Lotoo Paw S1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 9. 2. 2021 20:58

DX160 mám výhradně na ven a Lotoo jen na doma.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 11. 2. 2021 17:14

martas38 píše:Já jsem koupil z ebay od prodejce z Hongkongu, protože jsem nevěděl, že se dá koupit v Polsku nebo na Slovensku. Čekal jsem pět týdnů. Každopádně má S1 lepší zvuk než DX160.
Musím říct, že ho považuju docela za zázrak a co ho mám Mojo nezapnu.

Dobre, že si nekúpil od kupsito.sk ....
Pozri na ten ich fail.... Sandisk Sansa Clip Sport predávajú za 132€ :D :D :D
https://www.kupsito.sk/i/9513094859/Ost ... Plus_16_GB
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod _daRK 11. 2. 2021 22:16

Prípadnému záujemcovi o Lotoo odporúčam Audeos.pl alebo allegro.pl (obdoba aukro). Vyskúšal som oboje a som príjemne prekvapený, ako to bolo všetko bezproblémové. Aj v prípade reklamácie to bude jednoduchšie ako posielať to späť do Hongkongu.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 12. 2. 2021 12:10

Pozrel som tak zo zaujmu na allegro.pl, bezne za 650 PLN co je tak 145 EUR, to je docela do pohody.
Shanling ma mat nieco podobne (UA2 - 2xAK4493, 3,5+2,5 mm, bez displeja), len sa to este nepredava.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 14:09

145 EUR z Polska je úplně super. Mě stálo 204 USD z Hongkongu, riskoval jsem celníka a šlo to přes pět týdnů.
Shanling může být zajímavý, otázka jak se jim to povede. Přeci jen Lotoo se zaměřuje na ten nejvyšší segment DAPů a zkušenosti užívá i u těchto hraček. Zvuk S1 je přirovnávaný k DAPu Lotoo Paw 6000 za 1200 USD.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 12. 2. 2021 15:24

Sám nechápem, ako sa do takej malej krabičky vopchal taký zvuk. Chord Mojo (a áno, aj DF Red-nech si Nowocany myslí, čo chce) sú stále dobré kúsky, ale mne viac vyhovuje analytickosť a detailnosť Lotoo S1. Čo mi však trochu chýba, je o niečo menšia hutnosť zvuku oproti DF Red, aj bas na Lotoo S1 je trochu light. Je ho tam o niečo menej ako u DF Red a Mojo. Prirovnal by som to ako rozdiel BA a dyn. meničov. Rozdiel nie je úplne markantný, ale je to poznať.
Inak mi to z Poľska prišlo tesne pred Vianocami za 2 alebo 3 prac. dni (Audeos).
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 12. 2. 2021 17:08

I keď toto mi vŕta hlavou.... Neviem, čo si myslieť o tejto recenzii......
Recenzovaný bol FIIO Q3, a bol porovnávaný aj s Lotoo PAW S1.

Tu je tá časť, preložené googlom : https://headfonics.com/fiio-q3-review/

"Lotoo Paw S1
S1 je inovatívny hardvérový kľúč napájaný z prístroja s množstvom možností digitálneho filtrovania, ktoré by ste mohli použiť na dochutenie vašich prevodov. Je malý a výkonný pri zachovaní priestrannej scény.
Ak to dáte na Q3, všimnete si, že Q3 je plachejšia pri pretváraní výstupu na vzrušenie, namiesto toho je plochší, kontrolovanejší a vernejší zdroju. Vďaka vyššej sile vytvára Q3 živší a 3D obraz pri zachovaní viac detailov v zmesi. Na Q3 ste si mohli všimnúť viac detailov a energie v basoch, ako aj plynulejšiu artikuláciu.
Páči sa mi, ako S1 dodáva extra chrumkavosť a vzduch, pričom jeho filter je tiež veľmi flexibilný pri prepínaní medzi rôznymi predvoľbami, podľa mňa funguje skvele ako adaptér pre slúchadlá vyššej triedy.
Naproti tomu samotný výkon Q3 v basoch zaručuje vo väčšine prípadov stabilný výkon a bude priateľskejší so vstupnými alebo strednými úrovňami IEM, ktoré potrebujú zosilnenie výkonu, a zároveň dodajú úplnejšiu fázu s lepšou dynamikou."

Je to blud, alebo ? ... Čo som čítal o Q3-ke (ktorá sa dá na Slovensku nová kúpiť s "free" poštovným už za 140€), tak jej najväčšou slabinou je 3.5mm slúchadlový vstup. Obsahuje 2.5mm, 3.5mm a 4.4mm vstup, ale 2.5mm a 4.4mm sú na tom V PRÍPADE Q3-ky citeľne čo sa zvuku týka lepšie, než 3.5mm.

Nechce sa mi veriť, že FIIO bude na tom lepšie....
Váš názor ?
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 17:49

FiiO jsem neslyšel, ale všechna taková hodnocení jsou subjektivní.
Hlavně jsou to úplně odlišná zařízení. FiiO je bateriové (čemuž jsem se chtěl po zkušenostech s Mojo vyhnout), má vyšší výkon a samozřejmě může mít lepší zvuk než Lotoo.
Lotoo je malinké, bez baterie, takže saje z připojeného zařízení a má podle mě špičkový zvuk.
Co je lepší patrně bude na vkusu toho kterého soudruha a taky na tom, co k tomu budeš připojovat - viz naše včerejší debata o Red.
Za sebe ale můžu říct, že jestli bude mít Q3 podobné ladění jako DAPy FiiO kolem 10-15 tisíc (tedy rovný mdlejší elektronický zvuk, bez dynamiky, bez šťávy či jak tak to napsat), tak by to nebylo nic pro mě. Pro jiného třeba ano.
Když jsem vybíral DAP, tak jsem se ve finále rozhodoval mezi FiiO M11 a iBasso DX160 a právě skrz zvuk to vyhrálo DX160. A Lotoo má velice podobné ladění jak iBasso.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 12. 2. 2021 22:36

martas38 píše:145 EUR z Polska je úplně super. Mě stálo 204 USD z Hongkongu, riskoval jsem celníka a šlo to přes pět týdnů.
Shanling může být zajímavý, otázka jak se jim to povede. Přeci jen Lotoo se zaměřuje na ten nejvyšší segment DAPů a zkušenosti užívá i u těchto hraček. Zvuk S1 je přirovnávaný k DAPu Lotoo Paw 6000 za 1200 USD.

Martasi, toto ma zaujima. Recenzie su fakt velmi dobre, co som takto zopar precital. Uz dlhsie rozmyslam o takomto rieseni ("chvostik" k mobilu-nenabijat dalsie zariadenie). Podla vyjadreni, co som aj tu vyssie cital, by som si asi oproti Shanlingu M2s este aj polepsil na zvuku.
Prosim ta, aky je vykon na 3,5 mm vystupe? Cisla som si samozrejme nasiel, ale ci vnimas hlasitost aspon ako taku beznu, proste dostatocnu pre bezne ineary. A este, nema ten kablik tendenciu sa odpajat pri nakladani s mobilom (ked ho nosis v kapse napriklad)?

Inac este k tomu Shanlingu, s pisali o UA1 a UA2 s velkou slavou niekedy uz v septembri/zari, UA1 je realne v predaji uz 3 mesiace, ale o UA2 sa doteraz nedaju najst ani presne specifikacie. DIvne.
Ale s*ru na to, kupim si loto, snad tentoraz vyhram :-D
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 23:11

wings123: Ono asi bude záležet na připojených sluchátkách, tedy jejich citlivosti a impedanci. Ale s žádnými IEM jsem se na 3,5 výstupu nedostal nad řekněme 85% hlasitosti při nízkém zisku zesilovače. Standard na tomto výstupu s běžnými IEM je tak 60-70% hlasitosti (jsem zvyklý poslouchat hlasitě) na nízký zisk. K dispozici je samozřejmě i vyšší zisk a nebo podstatně hlasitější symetrický výstup 4,4mm. Ale za mě to nedostatkem výkonu pro IEM netrpí a podle mě ani pro větší sluchátka k tomu určená (samozřejmě napájet tím Hifiman He-400i apod. je nesmysl).
Pro mě je krom opravdu dobrého analytického zvuku nejsilnější zbraní Lotoo totálně černé pozadí. Solaris vyloudí nějaký šum prakticky ze všeho a jsou s většinou běžných zařízení až na hraně použitelnosti a tady není nic, černo.
V kapse to nenosím, je to teď moje hlavní zařízení pro sluchátkový poslech a mám ho výhradně doma. Ale pro toto použití do kapsy se spíš doporučují kabely s konektory v úhlu 90 stupňů a co jsem četl, nevyplatí se na takovém USB kabelu šetřit, protože to často z mobilu chytá rušení. Ale to je naprosto běžný problém. Už dřív u Mojo jsem myslel, že se mi tam rve nějaký šum z PC a začal pátrat po různých AQ Jitterbug a podobných věcech a nakonec jsem přišel na to, že to dělal mobil položený poblíž. Takže se doporučuje kabel s pořádným stíněním. Jinak na stole v tom USB kabel drží dobře. V kapse ti to nezkusím, protože mám jabko a nemám ten Lotoo kabel lightning-C.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 12. 2. 2021 23:27

Super, diky, za info. Chcel som sa potesit Fiio FH7, toto by dokopy davalo zmysel :-)
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 2. 2021 23:29

Zeptej se na tuto kombinaci uživatele _daRK. Lotoo i FH7 podle podpisu má a myslím si to chválí.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Džepeto 13. 2. 2021 00:19

martas38 píše:....nevyplatí se na takovém USB kabelu šetřit, protože to často z mobilu chytá rušení. Ale to je naprosto běžný problém. Už dřív u Mojo jsem myslel, že se mi tam rve nějaký šum z PC a začal pátrat po různých AQ Jitterbug a podobných věcech a nakonec jsem přišel na to, že to dělal mobil položený poblíž. Takže se doporučuje kabel s pořádným stíněním. Jinak na stole v tom USB kabel drží dobře.....

Martas, platí to aj pre počúvanie z mobilu (mobil → DAC → slúchadlá) ležiac na posteli, s vypnutým internetom (wi-fi/dáta) v mobile ? Ak áno, aký kábel "samec micro-USB → samec USB-C" by si mi odporučil ? Pýtam sa preto, pretože si chcem kúpiť za nejaké 3-4€ krátky základný káblik "samec micro-USB → samec USB-C", nakoľko E1DA nemá v balení takýto konkrétny káblik, a môj telefón má micro-USB a nie USB-C.
Ale popravde, dať viac než 10€ za taký káblik (stačí 10-20cm) si neviem veľmi predstaviť...
Džepeto
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 13. 2. 2021 00:39

Pokud máš režim letadlo, takže vyplé o čem píšeš, pak by to snad nemělo mít vliv. Nejvíc rušení přináší gsm síť, především LTE.
Taky otázka, jestli bude fungovat každý kabel, často v konfiguraci kterou hledáš nefunguje.
Já mám dobrou zkušenost s Shanling L2 kabelem, který je právě USB-C na micro USB, ale ten je cenově někde jinde, než by sis přál (v číně cca 25USD).
Jinak fungují kabely přiložené k různým DAPům a podobně, ale nepočítej s tím, že první kabel, který v obchodě vezmeš do ruky bude chodit. Ještě funguje Cozoy kabel, ale taky není úplně levný, ale býval levnější než ten Shanling. Prostě USB-C na mikro USB co se audia týče bývá velký problém.
Tady máš různé kabely, které stoprocentně fungují, ale vidíš, že 10 ojro nestojí žádný:
https://penonaudio.com/audio-cable/usb-cable
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pbl1978 4. 4. 2021 21:55

Martas, mužů dotaz, proč S1 prodavas, bral jsem, ze si velmi spokojený?
Děkuji.
Petr
pbl1978
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka