Lotoo Paw S1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Phil D 6. 4. 2021 17:12

Hehehe, i já míval období, kdy jsem si říkal že IEM s drátama přes uši nikdy. T800 byly revoluční v basech, ale Clear přes uši jim to stále nakouřil v detailech. Andromeda 2020 má lepší a intimnější detaily než Clear, ale celej den s nima v uších nevydržím. Monarch posunul kvalitu zvuku ještě výš, i když oproti Andromedě ho cítím v uších taky víc. Při lockdownu v omezeným prostoru s rodinou jsou ale IEM paráda, neporovnatelný s rušením spících členů s otevřenejma sluchátkama v plný velikosti. Noční zvukový odreagování zavřenýho fotra rodiny. :)
HP: Clear, Elegia, Sundara, GH1, HD6xx, TH-X00, P7, H8, ATH-ESW9
IEM: Monarch, Andromeda 2020, T800, XBA-N3, FX1100, E700M
DAC: ADI-2 DAC FS, Mojo, ES100, KA3 DAP: NW-WM1A, DP-S1
Phil D
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 6. 4. 2021 18:00

Phil D píše:Hehehe, i já míval období, kdy jsem si říkal že IEM s drátama přes uši nikdy. T800 byly revoluční v basech, ale Clear přes uši jim to stále nakouřil v detailech. Andromeda 2020 má lepší a intimnější detaily než Clear, ale celej den s nima v uších nevydržím. Monarch posunul kvalitu zvuku ještě výš, i když oproti Andromedě ho cítím v uších taky víc. Při lockdownu v omezeným prostoru s rodinou jsou ale IEM paráda, neporovnatelný s rušením spících členů s otevřenejma sluchátkama v plný velikosti. Noční zvukový odreagování zavřenýho fotra rodiny. :)

Hochu, mluvíš mi z duše ! Jestlipak víš, co stálo za mým finálním rozhodnutím prodat T800 ? Nejenom to, že mě vytáčelo neustálé štelování osmistovek ve zvukovodu s cílem mít dobré basy a žádný přetlak / podtlak. V té době jsem si totiž pořídil Cleary, a jednoho večera je srovnal s T800. Já vím, bylo to zcela neférové. Ale stačily dvě skladby, a bylo rozhodnuto. Doteď si pamatuju, jak drsné měly osmistovky výšky oproti Clearům .. A rušení ostaních v noci (má nejlepší sluchátka jsou všechna otevřená), a blížící se léto (nemám rád zapařené uši v letních vedrech - zde kupodivu dobře obstojí HD 600 díky své “vzdušné” konstrukci), a vůbec :-) Doufám, ze to červ neslyšel ;-)

Jinak ty nové modely Thieaudio jsou jednodušší, a asi nebudou přímou konkurencí dvojici Monarch / Clairvoyance.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 4. 2021 18:30

Na UM MEST jsem se díval, jsou velice chválený, ale už je to pěkná pálka...
Mám obavy, že chi-fi bude zas plný nějakých kompromisů.
Ale nedávno jsem slyšel ty Blessing 2 a dokázal bych si představit takový špunty mít. Krásně kontrolovanej bas a nádherný výšky. Ale za poslední rok jsem tolik nainvestoval, že se budu krotit :D

Phil: ty máš RME ADI 2 DAC. Můžeš mi prosím vysvětlit to ukládání setupu, jestli to používáš? Zatím jsem to nezkoušel, ale z příručky jsem to moc nepochopil, co to vlastně umí atd.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phil D 6. 4. 2021 20:06

martas38: Ukládání nastavení na RME ADI-2 DAC FS jsem ješte nepoužil, takže bohužel neporadím.
Phil D
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 4. 2021 20:11

Chápu to jako spíš tu uživatelskou konfiguraci - jas displeje, mapování tlačítek a podobný ptákoviny, zvuková nastavení si to přece pamatuje pro každý výstup. Ale chtěl jsem si to jen utvrdit :)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pbl1978 6. 4. 2021 22:12

Ahoj,
Mám S1 a k tomu T800, takže takový standard na AVM :-).
Jsem rad ze tady má někdo ty Thieaudio. A dotaz je, zda jste někdo neporovnaval nebo nenacetl srovnání s taky celkem novými Dunu SA6?
Díky.
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 6. 4. 2021 23:12

Caute, dakujem za doterajsie info. Po TA Monarch som uz pozeral na zaklade recenzii, nemam problem vyplaznut nejake peniaze navyse, ked to budu IEMs nadlho a cena vyvazena kvalitou a zazitkom. A nemusim to mat hned, zatial su na ceste BGVP Q2s, bude s cim sa zabavat (to je ale samozrejme ina liga, nez o com sa tu bavime).
Na nakupe Paw som vlastne aj otestoval Hifigo, ci ich bezcolny shipping funguje (funguje a bolo to tu za 2 tyzdne). Toto u mna hodne zavazi, nechcem vybavovacky a v takychto cenovych hladinach veci z Ali neobjednavam.
@ Phil: please ako prebehol dovoz, riesil si nejake colne zalezitosti? TA predava iba (alebo hlavne?) Linsoul, je to ich projekt, ako som sa niekde docital. Dodacie lehoty su teraz mesiac len na vyrobu, kustomizaciu vraj kvoli navalu zakaziek nerobia. Ako sedia v uchu? Som cital, ze su vacsie, nevadi to? Clairvoyance su fakt na stranke oznacene ako vypredane a nedaju sa objednat.
@ martas: T800 sa trochu bojim, ze budu mat tych basov uz prilis... Blessing 2 vyzeraju slubne, pozriem este recenzie. Piezo vysky sa mi pacia (LZ A6 mini su DD+piezo, po vymene kabla som nechapal, ako dobre hraju - uchmatol som ich z Ali za 50 Euro len zo zvedavosti, vypredavali sa), ale A7 su take pocmarane, az ma ten dizajn odradza. Ale su podla toho, co som cital, vraj velmi slusne. IT04 uz myslim stiahli a IT07 su ina cenova. CA asi nie, Polaris 2 su vraj prilis basove (cital som porovnanie s FH7 na Paw S1) a na cenovy level Andromed aspon zatial nepojdem.
Nepocul niekto Dunu SA6 alebo BGVP DM8? Dunu ma aj uplne nove EST112, recenziu som zatial nasiel iba jednu na predprodukcny kus, ale vyzeraju zaujimavo. A moc sa mi paci Dunu kabel s vymennymi konektormi.
Inac muziku pocuvam kadejaku vratane elektronickej a jazzu, ale hlavne gitarovu.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod Phil D 7. 4. 2021 12:57

wings123: Dovoz Monarchu proclilo DHL, clo+DPH+odbavení bylo asi 3500Kč zaplacono kurýrovi DHL při dodání. Bylo třeba vyplnit online celní formulář dle zaslané faktury Linsoulu. Monarch v uchu sedí dobře, pocitově srovnatelně s T800. Na celou noc to není, ale pár hodinovejch DJ setů člověk v pohodě s radostí dá. Ten požitek z krásnýho pevnýho DD subbasu, detailních dobře naladěných BA středů a extatických EST výšek je mazec. Návykový. Sranda je, že už v podstatě není kam upgradovat (zatím). Mest mi nesednul vokálama. Odin by sednul, ale to si radši koupím Utopii nebo zase Staxy. Pro mě fakt Monarch=Baby Odin jak někdo recenzoval.
Phil D
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 7. 4. 2021 14:22

Phil D: U T800 mi vadilo, že jsem je na začátku poslechu musel nějakou dobu štelovat v uchu, aby byly dobrý basy, a přitom jsem se zbavil jakéhosi přetlaku či podtlaku ve zvukovodech. Což se během poslechu tu a tam opakovalo, zejména, když jsem třeba prudčeji pohnul hlavou, a sluchátka se díky tomu uvolnila. Jak je na tom Monarch ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Phil D 7. 4. 2021 15:42

introvert: Ano, i Monarch je třeba na začátku dobře usadit (je na to trik se zasunutí pod jiným úhlem a pak zatočení). Podtlak ani přetlak jsem nedetekoval s Azla Xelastec ani po 2-3 hodinách poslechu.
Phil D
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 15. 2. 2022 19:51

Tak nakonec jsem se k tomuto povedenému kousku dostal i já a musím uznat, že lepší mobilní DAC jsem dosud nepoužíval.

Testuji krátce a vše přes symetrický výstup, ale po prvních pár hodinách poslechu při zapojení přes PC jsem nadšený. Nádherně kultivovaný projev, neagresivní a přitom detailní, naprosto fantasticky si rozumí s Fiio FH7 s LC 4.4D kabelem - lépe jsem je zatím hrát neslyšel, ani ZEN DAC a Shanling M3X z nich nedokážou dostat lepší zvuk.

Mile mě překvapilo, jak dobře si rozumí i s Shure SRH1540, opět zapojeno přes symetriku. Projev velmi přesný a trochu se zklidnily i u Shure typické ostřejší výšky, které jsou nyní celkově kultivovanější.

Po upgradu firmwaru nemám nejmenší výtky ani k využití s Tidalem, kompatabilita pro MQA je perfektní ...

Vzhledem k tomu, že moje současná sluchátková sestava není z hlediska náročnosti na sílu zdroje nijak náročná, bude Lotoo Paw S1 minimálně na nějakou dobu hlavním zdrojem při poslechu přes PC a pro mobilní poslech bude sloužit Shanling M3X (komfort poslechu přes DAP na cestách je k nezaplacení).
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 2. 2022 20:04

Já to říkám furt, že Lotoo je u nás těžce nedoceněná značka a Paw S1 je super zařízení. Za mě zvukově daleko lepší, než třeba Chord Mojo.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 15. 2. 2022 20:12

Mojo jsem testoval pár let zpět a pouze krátce, takže se neodvážím přímo srovnávat. Ale už dlouho jsem nebyl z ničeho tak nadšeny, jako nyní po třech hodinách z Paw S1.

Nechápu, jak se jim do něčeho tak malinkého podařilo nacpat takový zvuk, i po těch letech co se kolem hi-fi pohybuju mě tohle opravdu dostalo.

Fiio KA3 i Hiby FC5, které mi teď během měsíce prošly rukama jsou vynikající kousky, hlavně FC5 je opravdu moc povedený, ale Paw S1 je ještě o jeden level jinde :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michalpankrac 15. 2. 2022 20:32

Lotoo paw S1 ted zrovna testuji oproti Dragonfly cobalt,taky na Solarisech. Lotoo má malinko jemější zvuk,
ale cobalt má výhodu že je absolutně odolný proti rušení z mobilu a má i větší výkon pokud jedu z usb notebooku. Taky jsem si dělal takový malý test odběru v Ma ze zdroje a v tom má cobalt asi o 15 ma menší odběr takže na ven k telefonu je Dragonfly lepší,ale zase nemá ty parametrický equalizery.Vždy je něco za něco.Ty odběry jsou celkem zajímavý,možná na to časem udělám větší test,z Androidu je odběr o neco menší než z Iphone a zajímavý je že odběr na donglech ani moc neni závislý na sluchátkách který v tom jsou zasunutý a velký odběr je i když tam sluchátka zastrčený ani nejsou,je to na delší debatu.
Meze Empyrean,Campfire Audio Solaris SE,IFI zen streamer,Audio-gd R27,
AK SR-25
Michalpankrac
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 15. 2. 2022 20:46

Na Amazonu někdo psal, že Paw S1 nefunguje s iPhonem. Je to pravda ? V čem se liší Paw S2 ?

Tak teď vidím že Michalpankrac píše o tom, že Paw S1 provozuje s iPhonem ?
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka