AUNE X1s Pro (7.gen)

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod snejdy 5. 4. 2021 17:08

Byl jsem nucen pořídit si nový DAC/AMP protože mi odcházel stávající (náhodně výrazně šuměl a brumil a nepřišel jsem na chybu aby se dala opravit), a jelikož teď z nějakého důvodu jsou skoro všechny tyhle věcičky nedostupné (vyprodané, pouze na objednávku apod.) a navíc jsem nechtěl žádný high-end za 10k+, tak volba padla na Aune X1s. Na DAC/AMP nejsem tak náročný doteď jsem měl Asus Essence STU, nepotřebuji DSD ani super vysoké vzorkovací frekvence, stačí mi aby to umělo 24/192 a hlavně vyžaduji optiku na vstupu a cinch line-out a aby si to poradilo se sluchátky kategorie Sennheiser HD 6XX.
Viděl jsem že tady na tohle téma není, tak se chci jen podělit o pár základních zkušeností.

+ nešumí (jen u in-earů na posledních cca 20% hlasitosti ale tam už je to stejně neposlouchatelně nahlas)
+ zvuk je překvapivě v pohodě s in-eary, i když teoreticky na nízkoimpedanční sluchátka to není určené
+ dostatek výkonu
+ více detailu než s mým minulým ampem
+ kvalita zpracovnání

- souběh kanálů na úplném začátku potenciometru, první cca 1% jeden kanál nehraje vůbec a druhý už slyšet je a pak mezi cca. 1 - 2% je jedna strana hlasitější než druhá. Někde nad 2 - 3% se to srovná a pak už je to ok, ale pokud chcete poslouchat s in-eary je nutné výrazně snížit hlasitost v PC.
- chybí přepínač gain, na in-eary je příliš vysoká hlasitost (souvisí s problémem výše)
- s mými Sennheiser HD 660s je trochu méně basů a důrazu než jsem měl u Asus STU

Osazen je potenciometr ALPS vyrobený v Japonsku, proto se celkem divím tomu nezvládnutému souběhu na začátku, ovšem vypadá to na tu nejzákladnější řadu. Možná časem si tam pořídim nějaký lepší a vyměním ho.
Oproti minulým generacím je použit spínaný zdroj MeanWell, dříve bylo klasické symetrické trafo což bych ocenil více, ale vypadá to, že je napájecí část dobře oddělená a nechytá to žádný brum přes zemní smyčku.

Technické údaje z webu:
USB: 32bit/768k, DSD 512
Coaxial: 24bit/384k, DoP 128
Optical: 24bit/192k, DoP 64
Digital coaxial output: 24bit/192k
Output voltage level @ 0dB: 2.1Vrms
Frequency response (from 20 Hz to 20 kHz): ±0.1dB
SNR: 117 dB
Dynamic range: 126 dB
Stereo crosstalk: -112 dB
Headphone output : 300 ohm / 200mW , 32 ohm / 560mW

Přikládám pár fotek vnitřku.

IMG_9947.JPG

IMG_9949.JPG

IMG_9951.JPG

IMG_9953.JPG
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod snejdy 7. 4. 2021 13:46

Akorát bych měl jeden dotaz, jaké jsou přesně rozdíly v nastavení
Fast Roll-off Filter Mode
Slow Roll-off Filter Mode
Minimum Phase Filter Mode
a nemyslím uplně pocitově ve zvuku ale spíš co to dělá v principu se signálem...
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý