Sluchátkový zesilovač k Sennheiser HD600

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jolefoto 28. 2. 2023 18:52

TigiGold píše:Otázkou také je, proč to vůbec takto dělat. Dávalo by mi to smysl při použití externího předzesilovače, kdy sedím v křesle daleko od komponentů, ale při poslechu sluchátek předpokládám, že mám sluchátkový zesilovač v dosahu.

Ani som nečakal už nejaké odpovede na moju otázku. Takže díky za ďaľšie, pre mňa prospešné informácie. A áno. Mám celú zostavu umiestnenú v obývačke na nábytku pod TV ktorá je zavesená na stene a najpohodlnejšie miesto je sedačka oproti TV, odkiaľ počúvam aj "veľké HIFI" Kábel ku sluchátkam je krátky, tak som to riešil na mieru robeným predlžovacím káblom.
Konkrétne tento: https://medalux.webnode.sk/products/predlzovaci-kabel-jack-jack-6-3mm/
Porovnával som výstup cez predlžovák a bez neho a nezaznamenal som žiadnu počuteľnú zmenu v kvalite muziky na sluchátkach.
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 2. 2023 21:56

jolefoto: Kdybys cokoliv ohledně RME potřeboval, napiš, co budu vědět, rád odpovím. Klidně přes SZ, ale raději tady veřejně, ať z toho něco mají i ostatní uživatelé.
RME je neuvěřitelně přizpůsobitelné zařízení, byť s docela nešťastným ovládáním pokročilých funkcí, o kterých ani 70% lidí netuší, že je RME má.
A znám lidi, co s ním napájejí výkonové monobloky a repro, takže to, co chceš ty rozhodně smysl má a používá se to.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 28. 2. 2023 23:02

Tak on se řetězec dá zapojit lecjak a může hrát nakonec výborně, ale pořád mi přijde, že využívat samostatný sluchátkový zesilovač s vlastní regulací hlasitosti v podstatě jako koncový stupeň s fixní hlasitostí (předpokládám tedy, že bude jeho potenciometr nejspíš stále vytočen na maximum) je dost neortodoxní přístup, který přináší zbytečná úskalí. Kromě výše zmíněných problémů bych měl obavy, zda se zbytečně nezhoršuje odstup signálu od šumu. Stejně tak se mi nezdá nejšťastnější prodlužovat sluchátkový kabel mikrofonním kabelem, raději bych si sednul blíže. Ale to jsou jen takové drobné rýpavé hifi povzdechy k zamyšlení, reálně to vše může fungovat bez problémů.

HD650 poslouchám 11 let, slyšel jsem je v mnoha různých konfiguracích a každému, kdo by chtěl dostat jejich projev na vyšší úroveň (zejména zvýšit nedostatečný spodní bas), doporučuju jejich ekvalizaci. Obecně však preferuju sluchátka, která se ekvalizovat nemusejí.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 28. 2. 2023 23:50

martas38 píše:jolefoto: Kdybys cokoliv ohledně RME potřeboval, napiš, co budu vědět, rád odpovím. Klidně přes SZ, ale raději tady veřejně, ať z toho něco mají i ostatní uživatelé.
RME je neuvěřitelně přizpůsobitelné zařízení, byť s docela nešťastným ovládáním pokročilých funkcí, o kterých ani 70% lidí netuší, že je RME má.
A znám lidi, co s ním napájejí výkonové monobloky a repro, takže to, co chceš ty rozhodně smysl má a používá se to.

Dík za ponuku. Keď už, tak určite by som dal otázky o RME verejne a to priamo do vlákna o RME. Toto tu bol len taký úlet keďže je to vlákno o Sennheiser HD600, Sennheiser HD6xx a čiastočne aj o RME.

TigiGold píše:Tak on se řetězec dá zapojit lecjak a může hrát nakonec výborně, ale pořád mi přijde, že využívat samostatný sluchátkový zesilovač s vlastní regulací hlasitosti v podstatě jako koncový stupeň s fixní hlasitostí (předpokládám tedy, že bude jeho potenciometr nejspíš stále vytočen na maximum) je dost neortodoxní přístup, který přináší zbytečná úskalí. Kromě výše zmíněných problémů bych měl obavy, zda se zbytečně nezhoršuje odstup signálu od šumu. Stejně tak se mi nezdá nejšťastnější prodlužovat sluchátkový kabel mikrofonním kabelem, raději bych si sednul blíže. Ale to jsou jen takové drobné rýpavé hifi povzdechy k zamyšlení, reálně to vše může fungovat bez problémů.

Tak ono tiež viem že to nie je určite ideálne, ale v mojom prípade mi išlo hlavne o to aby som niečo nepokazil prv než by som to takto zapojil.

TigiGold píše:Obecně však preferuju sluchátka, která se ekvalizovat nemusejí.

Tak s týmto súhlasím. Lepšie (väčšinou sa rovná drahšie sluchátka) by aj boli v nejakom budúcom výhľade. Len to chce peníze, peňeži, peňáze a zas len peňáze. A tých je v dnešných časoch na HIFI, tuším menej a menej.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 1. 3. 2023 00:02

U Bursonu tomu režimu říkají Power Amp Mode. Je to popsáno zhruba uprostřed manuálu:
https://www.audio-visual-factory.ch/upf ... -58649.pdf
Možná mají neortodoxní přístup, ale nemyslím si ;-)
Ono to vesměs reálně bez problémů funguje. Nehledě na to, že tam není potenciometr, ale kolečko s optočlenem a zesilovač se po zvolení tohoto modu přepne na max. výkon. Čili něco jako monobloky bez korekcí u repro poslechu.
S ekvalizací souhlasím, začal jsem to používat i u sluchátek, která to "nepotřebují", zejména Harman Target křivky EQ. Taky jsem se tomu dřív bránil, ale má to přínos zatím u všeho, kde jsem to zkoušel.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zarkow 3. 3. 2023 10:58

Za sebe také k řadě HD6.. doporučím lampový zesilovač z důvodů větší přirozenosti a muzikality, HD6.. rozhodně nejsou na kritický poslech a technické aspekty zvuku.
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 3. 3. 2023 20:20

Ahoj. Aké máš konkrétne skúsenosti a s ktorými sluchátkami z rady HD6...? Myslím aj s ktorým lampovým zosilovačom? Dík za odpoveď.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod zarkow 3. 3. 2023 20:53

Viz můj podpis, HD600 + Eufonika H5M - 1x 6sn7 na vstupu, 1x 6N13S (6as7 nebo 6080) na výkonu. Principiálně je to podobný zesík jako již zmiňovaný Xduoo Ta-26 či Bottlehead Crack nebo Dafkvoice, jen je to ruční garážovka z Polska včetně slušných komponent. Mám ještě Hypa 1, ale HD600 mě na lampách baví rozhodně víc.
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 4. 3. 2023 08:12

https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 15685.html
https://www.audiophonics.fr/en/streamer ... 17048.html
tieto dve vecičky vyriešia tvoje problémy,možno ešte bude treba predlžovací kábel k posteli a wiim pro k tej Yamahe
ak som sa v tvojom vlákne stratil tak sa ospravedlnujem ale je strašne neprehľadné :-)
streamery majú v apke aj Vtuner a podporujú Tidal connect
tv v spálni optikou do vstupu Wiim pro,optikou z výstupu do Toppingu,analóg do zosilovača,z Toppingu predlžovací slúchadlový kábel k posteli,notebook (pc) cez usb do Toppingu,tv v obývačke optikou do Wiim pro,výstup (optika,rca) do zosilovača
s tým dac som si nie istý ale chcelo by to optický vstup a usb vstup
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 11. 3. 2023 21:37

TigiGold píše:Obecně však preferuju sluchátka, která se ekvalizovat nemusejí.

Len tak námatkovo ktoré by to podľa tvojich skúseností mohli byť? Dík za odpoveď.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 12. 3. 2023 03:23

jolefoto: Bez ekvalizace rád poslouchám Beyerdynamic T1 první generace, Avantone Planar nebo AKG K371. Tím nechci v žádném případě říct, že bych je považoval za sluchátka zvukově ideální. Ale pro určité druhy hudby jsou samy o sobě tak dobrá, že mi i bez ekvalizace dává jejich projev smysl a přináší hudební prožitek, přičemž necítím nutkavou potřebu ekvalizovat, resp. u nich pokusy o ekvalizaci přinášejí spíše diskutabilní výsledky.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Předchozí stránka