RME ADI-2 DAC FS - znáte někdo?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod epidot 28. 6. 2023 19:49

Já měl ifi ipower max k Mojo bez baterky. Ale ten bílý svítící hnus letěl z bytu. Nechápu tu úchylku na svítící napájecí adaptér. Už tak mě sere APC lišta co stěnou prosvítá od těch zelených ledek.... Ale zpět. Přemýšlel jsem nad normálním ifi ipower, černá klasika. Nicméně na fóru rme jejich vývojář na to odpovídal, že lepší zdroj je k ničemu.
Píšeš 30 procent, to už je zajímavé. Ten článek omrknu.
K tomu ovládání. Je to samozřejmě subjektivní. Já jsem technický člověk.
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 6. 2023 23:16

Ano mám ten bílý svítící, je pod stolem, neruší. Rozdíl oproti klasickému oficiálnímu zdroji k Raspberry Pi4 je brutální. Zvuk se silně projasní, zlepší se úplně všechno, ale zejména prostor a separace nástrojů. Bavím se o zdroji k tomu bridgi, nikoliv o zdroji pro RME.
Co píší vývojáři RME vím, na druhou stranu lidi z fóra tamtéž mají jiné zkušenosti a spousta lidí si k RME vychvaluje právě iFi iPower, ale používají se samozřejmě i lepší lineární zdroje. A na stránkách RME je uvedeno, že bude brzy v prodeji oficiální lineární zdroj pro RME jako upgrade.
Sám se taky považuju za technicky zdatného člověka, ale to menu je tak neintuitivní, až to hezké není. Když se v tom vrtám, dostanu se do toho a jde to. Ale u takových věcí jedu stylem nastavit a zapomenout. A když po čase pořídím jiná sluchátka, prostě na to nastavení opravdu zapomenu...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 6. 2023 01:17

Martas38: Mohl bys sem dát prosím odkaz na tu informaci o připravovaném lineárním zdroji pro RME?
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 02:40

Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 29. 6. 2023 04:06

...zdroj vám nabídneme, zvuk lepší nebude :⁠-⁠D Ten se šéfa nebojí.
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 06:21

Ten zdroj by měl být dle jejich tvrzení naprosto v pohodě. Ale jak říkám, spousta lidí na tom fóru říká něco jiného. A když vidím, jak výrazný posun ve zvuku mého "M Scaleru" udělal zdroj iFi, láká mě to vyzkoušet ho i s RME. Ale počkám si, s čím přijde RME a jaké budou ohlasy. U USB vstupu se taky dušují, že je vyčištěný k dokonalosti, ale když jsem ho obešel, rovněž veliký přínos. Tím netvrdím, že chyba není v mém počítači. Ostatně který počítač není plný rušení.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 29. 6. 2023 09:08

Martas38: Díky. Diskuse o limitech standardního zdroje pro ADI-2 Pro (tehdy ještě neexistovala verze DAC) proběhla na ASR už v roce 2019 (https://www.audiosciencereview.com/foru ... lies.6678/). Zajímavé jsou příspěvky člena KSTR, se kterým jsem posléze konzultoval typický brum ze sluchátkového výstupu RME, když je přístroj ve stand-by módu a zároveň jsou odpojené aktivní monitory. Takže uvidíme, co nakonec dokončí a vydají, jaké to bude mít technické opodstatnění pro poslech (a ne jen pro specifické měřící použití), zda bude k dispozici srovnávací měření, jaká bude cena a celkové zkušenosti.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 29. 6. 2023 09:44

Je mi velmi sympatické na té společnosti, jak jsou realisté a neslibují "zářivější výšky, pevnější basy" a podobné nesmysly kvůli jinému zdroji. Nebo dokonce kabelu :)

Od té doby co mám na stole ADI-2 Pro FS R BE jsem přestal hledat něco dalšího. Pár let a "konečný stroj".
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 10:15

Když je člověk spokojený, není co řešit. Ale stále se dá zlepšovat a člověk by neměl ustrnout. Konec konců RME krabičky jsou skvělé stroje, ale zdaleka ne nejlepší. Samozřejmě nejvíc záleží na vkusu toho kterého soudruha...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 29. 6. 2023 10:33

Ta "Pro" verze je skvělá v tom, že mi pokrývá parádně dvoje různá sluchátka, každé trošku jiné nastavení ekvalizace, a k tomu digitální výstup (metalický) pro high-endové aktivní reproduktory. Toto neumí moc zařízení.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 29. 6. 2023 17:08

A jak by pomohlo to ifi, když jedu stejně jen přes toslink?
Jinak psal jsem na hifinu, kdy bude skladem iPower 2 15V - po prázdninách
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 17:41

Čistější napájení. A kvalitní napájecí zdroj je u hifi naprostý základ a obvykle jedna z nejdražších součástí (myšleno třeba u velkých zesilovačů), která má na zvuk obrovský vliv.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 29. 6. 2023 18:16

Třeba konkrétně RME jsem zkoušel napájet akumulátorem i iPower x se sporadickým výsledkem na basech. Prakticky nic co by stálo za investici. Ušetřené love bych přidal na investici do lepšího sluchátkového zesilovače nebo řešení USB transportu.
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 6. 2023 19:24

bessinka dík za info. Asi to ještě přehodnotím.
S tím transportem máš pravdu. Poskládal jsem bridge, bohužel není USB, protože karta Allo USBridge je dlouhodobě v ČR nedostupná, takže mě to trochu limituje v maximální vzorkovací frekvenci. Zvukový přínos je ovšem větší, než jsem čekal.
Jinak se dívám, že kus sluchátkového řetězce máš hodně podobný jako já.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 29. 6. 2023 20:06

Zatím mě nejlépe hraje sestava když posílám data z mini PC s Audirvánou a Fidelizerem Pro na maximální převzorkování dělitelné dvěma přes LAN do vyhrazeného PC s lineárním napájením jedoucího na linuxovém Volumiu s výstupem USB do RME přes JCAT isolátor. Ještě chci vyzkoušet Elfidelity AXF-100 ULTRA III USB izolátor. Nyní mají přednost letní radovánky. Tak užívejte dovolené a odpočiňte od hifi neurózy.
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka