martas38:
Ano, firma Asahi Kasei Microdevices se už po vyhoření obnovila.
Důkazem je nový DAP Astell&Kern A&ultima SP3000, který má v sobě nový flagship DAC AK4499EX.
Info zde:
https://asahi-kasei.eu/world-premiere-new-flagship-dac/-- 7. 11. 2022 19:23 --Jarak píše:Ahoj. Potřebuju poradit. Koupil jsem si Audeze LCD C2clasic. Mám DAC Pro-Ject Pre Box S2 Digital a zesilovač HYPA H1. Hraju buď TIDAL nebo z notebooku přes foobar. Nicméně, pořád jaksi nejsem spokojený se zvukem. Težko to popsat, ale zdá se mi to takové ostré. Prostě surové. V neděli jsem čirou náhodou zapojil k notebooku malý přenosný DAC+amp Fiio Q3 s ten zvuk je o mnoho lepší. Je to takové uhlazené, prostě lepší. No a já si myslím, že to dělá ten čip co je ve Fiio Q3 - AKM AK4462. Vzhledem k tomu, že jsem na tento problém narazil už i u jiných daců s čipem ESS, co jsem měl dřív, tak se chci zeptat, jestli tady není někdo, kdo mě poradil, jaký dac koupit (nebo dac+amp kombo) s čipem AKM. A taky případně, jak hrají dacy s čipem Burr Brown (např Ifi zen dac nebo podobné). Díky za ochotu.
J.
Obecně jsem s DACy od ESS (Sabre) měl také problém. Někdo to prostě neslyší, ale já ano.
DACy od Asahi Kasei (AKM) jsou prostě lepší, znějí méně digitálně (ostře) a více muzikálně (velvet sound).
Samozřejmě volba DACu není tak úplně vše, ale dost záleží na implementaci...
Např. u DAPu Astell&Kern A&futura SE200 zní DAC ESS ES9068AS (pravá strana) uhlazeněji, než levá strana s AK4499EQ.
Bohužel nikdo ti zde asi 100%-ní doporučení nedá, takže ideální volba je poslech před koupí.
Pokud poslech před koupí není možný, tak pak je možné produkt (DAP, DAC) po koupi vrátit do 14 dnů
(i bez udání důvodu).
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5