DAC do 100eur

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 25. 3. 2021 17:35

TH-X00 má od temného zvuku daleko.
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 3. 2021 17:40

Ok měl jsem asi spíš napsat sluchátka s basovějším podáním. Ty líp zkrotí Sabre jak R2R.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 25. 3. 2021 20:16

Díky, mrknu na ty Sabry. Bayery používám asi nejvíc, takže se zařídím podle nich.
Určitě bych rád něco univerzálního, abych nemusel kupovat hned za pár měsíců další dac-amp, protože zrovna s určitejma sluchátkama si nesedí.
Průšvih je, že teď si nejde nikde nic poslechnout :-/
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 3. 2021 20:26

Já jsem dlouho používal BD DT880 s NFB12 a byla to celkem dobrá kombinace. Uvítal bych možná hladší plnější zvuk, ale to je spíš problém těch sluchátek. NFB12 měla převodníky Wolfson, které nejsou tak světlé jako Sabre, řekněme někde mezi Sabre a R2R. Ale jak už jsem psal, k BD DT by asi snad i víc slušel ten R2R.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 25. 3. 2021 20:44

No jak tak koukám, takže nakonec budu muset koupit oba? :D
To už by spíš dával smysl nějakej stack s dvěma dacy a přepojovat zesík z jednoho dacu do druhýho dle potřeby. Jenže to bych se do svých 400€/10k káčé asi těžko vešel.

PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 3. 2021 21:00

Běž do NFB. Stejně ty Beyery nebudeš mít na věky :D
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 25. 3. 2021 21:38

No zrovna nedávno sem přemejšlel nad tím, že se Beyerama předzásobím a koupím ještě jedny, protože třeba na hraní her sem s nima nadmíru spokojen.
Je fakt, že lepší to bude tak jako tak, takže když koupím NFB tak se nikdy nedovím jak hraje R2R, takže můžu bejt spokojenej :D

-- 25. 3. 2021 21:08 --

Eště sem dostal tip na Fostex HP-A4, vypadá zajímavě, jen se mi trochu nepozdává výkon (do budoucna), vzhledem k tomu, že je napájený jen přes USB. Ale na to co mám ve stáji by to mělo i tak stačit.

boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trebuk 26. 3. 2021 13:13

NFB keď si objednáte priamo od výrobcu mate na vyber upgrade hodín. TCXO hodiny alebo Accusilicon 318B hodiny. Informoval som u výrobcu rozdiel medzi hodinami citujem :

The Accusilicon has better specs on the jitter and phase noise than the TCXO, that can make the sound more transparency and detail , but it is not night and day different , just a little improve but obvious when with the AB compare .
Kingwa

Čo je jitter:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jitter
trebuk
Junior

Odeslat příspěvekod boldricus 26. 3. 2021 15:17

Díky za poznámku, ale pro mě je jitter trochu abstraktní téma ač sem si přečet co to znamená, nevím co si pod tím zvukově představit.
Pokud to znamená víc basů, jdu do toho. :D
Spíš se zabejvám otázkou, jestli NFB 11.28 nebo připlatit za 11.38

boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trebuk 26. 3. 2021 15:38

Tu je dobra stránku kde máš aj zvukove ukážky na jitter
http://www.sereneaudio.com/blog/what-do ... ike#listen
trebuk
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 26. 3. 2021 17:45

Myslím, že úprava TCXO se dá domluvit i v Polsku a ve Francii. Když si to objednáš z Číny, celník ti to hodně citelně zdaní. Jinak nemyslím, že by modely bez TCXO trpěly nějak slyšitelně na jitter a nejsem si jist, jestli 11.38 tu úpravu už nemá sám o sobě.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod trebuk 26. 3. 2021 18:33

Iba aby nedošlo k nedorozumeniu s jitter. Ja som sa informoval aký je rozdeľ medzi hodinami Accusilicon 318B a TCXO na to som dostal odpoveď od Kingwa:
Accusilicon má lepšie parametre jitteru a fázového šumu ako TCXO, vďaka čomu môže byť zvuk priehľadnejší a detailnejší...

NFB 11.28 alebo 11.38 nemajú problém z jitter.A ešte som sa informoval aký je rozdeľ medzi 11.28 a 11.38 Kingwa napísal: 11.38 ma len nepatrné vylepšenie detailov ako 11.28. Rozdiel je iba DAC...
trebuk
Junior

Odeslat příspěvekod boldricus 26. 3. 2021 21:57

Parádní info, díky moc, kolegové :-)
Eště si něco o obou počtu, ale 11.28 by mi moh stačit, přecijen 11.38 je už krapet přez a je fakt otázka, jestli budu schopen slyšet rozdíl. Leda koupit oba a ten co by prohrál prodat, ale přijde mi to už trochu overkill :hm

boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xMaster Seller 2. 5. 2021 21:49

bagican píše:Zdravim,
poradte mi prosim DAC do 120 EUR (max).

Doteraz som pocuval hudbu na integrovanej zvukovke :-O a teraz mam pozicanu masinku Focusrite Scarlett 2i2 - https://www.muziker.sk/focusrite-scarle ... generation ktora je napajana len z USB a pouzivam iba vystup na sluchadla, ktory ma regulaciu hlasitosti cez otocny cudlik. Ten rozdiel oproti integrovanej zvukovke, to je nieco uzasne! 8-D

Sluchadla mam tieto:

DACy, medzi ktorymi si neviem vybrat:

Dalej zvazujem aj z Aliexpressu:

A co znamena balanced a unbalanced vystup? Niektore to maju ako napr. IFI ZEN DAC.

Čimdalvíc sleduju, že výběr DAC popř. zesil. ke sluchátkům je hotová věda. Mraky (mě) neznámých značek a aplikace všelijakých nicneříkajících typů chipů D/A dělají z převodníků hotovej elaborát. Abych to zkomplikoval, někomu možná ulehčil tady je starší výběr podle ceny:
https://avmania.zive.cz/6-nejlepsich-d/ ... acu#part=1

A konečně vyčerpávající seznam mini recenzí dalších DAC: https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... odniky-dac
:shock:
xMaster Seller
Junior

Odeslat příspěvekod Marsten 26. 5. 2021 19:53

Já bych si dovolil také oslovit místní hifi komunitu o pomoc s výběrem dacu.
Jedná se mi poslouchání Tidal Hifi MQA z notebooku a propojení se zesilovačem Marantz a výběrem nějakého vhodného "mezičlánku" mezi ntb a zesilovačem. Prioritou by mělo být propojení kabelem , žádné Bluetooth apod.
Mám předběžně vybrané 3 kandidáty s podporou MQA :

1.Pro Ject Pre Box S2 (prvotní velké nadšení,ale po přečtení recenzí nadšení vyprchává)
2.IFI Zen Dac v2 (novinka - během pár dní by měl bý u nás v prodeji)
3.Audioquest Dragon Fly Red

Dá někdo nějaké doporučení nebo tip případně na něco jiného s cenovkou do 10 000 ?
Marsten
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka