od Marekcián 19. 6. 2023 19:10
_daRK : Odkial vies, ze som nevyberal dlho? Vyberam minimalne tri tyzdne. Videl som celu SK, CZ a Thomann.de (posielaju na Slovensko) ponuku. Je celkom mozne, ze ak u mna nie je na prvom mieste wattaz a co najsterilnejsi prednes, tak MR4 budu najlepsie NOVE "pseudomonitory", ake v cene do 150Eur mozem (SR,CR,DE) kupit. Ved co ostava? Herkules, Presonus (sterilne), Samson (priemer), Kurzweil (vyzeraju az prilis "klasicky" a ciastocne DIY, nemaju v predu ziadne ovladanie), Swissonic (bez debaty horsie nez MR4, keby nie, vedelo by sa o tom), Alesis (priemer, mozno lahky nadpriemer), Behringer MEDIA 40USB (jemny nadpriemer, 20cm sirka), STUDIO 50USB (velke na moj stol - 20,5cm sirka, pravdepodobne horsie nizke basy nez MR4, ovladanie len vzadu), M-Audio (viacere moznosti) - prebasovane, nic moc... Este ostavaju Mackie CRX (horsie, nez Eris, taky trochu lepsi priemer, sycia).....TOTO SOM VYPISAL Z PAMÄTI (schvalne sa teraz nepozeram na ponuku monitorov) za tie tri tyzdne zaoberania sa studiovymi monitormi... Zabudol som na nejake? ...Ak ano, tak na nejake podpriemerne, ktore moja pamät vypustila... Vidis.... Co ostava? NIC. Cital som recenzie a hodnotenia vsetkeho, coho sa len dalo, v cene do 150Eur. A to, ze biele MR4 sa mi velmi pacia, to je len super bonus.
A mimochodom, kde mas istotu, ze Behringer 50USB ma lepsi DAC a op amp, nez zvukovka na mojej zakladnej doske? Aj v dnesnej dobe (2023) ju najdes len na niektorych zakladnych doskach nad 190Eur (niektore "Gigabyte"), pod 190Eur ju nema ZIADNA (cena zakladnych dosiek zacina na nejakych tusim 55Eur)...Dokonca mas zakladne dosky aj za 350-400Eur, ktore maju NIZSI model zvukovky, nez mam ja na zakladnej doske. Dohladaj si to napr. na datacomp.sk... Takze moja zvukovka je ciastocne premiova (vzhladom na to ze je integrovana), a je podla recenzii na konkretne mojej zakladnej doske super odladena, atd. (ziadne setrenie na komponentoch s nou spojenych)... Aku integrovanu zvukovku mas ty? Podla mna horsiu, a teda nemas skusenost s dostatocne kvalitnou integrovanou zvukovkou. Popravde pochybujem, ze Behringer vo svojom "entry level" modeli studiovych monitorov nesetril n vnutornostiach... Peniaze vrazil do vykonu (kvantita), ale myslim, ze do kvality komponentov uz nie (preto sa z neho ziaden recenzent neposadil na zadok, s vynimkou niekoho, kto v zivote nepocul nic lepsie nez repraciky za 20-30Eur). Na rozdiel od zvukovej casti mojej maticnej dosky. Tam sa nesetrilo, recenzie to potvrdzuju.
edit (som už na PC) : Pripomenul som si ponuku. Samson už len z princípu nie (aj keby mali SUPER recenzie, lenže nemajú), v ponuke v tejto cene sú len 3 palcové meniče, a to je príliš málo. VIEM, že také iLoud Micro vedia zahrať super (MR4 sa samozrejme "chytať nebudú") aj napriek mini meničom, ale to je "iný vesmír" aj cenovo... (plus aj keby som na ne peniaze mal, vadí mi nerozoberateľná konštrukcia a tiež nie sú dokonalé...)...
Numark N-Wave360 sú dobrá "grcanica", škaredé a totálny low-end ako z predu, tak zozadu.