto říkám, že tyhle věci je lepší používat v co nejmenší míře a nejlíp vůbec. A i proto, že je důležitější zaměřit se na kvalitu samotnýho DAC, tyhle funkce okolo nejsou pro kvalitní poslech ani zdaleka tak důležitý v porovnání s jinejma věcma.