Sluchátkový zesilovač k Sennheiser HD600

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 10. 2022 14:38

Jak jsi jako přišel na to, že SMSL M500 MKIII má jen USB vstup?

Obrázek
Obrázek
anonymni

Odeslat příspěvekod TigiGold 14. 10. 2022 17:13

Jufre: SMSL má tři vstupy a všechny zvládají excelentně "jitter test". Nevím, jaký máš zdroj signálu, ale v případě nutnosti je možné použít redukci. Osobně preferuju mezi transportem a DAC optický kabel (toslink) kvůli nevodivosti.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jufre 14. 10. 2022 18:48

Už jsem to psal, hudbu mám sice v PC, ale v jiné místnosti, a připojení k DAC/AMP kabelem není možné. Mám ale externí disk s hudbou a ten má kabel USB/A 3.0 modrý, to by byl zdroj.
Pokud existuje redukce – adaptér USB A samice – USB B samec pro přenos dat, tak by to bylo vyřešené.
Občas bych ale připojil k DAC/AMP i DAP HiBy R5II s uloženou hudbou a pro poslech int. rádií, má Android.
Hlavně mě jde o poslech z HDD s ovládáním DO a displejem.
Nebo jaké jsou ještě možnosti připojení HDD?
TV Panasonic TX-L50 E, sat. VU+Duo4K SE, sat.Lumix Qwiart 4K, zesilovač Yamaha RN602, repro Dynavoice DM 6, . Ložnice – TV Sony KDL-EX 720, repro Wavemaster Two Neo – Schiit Asgard 2, Pro Ject DAC S2,
Hifiman Edition XS, -
mobil Samsung Galaxy S21 FE
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod anonymni 14. 10. 2022 19:37

Redukce by ti tak jako tak byla k ničemu, takhle to nefunguje. Naprostá většina DAC/Amp nejsou zároveň streamery. K DAC/Amp nemůžeš připojit HDD USB kabelem a hrát z něj, ty USB vstupy na DA převodnících jsou jen "USB Audio" sloužící pro připojení výhradně k PC a hraní z/přes něj.
Pokud to není streamer, nebo DAC a streamer v jednom, tak když k němu připojíš HDD přes USB kabel, nic se nestane, nebude to hrát. Pokud je to jen samotnej DAC (či DAC/Amp), kterej nemá tu streamovací část, neboli nějakej "operační systém" nebo ovládací aplikaci atp. kde je možný vyhledávat a přehrávat hudbu z nějaký připojený audio knihovny (z NAS, HDD, SD karty atd.) a ty k němu připojíš HDD USB kabelem, tak se nic nestane, nevydoluješ z něj ani tón.
anonymni

Odeslat příspěvekod Jufre 15. 10. 2022 08:02

Děkuji za vysvětlení, tak trochu jsem si to myslel. Pak zbývá jedině Aune X5s s SD kartou + Aune X7s.
A co třeba tento iFi :
https://www.headamp.com/products/ifi-zen-stream
v popisu je uvedeno : Co je zahrnuto
• iFi ZEN Stream

• Ethernetový kabel

• Plastový šroubovák

• Napájecí adaptér

• Anténa

• Karta s pokyny, uživatelská příručka a 12měsíční tovární záruka

Vstup výstup
• Wi-Fi / Ethernet / USB HDD

• USB3.0 (zásuvka typu A) 1 vstup, 1 výstup

• SPDIF výstup (koaxiální)
TV Panasonic TX-L50 E, sat. VU+Duo4K SE, sat.Lumix Qwiart 4K, zesilovač Yamaha RN602, repro Dynavoice DM 6, . Ložnice – TV Sony KDL-EX 720, repro Wavemaster Two Neo – Schiit Asgard 2, Pro Ject DAC S2,
Hifiman Edition XS, -
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 15. 10. 2022 08:28

K tomu Ifi Zen stream je již v popisu uvedeno - pod svým elegantním exteriérem je ZEN Stream technologický streamer-de-force. Má to jeden účel – posílat hudbu z internetu do vašeho DAC bez ztráty kvality. Skutečný výkon ve vysokém rozlišení PCM384/DSD256 přes WiFi/LAN.
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jufre 15. 10. 2022 09:17

iFi ZEN streamer - něco jsem vygúglil, občas vypadne připojení a jiné problémy. Jeden uživatel píše 5.8.2022 :

Právě jsem jeden takový připravil pro kamaráda. Zní to dobře, ale jinak mě to nezaujalo. Velmi pomalý přístup na pevný disk, obrázek alba se zobrazuje nebo chybí, vestavěná aplikace pro rádio je špatná a nestreamuje ve stanicích s vysokým rozlišením, o kterých vím, že jsou, nebude streamovat ve vysokém rozlišení z naladěného rádia aplikace a nebude streamovat vysoký rez z Rádia Paradise...pokud to jde, nepřišel jsem na to a dvě hodiny hledám na internetu, jestli je to vůbec možné, ale bez úspěchu. Můj bluesoundový uzel to odfoukne. Jediný důvod, proč s tím můj přítel šel, je ten, že chtěl pro svůj dac výstup usb.
Hifiman Edition XS, -
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod Jufre 15. 10. 2022 19:27

Zaměřil jsem se na dost velký výběr Topingů. Je několik možností. Sestava těchto tří řady 50 :
Topping M50 – síťový HiRes přehrávač s Wifi, Bluetooth, DO, SD, USB/C
Topping A50 - sluchátkový zesilovač (nebo L50)
Topping E50 - stolní DAC a předzesilovač s DO

Pak je možný Topping M50 + Topping EX5 sluchátkový zesilovač , DAC
nebo Topping M50 + Topping DX3 Pro sluchátkový zesilovač , DAC

M50 + A50 + E50 = 16.455 kč v Audigo.cz

M50 + EX5 = 14.000 kč (15.000.-)

M50 + DX3Pro = 15.500 kč

Ještě je Topping D50s – DAC, Bluetooth, předzesilovač
a Topping MX5
No, to teda koukám, ale něco z toho se snad s vaší pomocí vybere.

M50 : https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Jine ... 0-stribrna
A50 : https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... 50s-Silver
E50 : 50https://www.audigo.cz/Specialni-nabidky/Rozbalene-kusy/Topping-E50-Silver-rozbaleno

EX5 : https://www.amazon.com/Topping-ES9038Q2 ... SVC2L?th=1
DX3 Pro : https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... Pro-Silver
MX5 : https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... MX5-Silver

Někde jsem četl, že je lepší každý samostatně, než combo, taky že Topping není zrovna to nejlepší pro HD 600 ?
Hifiman Edition XS, -
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 15. 10. 2022 22:47

A co že teda vlastně hledáš? :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Inulthor 15. 10. 2022 22:55

Podle mě nějaký streamer a dac/amp. Z toho popisu, mi vychází ideální zen stack a raspberry streamer. Za rozumné peníze asi nej.
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod Jufre 16. 10. 2022 11:09

Co hledám? Poslouchat náhlavní sluchátka v ložnici bez možnosti připojení kabelem k PC. Takže sluchátkový zesilovač.
Teď jak tam dostat hudbu? Z PC v obyváku přes Wifi? Myslím, že by bylo lepší jako zdroj hudby připojit jen Hiby R5II, jak tady někdo navrhoval.
Přepínání mezi sluchátkami HD600 a aktivními repro + připojení přes RCA má snad většina zesilovačů.
Co se týká streamování, tak tím je myšleno vyhledávání služeb jako Spotifi, Tidal?

Bylo mě doporučováno vybírat mezi iFi a Topping – ten jsem navrhoval včera, nikdo nic nedoporučil a je to dražší řešení než iFi, tak bych sice neměl displej a SD vstup jako má Topiing M50, to by tak nevadilo, jsem teda pro iFi.
Co se týká iFi, tak jsem vyhledal recenze :
https://homestudiobasics.com/ifi-zen-da ... 6xx-stack/

Jako u Topingu je i u iFi velký výběr, v tom se nevyznám a co teda dopručíte?
1 – iFi Zen Dac/Amp
2 – iFi Zen Can
3 – iFi Zen Dac/Amp – combo
4 – iFi Zen Can Signature
5 – iFi Zen Dac V2 Usb Dac
6 - iFi audio Zen stream

Podud možno od Audigo.cz, nebo Luxusní elektronika.

Doporučení ze zahraniční recenze :
Pokud chcete funkci bezdrátového streamování, pak je to docela snadná volba: ZEN Blue a ZEN CAN poskytují vynikající kvalitu zvuku a pohodlí za cenu. Kombinace ZEN DAC a ZEN CAN jsou potenciálně nejlepší kombinací ve své třídě v rozsaho pod 300 USD. Pokud se díváte na tradiční kabelové nastavení, máte několik dalších možností.ZEN DAC bude poskytovat lepší výkon s většinou sluchátek a IEM než ZEN CAN, ale pokud používáte sluchátka s vysokou impedancí nebo velmi citlivé IEM, ZEN CAN je lepší volba.

SEČTENO A PODTRŽENO
iFi ZEN CAN je výkonný, všestranný sluchátkový zesilovač se skvělou hodnotou za peníze. Ať už je používáte samostatně nebo je kombinujete s něčím jako ZEN DAC nebo ZEN Blue, poskytuje dostatek výkonu pro ta největší a nejhladovější sluchátka a má nízkou hlučnost při řízení citlivých IEM. I když vám ZEN CAN pravděpodobně nepřinese vnitřní klid, je to skvělý sluchátkový zesilovač, který vám pomůže začít na cestě špičkového zvuku.
Ještě jsem objevil toto, má usb 3.0 vstup a k tomu DAC ? :
https://www.audioshark.org/ifi-audio-21 ... 0c4a189e9e
Hifiman Edition XS, -
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod zarkow 16. 10. 2022 13:36

Co se týká samotných HD600, za sebe bych ti k nim doporučil OTL lampáč, na kterém vyniknou jejich silné stranky nebo tranzistorové áčko (třeba Gilmore lite tady z bazaru), což je určitě univerzálnější řešení i pro planáry. Z levných DAC prý hraje dobře Topping E50, není chladně sterilní, ale v streamerech bohužel nemám vůbec žádný přehled.
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Inulthor 16. 10. 2022 19:46

Asi bych neřešil zesilovač/dac, s aktuálním výběrem víceméně neudělá chybu , ale jeho problém jak do toho tu hudbu dostat :) PC je v jedné místnosti a sluchátka jsou v druhé místnosti :) Takže se nabízí streamer (Zen Stream, Bluesound node), tablet/telefon, minipc (malina?), dap..
Doma:PC (Tidal+Audirvana) + AQ Jitterbug + MOJO 2 + Hifiman Ananda

Na cestách: Samsung Galaxy S22 + Galaxy Buds Pro

Meze 99 Neo, Edifier R1600III

k prodeji: iFi Zen Dac + xDuoo TA-20
Inulthor
Junior

Odeslat příspěvekod Jufre 16. 10. 2022 20:44

Lámpáč mě byl už doporučován, ale abych pak nemusel kupovat jinou kvalitnější lampu, taky jsem o tom četl, ale asi záleží na kterém. Ale ještě si o nich pro orientaci něco přečtu.
Já bych zatím zůstal u Ifi nebo Toppingu. Takže aby hrály sluchátka potřebuju nějaký digitálně analogový převodník - DAC a zdroj hudby. Pak to bude hrát. K tomu pak sluchátkový zesilovač pro zvýšení kvality zvuku.
Ty moje výběry výše ať už Topping nebo iFi jsou dost rozsáhlé a nepřehledné. Zítra vyberu konkrétní dva typy pro vaše schválení nebo výhrady.
Inulthor - třeba ten iFi Zen audio Zen stream ?
Hifiman Edition XS, -
Jufre
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 10. 2022 21:04

Pokud ten stream probíhá přes wifi, tak je to celkem v klidu. Asi nejlepší bude Bluesound Node, ale za zlomek ceny poskládáš něco z Raspberry Pi a znalosti k tomu nejsou třeba prakticky žádné. Sám to používám už roky, jede to v pohodě, bez údržby a zvuk je opravdu velice kvalitní. Je to prostě destička s počítačem o rozměrech cca 8x10cm a k tomu libovolná zvuková karta, podle toho co chceš, čekáš atd., která se na to nacvakne. Ty karty už v ceně kolem 3000Kč dosahují kvality zvuku převodníků za 15-20 tisíc. Krabičky se k tomu kupují na základě použité zvukové karty. Zdroj od nabíječky k telefonu po lineární zdroje v ceně deset tisíc, co uznáš za vhodné a přínosné.... Prostě stavebnice na míru. Už na desce to má integrovánu wifi a a BT, samozřejmě lze dokoupit lepší do USB -má to několik USB portů, ethernet konektor a jako výstup například klasické cinche. Jede mi to to teda přes Airplay u jabka. Ale dost možná něco takovýho ještě jednodužšího poskládáš z nějakého Chromecastu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka