E1DA 9038S gen3 (DAC/AMP) - Konec éry Dragonfly?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Džepeto 11. 2. 2021 18:17

Z jednej profi recenzie na Mangird Tea (stránka audiophileon.com) : "Ak existuje jeden dôvod na kúpu čaju Mangird, ak vám žiadny z vyššie uvedených bodov nepredal, aké kvalitné sú slúchadlá, zvuk by určite mal. Tieto slúchadlá znejú úžasne. Zábavné a energické s množstvom detailov a našťastie s množstvom basov."

Takže to vidím maximálne tak na nejakú malú korekciu pomocou EQ, keby náhodou. Navyše som si k nim priobjednal aj "Tripowin 16 core silver sable SPC", ktorý jeden ich majiteľ odporučil, že ešte vylepší zvuk v porovnaní s pôvodným káblom (ako on sám zistil).

DragonFly Red mi dnes už ponúkal formou "SZ" jeden nemenovaný člen fóra, že si sa s ním o tom bavil ? :D (ak nie, tak sorry vám obom). Za 125€. Nový sa dá s dvojročnou zárukou kúpiť za 179€ tu na Slovensku.

Nechcem pôsobiť ako ten kto trpí "stihomamom", ale ...príde mi divné, že mi odporúčaš tento DAP, ktorý nový stojí dvojnásobok E1DA 9038D, pričom E1DA môže mať kľudne lepší zvuk (a s najväčšou pravdepodobnosťou aj má, popravde o tom nepochybujem), akurát znie svetlejšie. Priplácať si za temnosť vo zvuku raz toľko peňazí ? ...
Dragonfly Red má JEDEN prevodík, na rozdiel od dvoch ktoré má E1DA. Nový Dragonfly RED stojí dva krát toľko ako E1DA (čo nič neznamená). Navyše Dragonfly Red podporuje len 24/96..... To akože fakt mi toto odporúčaš ? Nediv sa, že mi to príde, akoby ste sa na mňa dohodli, pretože nemáte radi Nowocayna (AK VÁM KRIVDÍM, PREPÁČTE).
Prečítaj si názov tohto vlákna - "E1DA 9038S gen3 (DAC/AMP) - Konec éry Dragonfly?" ... A ty mi odporučíš kúpiť používaný (a asi aj bez záruky, keby záruka bola, určite by mi to spomenul nemenovaný člen fóra v správe) Dragonfly Red za 125€...
Dragonfly Red vyšiel ku koncu roku 2016. Technologicky v tomto odvetví je to starina. Osobne by som za používaný bez záruky dal zhruba 70€.

Neviem si pomôcť, mne v dnešnej dobe DragonFly pripomína značku Shure... Za veľa peňazí málo muziky. Cena 180€ za nový, pričom takými slabými parametrami na Aličku nenájdeš nič nad 40€...
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 11. 2. 2021 18:56

Já ti doporučuju ke světlejším sluchátkům (alespoň dle toho co jsem o nich načetl) temnější DAC/Amp a fakt nemůžu vědět, co ti kdo dnes nabízel. Podle mě je E1DA lepší než Red, ale má ostřejší zvuk a nehodí se to úplně ke světlým sluchátkům, nebo teda alespoň mně by to mohlo vadit, já až tak moc světlý zvuk nemusím. A Red má prostě temnější podání a hutnější zvuk než E1DA. Ale to je samozřejmě jen můj názor.
Ano umí jen 24/96, ale ruku na srdce, ty máš nějakou hi-res hudbu, třeba 24/192? Já mám něco málo v 24/96, ale bohatě mě stačí 16/44,1 a jedno vím jistě, rozdíl 24/96 a 24/192 neslyším, čili pro mě to nemá význam, jen to zabírá místo. Ale když jsme u těch vysokých rozlišení, tak Red má oproti E1DA dnes tak opěvovanou a nezbytnou podporu MQA.
A neboj se, že bych si vymýšlel, jedno E1DA 9038D mně leží na stole, takže vím o čem mluvím.
A ještě jedna věc, 9038S a 9038D není zvukově totéž. S je podle mě o kousek lepší (nebo minimálně jiné) a daleko výkonnější, má jiné operační zesilovače.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 11. 2. 2021 19:00

Nechcem ta sklamat, ale ten audiophileon.com urcite nie je profi. Prestal som to tam citat pred cca 2 rokmi, tie jeho recenzie boli divne. Len je tazko povedat, co je objektivne, ani Z-reviews alebo crinacle nevyhovuje kazdemu. No snad si dobre kupil, ked to uz tolko stalo.

A k tym blbym paranoidnym kecom o DF Red asi ani nema zmysel sa vyjadrovat, chces investovat 100e ale idealne v kvalite Hugo2. Mal som slabu chvilku nadeje, ze pride novy NowocaynX, ale je to zase len ten isty blázon s ambiciami ******t polku fora. Co je na tom doporuceni od martasa zle? Sam zvazujem predaj DF Red, ale vlastny inzerat som este nedal, pretoze nemam este uplne rozmyslene, ci ho vlastne chcem predat (a to mam aj Lotoo S1) v kombinacii s mojou lenivostou.
Naposledy upravil _daRK dne 11. 2. 2021 21:33, celkově upraveno 1
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 11. 2. 2021 19:44

Džepeto: ještě jedna otázka. Proč se vlastně ptáš, když odpověď nechceš slyšet?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 11. 2. 2021 19:53

_daRK : ospravedlnujem sa, uprimne
Matras38 : aj tebe sa ospraveslnujem, Martas

Moje ospravedlnenie mozete prijat, nemusite (ak prijmete, nemusite mi to dat najavo).

Martas, mam k tebe otazku, na ktoru mi odpovies ked budes chciet. Keby som si chcel kupit E1DA 9038S3G, potreboval by som kabel, ktory sa vyraba s 2,5mm jackom (rozny predajcoviaponukajuten isty kabel s roznymi pripojkami k telu sluchadiek a s roznymi jackmi - 2.5, 3.5, 4.4mm).

Pozdava sa mi jeden kabel s 2.5mm jackom z Alicka. Za 16-17Eur (ma velmi dobre hodnotenia). Keby som si ho kupil a napojil nan Mangird Tea, fugovalo by to s E1DA 9038S3G, vsak ? V zmysle, ze by nedoslo ku skratu alebo podobne....ze ?

Je to tento kabel (a Tripowin by som tym padom napojil na KBEAR LARK)...

A ked mozes, napises rozdiel vo zvuku medzi 9038S3G vs 9038D ? Staci kludne v jednej vete. Viem, ze D-cko ma op ampy trochu nizsej triedy nez S3G-cko, ale neviem ako sa to prejavi.
Přílohy
Screenshot_20210210-085128.png
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 11. 2. 2021 20:09

9038S je symetrické, čili musí být použitý symetrický kabel. Má obvykle koncovku 2,5mm a nebo 4,4mm - 9038S má 2,5mm. Dělají se i redukce - přechodka např z 2,5mm na klasiku 3,5mm. Pozor, toto nesmíš použít, zničíš tím 9038S! Výrobce před tím varuje. Musí být použitý čistě symetrický kabel.
9038S jsem neslyšel už asi rok. Ale připadlo mě, že mělo uhlazenější zvuk.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 12. 2. 2021 14:58

U 9038D se dá zvuk korigovat i pomocí tweakapp, s použitím jiných filtrů a pomocí MCLK ( Masterclock ) . Osobně nepoužívám defaultní LinearSlow a MCLK 12Mhz ale R a 25Mhz, přijde mi trošku příjemnější na poslech, zvuk je trošku víc hutnější a pro mě lehce příjemnější na výškách

Ohledně MQA .. první software rozbalení umí za menší útratu třeba UAPP, takže to MQA rozbaluje D 1x na 88 nebo 96Khz ( U androidu bych rozhodně používal UAPP popř Hiby music, aby nedocházelo ke konverzi 44Khz na 48, což nativně android způsobuje u každého audia )

Ohledně kabelu.. mrknul bych se na FAAEAL 4core LITZ, je to čistá měď a výborné zpracování, vytknout by se dal snad jen prakticky nefunkční posuvník pod bradu. Mrkni kdyžtak na Headfi i na případné recenze, já na něj narazil teda náhodou a kladné recenze objevil až posléze .. No Každopádně jsem kupoval posléze víc krát, ať mám jak v MMCX tak v 2Pin :)

Téma ohledně 9038D a S .. pokud nemáš víc věcí na 3.5mm a nechceš používat e1du jako DAC, tak vem klidně 9038S, má nižší spotřebu, lepší EMI, crosstalk i vyšší výkon na velké náročné sluchátka ( i když D má výkonu víc než dost, S má větší Vrms a v limitu proudu 100mA vs 300mA, co využije třeba Verum s 8ohmy )
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 15:52

SSakul: Funguje ta app dobře? Já nemám windows, takže nemůžu 9038D aktualizovat a ta appka mně padá hned jak Edu připojím(zkoušeno s iBasso DX160).
Taky pokud Eda usne a následně se vzbudí, nebo mám na uších sluchátka zapojené do něj a připojím to do USB, dostanu takovou prdu do uší, že mám jiskry před očima.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 12. 2. 2021 16:25

Ssakul : Díky za zaujímavé informácie

martas38 : idem teda do 9038S(G3), len mám otázku... Mám radšej zobrať verziu Susum2000 keďže neplánujem cez to nikdy počúvať nič iné než in-ear slúchadlá ? Verzia Susum3000 (výkonnnejšia) je síce len o 9€ drahšia, ale.....nechám si poradiť a zariadim sa podľa toho :-)
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 16:34

To fakt nevím. Já jsem slyšel před rokem patrně druhou generaci 9038S a mám 9038D. Ke špuntům je to asi jedno.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 12. 2. 2021 16:51

Ta appka funguje výborně, jde tam lehce doladit zvuk, nastavit pro hračičky i kompenzaci THD a taky vypnout uspání dacu a opampu ( to ti právě dělá ty pecky ) a taky nastavit limit hlasitosti min a max až -127.5 db

Jinak už každé nové várky 9038D už budou mít defaultně tweak app firmware, takže win odpadá a pár drobností navíc.. Pokud bys chtěl help, tak, když to pošleš tak ti tam klidně ten tweak firmware flashnu

Viz přímo e1da discord ohledně nových várek

Important note about the new batch of 9038D:
1) the "heartbeat" noise during Standby is fixed
2) all 100% units gonna be individually calibrated, the resulting Dynamic Range(DR) will be printed on the unit together with THD Compensation Coefficients(TCC, near to 100% of units have <-130db 2nd, and <-125db 3rd harmonics level at -.5-1dbfs) for the no-load condition. Actually there are two reasons for that, I didn't find in china 4000pcs 1000uF/6.3V tantalum caps(the lead time is almost 1 year!), and had to use 3 different types of similar caps. BTW, one of these types much better than original AVX tantalum, due to it is tantalum-polymer capacitor from Vishay with 3 times better ESR parameter. Different caps require different THD compensation, hence I have to calibrate each one individually. The second reason is assembling OEM service ready to assemble this batch right now because they are not too busy before CNY, which coming soon and all China will sleep 2 weeks, hence, I have no time for pretest non-assembled units, and OEM will assemble all 1000pcs including too noisy ES9038Q2M chips(as you know I did throw out such noisy chips from the first 9038D batch). If the final test will detect 9038D units with DR less than 123db(A)@MCLK50MHz, the unit will be considered as low grade and will be offered for the lower price. Units with 123db(A)<DR<126db(A) are normal 9038D.
I think, I'll go the same way for 9038S as well.
The DR measurements I make with the low-noise preamp + 20kHz passive LCR 20kHz LPF to filter out USB host related noise. The extremely-low noise of used preamp allows AP SYS2522 accurately measure DR 143db(A) or 140db unweighted referred to 2.75Vrms, that's 4-5 times better vs AP analyzers regardless price and release date(130nVrms(A) vs 700nVrms(A)). Passive LCR Low Pass Filter gives an immunity to the quality of USB host, for instance, with the filter I have no difference is the DAC tied to PC or Android whatever Airplane mode.

Ohledně susumu 2000 vs 3000 není vůbec rozdíl ve výkonu a slyšitelný rozdíl bude marginální jestli vůbec nějaký

Viz e1da discord

The S3000 has an extra 1000μF of capacitance for power rail filtering. That means that it can better handle dirty/noisy USB power, which can result in marginally less distortion if you have dirty power.
Realistically though there's no difference in perceivable sound quality.
The S3000 is for perfectionists who want the technically best product for the sake of it.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 12. 2. 2021 23:25

SSakul : Objednal som si teda E1DA 9038SG3 susumu2000, díky za ušetrených 9€. :-) Je sranda pozerať sa v komentároch/hodnoteniach na Aliexpresse, že drvivá väčšina si objednala susumu3000, pričom by podľa všetkého nepoznali rozdiel medzi susumu3000 a sususmu2000.... Asi sa nikoho na to nepýtali :-)

Ten TWEAK firmware je ľahko stiahnuteľný, či v akom zmysle ho môžeš (mne alebo Martasovi) flashnúť (a kde flashnúť)?

Písal si toto : "U 9038D se dá zvuk korigovat i pomocí tweakapp, s použitím jiných filtrů a pomocí MCLK ( Masterclock ) . Osobně nepoužívám defaultní LinearSlow a MCLK 12Mhz ale R a 25Mhz, přijde mi trošku příjemnější na poslech, zvuk je trošku víc hutnější a pro mě lehce příjemnější na výškách" .... Platí to aj u verzie SG3? Pre prípad, že by mi náhodou zvukovo niečo nie celkom vyhovovalo v kombinácii 9038SG3 s in-ear Mangird Tea. Ako chápem, vždy je tu základ, ktorým je asi EKVALIZÉR (v nejakej slušnej android appke, napríklad Onkyo Player, Neutron Player, Poweramp V3...). Podľa toho čo píšeš, tak ekvalizérom (ani tým najlepším) sa asi nedá vyladiť tonalita zvuku tak dobre, ako pomocou rôznych filtrov a pomocou MCLK. Je tak ? Alebo tým myslíš to, že ekvalizérom sa nedá doladiť všetko potrebné, a preto sú na čo najkvalitenjší posluch hudby potrebné aj rôzne filtre a MCLK?
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 23:41

Tweakapp je aplikace pro Android. Ale ve vlastním E1DA napřed musíš aktualizovat firmware aby to s touto app komunikovalo. Potřebuješ na tu aktualizaci ale PC s Win 10 (což já nemám, ale ani nepotřebuju, E1DA půjde do světa). Ale je dost možné, že už tam budeš mít tu nejaktuálnější verzi a pojede to. Akorát ta aplikace Tweakapp je placená, v neplacené verzi nejde ladit skoro nic, tuším jen rozsah hlasitosti.
Ty filtry dělají jiné věci než EQ. Spíš to mění prostor, dělá jako by tremolo na výškách atd. Kdo si někdy hrál u převodníku s upsamplingem, ví o čem mluvím.
Co se týče rozdílu susumu 2000 a 3000, může být poměrně velký, obzvláště u zařízení se zarušenějším USB, protože S3000 by mělo mít daleko lepší filtraci napájecího napětí z USB portu. Ale to by chtělo samozřejmě vyzkoušet.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 13. 2. 2021 00:07

martas38 : tak s tý susumu2000 vs susumu3000 si ma nepotešil... Môže mať ale USB port mobilu s vypnutým internetom (hudbu budem počúvať len uloženú na microSD karte) veľké/zarušené napätie ?
Keď si k mobilu ako DAC pripojím ZISHAN Z3, nepočujem žiadne rušenie (v 95% prípadoch počúvam hudbu cez slúchadlá keď ležím na posteli, so zhasnutým svetlom). uF hodnota na Z3-ke je 1000uF.
E1DA9038SG3 susumu2000 má uF hodnotu 2000uF.
E1DA9038D má hodnotu 4000uF, ale tá sa používa aj ako DAC ku počítaču, nie len k mobilu.

Otázka teda znie : Môže mať mobil s vypnutým internetom (wi-fi/dáta) a nezapojený do elektrickej zásuvky "zarušený" USB ? Nemám šajnu, preto sa pýtam. :-)

-- 13. 2. 2021 01:50 --

Mali by si "Mangird Tea" dobre rozumieť s E1DA9038SG3 ?
Niečo o "Margind Tea" z recenzie (google prekladač) : Tonalita je prvá vec, o ktorej by sme mali hovoriť, pretože ladenie čaju je prirodzené a plynulé. Cez to existuje nádherná rovnováha realizmu. V štýle referenčných slúchadiel nič neznie chladne. Namiesto toho má určité teplo, ktoré dodáva prezentácii hrúbku a intimitu. Znie to pútavo a reálne a to sa najviac prejaví pri počúvaní predstavenia sláčikových nástrojov a spevu.

"Jasnosť a vyhľadávanie detailov sú ďalšími hviezdnymi bodmi a šesť vyvážených ovládačov armatúry je vyladených tak, aby vytvárali dostatok priestoru a oddelenie. Výšky tak vysokého štandardu poskytujú veľa priestoru na to, aby všetko vyzeralo otvorené, a bolo veľmi ľahké umiestniť prístrojové vybavenie a identifikovať ho aj v preplnených stopách.

Nastavenie je mierne na teplú stranu, ale zostáva neutrálne, pretože rôzne frekvencie neprekračujú významnosť pri hľadaní iných. Výšky sú dobre predĺžené a ostré, stredy sú viac vpredu ako väčšina (v porovnaní s typickými znejúcimi slúchadlami v tvare V) a minimá sú skutočne niečím výnimočné.

Basa je pre mňa vrcholom, pretože je vyrobená tak prirodzene. Vďaka tomu sú tieto slúchadlá neuveriteľne všestranné. V skutočnosti, čo sa týka presnej replikácie množstva basov, sú čaje veľmi špeciálne a presahujú väčšinu toho, čo som vyskúšal, pod 500 dolárov. Majú a schopnosť zasiahnuť vás naozaj tvrdo, keď sú vyzvaní, ale ak to nie je potrebné, majú veľkú rýchlosť textúry a jasnosť. Mnoho slúchadiel možno označiť ako slúchadlá s basovou hlavou, Mangird to síce nie je, ale môžu byť."

Úryvok z inej recenzie na "Mangird Tea" : "Pole ovládačov odvádza vynikajúcu prácu pri zachovávaní čistoty a detailov, a to aj v prípade, že sú tlačené pomocou externého EQ, alebo v prípade, že tlačia na drsný obsah, ako sú napríklad intenzívne akčné sekvencie v strieľačkách alebo v podaní metalovej hudby."

A čo sa priestoru týka : "Na hranie sú to jednoducho najlepšie IEM (Mangird Tea), aké som kedy použil. Prirodzene majú zvukovú scénu lepšiu ako priemer, takže sa blížia k dvojici slúchadiel do uší. Doprajte im trochu energie navyše pomocou veľkorysého zdroja (napríklad sondy TempoTec Sonata, ktorú som testoval, alebo dokonca hernej základnej dosky strednej úrovne), rozširuje sa ďalej. Navyše sa zdá, že zvuk krehne a stáva sa prísnejším, s lepším rozlíšením medzi zdrojmi. To znamená, že budete môcť zistiť viac detailov v kakofónii zvuku, presne vedieť, z ktorého smeru vychádzajú, a reagovať skôr, ako sa ocitnete v obnovenom bode a premýšľate, čo sa stalo. Jednoducho povedané, sú to jediné IEM, ktoré som testoval a ktoré skutočne môžu konkurovať slušným herným headsetom cez uši (pri správnom napájaní). "

Budú si podľa týchto informácií dobre rozumieť s EIDA9038SG2?
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SSakul 13. 2. 2021 01:42

Aspoň na discordu e1dy lidi co kupovali jak 2000 tak 3000 nebyli schopni poznat rozdíl.. Celé susumu 3000 vzniklo, když si někdo všiml, že na pcb je místo na třetí rezistor a zeptal se Ivana ( člověk co dělá e1du ) , Jestli by za extra příplatek neudělal 3. Jak jsem psal já i Martas, vliv to má akorát na lepší filtraci špatného usb zdroje. Podle mě, Jestli řešíš každou kačku, tak dle mého uděláš líp když koupíš full tweak . Na druhou stranu, 9€ není pro klid v duši tak moc.. I když vpochybuju že poznáš rozdíl, kór u mobilu v režimu letadlo.. co se týče ruchu EMI.. nemusíš ani letadlo, hrozně moc pomůže i přehození z 4g LTE na 3g

.. Firmware pro 9038s G3 a D ( G1 a G2 mají jiný usb bridge a tweak na nich nerozjedeš, nemají hardware ovládání hlasitosti atd ) jde stáhnout na ofiko stránce popř discordu e1da..

Tam si taky můžeš vyhledat veškeré tyhle informace, popř na cokoliv zeptat .

Ohledně filtrů, to není jak taky píše i Martas opravdu EQ, jde o průběh signálu a rozdíly jsou to malé, ale ovlivňují, jak vnímáš např tu soundstage .. jestli ti zní zvuk víc ostře a třeba detailnější, popř víc přirozeně atd .. není to ale ani náhodou změna jako když si někde přidáš třeba 5db v EQ, spíš si ale poslechneš např celý song a zní ti trošku jinak .. Někdo víc technicky znalý než já by ti pověděl víc.. No tady jsou každopádně změřené všechny
Přílohy
All_ES9038_filters.PNG
Naposledy upravil SSakul dne 13. 2. 2021 02:16, celkově upraveno 3
SSakul
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka