Iba podotknem, nedovolil by som si byť taký hulvát, aby som išiel niekomu hovoriť, čo má ako robiť, keď o ňom vlastne nič neviem.
Jediný prínos, ktorý má táto debata je, že sme si opäť potvrdili, že Dunning-Krugerov efekt nie je výmysel.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
gy007 píše:Ale napsat dělám toto, protože mi to vyhovuje z tohodle důvodu, je přece ta správná výměna názorů. Pokud na to někdo napíše - děláš to blbě, jen já to dělám dobře, tak už jsme jako děcka na písku.
Věcná "kritika" když děláš toto, projevuje se "tamto" je podle mě taky OK.
Tož tak
leroy26 píše:Ono je naozaj zaujímavá ta vernosť reprodukcie. Vernosť voči čomu? Vernosť k farbe živého nástroja je asi najjednoduchšia.
Ale vernosť voči nahrávke? To by znamenalo vernosť voči reťazcu ktorý mali v štúdiu. A to nepoznáme. Akú úroveň detailu, dynamiku, hlasitosť jednotlivých pásiem a aký výsledný zvuk počuli oni.
Možno nemali ani takú kvalitnú zostavu ako niektorí hifisti. A tak co oni potrebovali zvýrazniť iný na svojom nepotrebuje a počuje to následne výraznejšie ako bolo zamýšľané.
bogino píše:...Končí to vždy rovnako: Poslucháč počúva tak, ako je mu to na jeho reťazci príjemné.
gy007 píše:...
Ale napsat dělám toto, protože mi to vyhovuje z tohodle důvodu, je přece ta správná výměna názorů. Pokud na to někdo napíše - děláš to blbě, jen já to dělám dobře, tak už jsme jako děcka na písku.
Věcná "kritika" když děláš toto, projevuje se "tamto" je podle mě taky OK.
Tož tak
Definice Hi-Fi není míněna jako "věrnost reprodukce" nahrávky, ale jako určité minimum kvality řetězce, kdy nesmějí být slyšet rušivé zvuky - syčení nebo hučení, nesmí se ztrácet nebo vystupovat jednotlivé frekvence a musí umět reprodukovat 20Hz-20Khz. Cokoli co tohle zvládne je hi-fi.bogino píše:Vernosť reprodukcie je len teoretický pojem - ideálny zvukový reťazec, ktorý neexistuje, je schopný vernej reprodukcie. Končí to vždy rovnako: Poslucháč počúva tak, ako je mu to na jeho reťazci príjemné.
tajnik píše:a musí umět reprodukovat 20Hz-20Khz
introvert píše:L.U.K. píše:Výsledkem je, jak tu jistě všichni víme, že jednotlivý nahrávky zní klidně i diamerálně odlišně.
Nejenom, díky různým remasterům zní často diametrálně odlišně i jedna a ta samá nahrávka
introvert píše:L.U.K. píše:Fajn, takže si domů pozvu třeba houslistu a nechám ho zahrát mi v obýváku a budu porovnávat to co mi zahraje s reprodukovanou nahrávkou ze svý sestavy?
To bys to měl ještě snadné oproti porovnávání zvuků v reálu neexistujících (syntezátory ...)
introvert píše:L.U.K. píše:Ano záměrně v jistejch věcech trochu přeháním, ale co je to tedy vlastně celý tohle hifi? To High Fidelity je tedy vlastně vysoká věrnost vůči čemu?
V případě záznamu živého vystoupení hudebníků (asi nejznámější produkuje Chesky Records) samozřejmě vůči tomu, jak to slyšeli tam přítomní posluchači. To, že ale Ty nevíš, jak to znělo, a tedy to nemůžeš zopakovat u sebe doma, je věc druhá.
introvert píše:Je tedy vidět, že snaha dosáhnout “vysoké věrnosti - high fidelity”, je pouhý mýtus. I tak se ale nemůžu zbavit dojmu, že existuje jistý cíl, jakýsi ideál, který by se tomu měl blížit. O který bychom se měli snažit. A který není shodný s tím, co se tomu kterému hifistovi líbí.
bogino píše:Niekto tento problém má, niekto nemá. Úlohi tu hrá stav OS, čo beží na pozadí okrem prehrávania hudby. Napr. niektoré XMOS USB drivery majú možnosť nastavení, ktorými sa môže dať pukance odstrániť. Niekedy stačí zvýšiť prioritu procesu. Čítal som aj o prípadoch, kedy pomohla výmena USB kábla. Niekomu s jeho problémom na konkrétnom PC pomôže až použitie osobitného audio PC. To by som však nezovšeobecňoval ako potrebu - sú aj ľudia, čo s lupancami nikdy nemali ťažkosť.
zino333 píše:Áno, súhlasím, ale tak napríklad zrovna LUK sa dosť prezentuje v štýle, že to ako to robí on, je to správne. Lebo ON SÁM sa tomu venuje veľa rokov a ON SÁM si poskladal aj svoje PC a ON SÁM vyskúšal to a hento... To mi pripomína ten Dunning-Krugerov efekt. Ale okrem toho to potom vyznie pre nazainteresovaných aj tak, že my ostatní sme tupci. To mi vadí.
Yiakubou píše:tajnik píše:a musí umět reprodukovat 20Hz-20Khz
hmm, tak to asi vetsina reprosoustav nebude hifi...
Yiakubou píše:tajnik píše:a musí umět reprodukovat 20Hz-20Khz
hmm, tak to asi vetsina reprosoustav nebude hifi...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků