Lotoo Paw S1

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2023 17:27

Tak to je paráda!
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 9. 3. 2023 17:40

Jj to Emi se jim opravdu povedlo a v případě problémů bych to považoval jako jedno z hlavních kritérií proč vzít dražší Paw S2.
Pak o hodně silnější 3.5mm výstup pokud ho člověk občas potřebuje využít a o něco silnější symetrika.

A nakonec lehce víc technický zvuk, ale tady si dokážu představit, že se někomu může líbit lehce teplejší míň detailní S1 o chlup víc. Oba to jsou teplé smooth dongly, ale S1 je jak už jsem psal o něco teplejší s jakoby pomalejším decay ( přirovnal bych ty rozdíly mezi S1 a S2 jako např mezi dac filtry mezi Min Phase Slow a Fast )

S2 má chlup širší scénu, jakoby přesnější rychlejší decay,jsou tam lehce lépe slyšet detaily i separace, a má lehounce méně teplý zvuk. Každopádně jsou to všechno celkem drobné nuance, žádný rozdíl noc a den, oba dongly hrají výborně a jak jsem řekl, za mě má smysl 2x dražší S2 hlavně skrz to EMI a výkon.

Na nejstarší verzi FW u Paw S2 mi ten rozdíl zvuku přišel o něco větší, S2 byla o něco širší a světlejší, jakoby techničtější, ale už nebyla tak smooth. Tipuju, že patrně aby byl na první poslech slyšitelný rozdíl a ospravedlnitelný ten cenový nárůst mezi S1 a S2.

Každopádně jsem zůstal u toho posledního FW, ten starší píšu jen tak pro zajímavost.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2023 19:07

S tím teplem to chápu. Mám relativně nově DAP Lotoo Paw 6000, ve zvuku je ve všem podstatně dál, ale nějak mně tam chybí to teplo Paw S1.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chudák 21. 7. 2023 17:44

Dobrý den, děkuji za podrobný popis, uvažuji o modelu Paw S1 nebo S2. Nikde nemůžu najít grafy k jednotlivým
položkám EQ. Kdysi jsem je viděl, buď v testu na internetu, nebo v časopisu AudioProfesssional (?), nemohu
nyní sehnat. Jen si vzpomínám, že jeden EQ byl na lepší srozumitelnost řeči, tzn. méně basů a trochu méně výšek. Chci Lotoo používat právě s EQ, který má úbytek basů. Většina sluchátek basy právě přidává, tím bych to
alespoň částečně napravil. Nemáte radu, kde bych grafy jednotlivých EQ našel ?????? Jsem starý hifista, sluchátka mám různá, rád se podělím o názor. Vysoce hodnotím Sennheiser HD800 pro pohodlné nošení a lineární frekvenční průběh. Mám je cca 7 let, spokojenost. Z uzavřených modelů chválím Audeze 8 /koupeno v r. 2016/,
reprodukce OK, ale moc těžké a velký přítlak, proto na delší, několikahodinový poslech nevhodné.
Předem děkuji za pomoc. Jsem pamětník, dříve výrobci (nejen audiotechniky) přikládali hodně podrobné
manuály a mnoho technických podrobností, dávno již ne. Dnes např. uvedou: 5 EQ, ale už se člověk nedozví,
co jaký je rozdíl mezi např. rock či klasika.
Ještě jednou díky za pomoc.
chudák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 7. 2023 17:56

Mám z toho pocit,že to není jen EQ, ale i nějaké DSP efekty typu crossfeed. Pokud to chceš používat s mobilem, běž do S2, je podstatně líp stíněný proti rušení z mobilu. Víc ti bohužel neporadím. A nepočítej,že ta flashka utáhne HD800 a spol. Tohle je primárně pro IEM a nebo velice nenáročná sluchátka.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 7. 2023 20:44

U Paw S2 jsem tuším presety nikde
na netu neviděl, ale tady je link na Paw S1..

https://www.klauseulenbach.de/2020/06/2 ... r-presets/

Za mě si musíš rozhodnout hlavně cenu, Paw S2 stojí dvojnásobek Paw S1. S2 je o dost rychlejší, detailnější a vzdušnější s větší scénou a taky má silnější oba výstupy a jak už bylo zmíněno je úplně imunitní na rušení LTE.

Paw S1 má zajímavé analogové zabarvení, ale jak už bylo řečeno, chytá rušení LTE sítí a hodně podobně teple a analogově může znít nakonec i Paw S2 se starším Firmwarem 2.0.0.3 .. Nakonec ale preferuju předposlední firmware 2.0.0.4, který je nejsvětější nejvzdušnějši a nejdetailnější. Kdybys šel do S2, poradím i jak jde FW přehazovat.. Z nějakého důvodu se u lotoo dost měnil v průběhu updatů zvuk. 2.0.0.5 je něco mezi 2.0.0.3 a 2.0.0.4..

Pro Paw S1 hovoří hlavně výborná cena výkon. Ne nadarmo je to na avmanii asi nejoblíbenější dongle do 4k
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 7. 2023 21:03

Mně přijdou S1 předvolby EQ rock-pop atd nepoužitelné a mnohem raději mám ATE předvolby, jako dental, near field, zejména near field, kde si myslím, že jsou použity i nějaké DSP efekty. Ale třeba u Lotoo PAW 6000 nepoužívám nic. Má neutrálnější přednes než S1, i když pořád poměrně teplý, ale se světlými Campfire Solaris skvělé párování. Teplost projevu je podle mě částečně způsobena použitým Asahi převodníkem, ale hlavně laděním DSP. A je možné, že s každým firmware je toto ladění trošku odlišné. Jinak PAW 6000 má těch ATE předvoleb víc. Každopádně za ty prachy hraje S1 parádně, líp, než třeba DAP A&K SR25 a chytání EMF mě netrápí, používám to hlavně s iPadem na cestách, pokud chci poslouchat Tidal např. Každopádně k mobilu rozhodně S2. Různý flashky iBasso, FiiO, nebo AQ Dragon Fly Red, Cobalt, se zvukem i na S1 vůbec podle mého názoru nechytají.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 7. 2023 21:13

Jj souhlasím.. i u Paw S2 jsou nejlepší ty ATE a taky mám u obou nejradši buď žádný, nebo Nearfield, kde je i aplikovaný crossfeed.

Edit: jinak už jsem to psal i jinam, ale kdyby byl zájem, můžu pustit skoro nepoužívánou Paw S1 za 2.5k

Ale pokud finance dovolí.. Doporučuju stejně radši S2 :)
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chudák 24. 7. 2023 12:33

Nechci Paw připojit k mobilu, uvažuji o NAD M10, nemá sluch. výstup a SNAD by fungovalo náhradní řešení:
USB NAD/Paw/sluchátka. Nechci bezdrátový přenos BT. LZE někde zjistit grafy kmitočtového průběhu jednotlivých EQ nebo DSP ??? Děkuji

-- 24. 7. 2023 13:41 --

Děkuji za odkaz na klauseulenbach ---- právě tyto grafy jsem před pár lety viděl.
Divím se jen, že to u výrobce nelze najít !
chudák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 24. 7. 2023 12:57

Předpokládám, že k NAD to připojovat nebudeš, ale rovnou k PC. Pokud k tomu budeš připojovat iEM a nebo nenáročná náhlavní sluchátka určena k nošení venku, bude S1/S2 nejlepší volbou v poměru cena/výkon
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chudák 24. 7. 2023 17:03

Právě k NADu M10 (a jinému, levnějšímu rádiu/ten Paw připojit chci - tedy pokud to půjde. Nahradím chybějící sluch. výstup a současně alespoň trochu uberu basy. Většina sluchátek basy zdůrazní, to mi vadí. A bohužel korekce zvuku /většinou/na USB konektoru nefungují. Skoro každý model bezdrátových sluchátek má EQ, jenže
jednak to funguje POUZE u BT přenosu, ne s kablíkem a druhak: hudba musí jít z telefonu, tam se uloží vybraný
EQ, ne do sluchátek. Takže právě ve spojení s zesilovačem nebo rádiem EQ nefunguje. Proto by mi mohl Lotoo
SNAD pomoci. Taky využiji nastavení hlasitosti, to je u zesilovače nebo rádia připojené přes USB nutností.
Samozřejmě Sennheisery HD 800 a jiné pořádné sluchátka do Paw ani zkoušet nebudu, ty živím poctivým zesilovačem SPL Phonitor 2 /vřele doporučuji/.
chudák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 24. 7. 2023 19:43

A ten NAD má USB audio výstup?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod chudák 26. 7. 2023 14:51

ANO, právě že má. Ovšem musí se to vyzkoušet.... Mám dotaz, omlouvám se, ale snad mi poradíš. Když budu poslouchat hudbu /z Tidal či Spotify/, z telefonu půjde Bluetoo, jde
NĚJAK nastavit korekce zvuku /konkrétně ubrat basy/ ?? Nemám zatím zkušenost, tuším
že to nejde. EQ na telefonu - MYSLÍM - funguje pro uloženou hudbu, ne pro streamovanou.
Pokud to opravdu nejde, tak právě s Lotoo by bylo řešení
chudák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 26. 7. 2023 15:38

S BT ti neporadím. Ale pokud chceš něco posílat přes BT, tak proč pořizuješ Paw S1?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 26. 7. 2023 16:58

Až to USB vyzkoušíte, dejte vědět. Osobně tipuju, že se jedná pouze o vstup.
JarinV
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka