Bluesound Node X + DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dedajan 5. 1. 2024 20:30

Qobuz jsem platil 40$ přes PayPal, ale právě jsem zjistil že problém byl v zaslaném emailu. Já používám Gmail.com ale heslo mě bylo zasláno na outook.com, který ale skoro nepoužívám. Jméno je ale stejné, proto jsem to přehlédl. Přihlásil jsem se teď v mobilu na apku USB Audio Player a Qobuz jede včetně mých playlistů, takže vyřešeno.
K těm sluchátkům Hifiman XS, to jsi mě jaksi donutil k zamyšlení, jasně vylepšil jsem zesilovač, DAC, tak bych se nebránil i "vylepšit" sluchátka. Posluchám každý den před spaním asi hodinu, prostě chci mít klid na poslech převážně klasické hudby, tak 70%, pak country, folk, world.
Pokud bych o tom uvažoval, tak by byl strop nějakých 25-30 tis, ale zase mě někdo napíše, že to chce v cenové relaci 35-50 tis, abych to poznal.Těch značek je výběr teda dost : Fokal Clear, Meze, Grado, Shure, Audeze, AKG atd. a od každého několik typů.
Píšete tady v tomto nedávném poučném vlákně :

viewtopic.php?

koukal jsem i na bazary, no nevím :
https://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/ ... ka-cela-cr
https://elektro.bazos.cz/inzerat/176975410/audeze.php

nebo využít půjčovnu :
https://www.audigo.cz/Specialni-nabidky/Pujcovna/
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2024 20:34

Pak teda asi do Wiim nechodit.
Mám nově Eversolo DMP-A6, z něj jde zvuk přes USB do RME, z RME pak jde do lampáče. A zvuk je podstatně lepší, než když hraji z iMacu s Audirvanou Studio přes USB do RME. Zlepšení je o dost větší, než jsem čekal. Zejména došlo k brutálnímu zlepšení prostoru, separace nástrojů, zvuk celkově zprůzračněl. Musím dát za pravdu lidem, kteří tvrdí, že z důvodu rušení je chyba hrát z PC, zejména z neupraveného PC a že podstatně lepší zdroje signálu jsou CD a SACD playery, streamery a podobně.

Sluchátka si prostě musíš vyzkoušet. Každý má jiný vkus a nikdo ti do hlavy nevidí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 5. 1. 2024 20:49

martas38 zkoušel jsi pokud to jde, streamovat Audirvanu z pc do Eversola ? Já když streamuji UPNP/dnla Audirvanu z pc do IQ Soundgenic tak je kvalita zvuku lepší než přímo Audirvana z PC do USB.

-- 5. 1. 2024 22:03 --

dedajan píše:Qobuz jsem platil 40$ přes PayPal, ale právě jsem zjistil že problém byl v zaslaném emailu. Já používám Gmail.com ale heslo mě bylo zasláno na outook.com, který ale skoro nepoužívám. Jméno je ale stejné, proto jsem to přehlédl. Přihlásil jsem se teď v mobilu na apku USB Audio Player a Qobuz jede včetně mých playlistů, takže vyřešeno.
K těm sluchátkům Hifiman XS, to jsi mě jaksi donutil k zamyšlení, jasně vylepšil jsem zesilovač, DAC, tak bych se nebránil i "vylepšit" sluchátka. Posluchám každý den před spaním asi hodinu, prostě chci mít klid na poslech převážně klasické hudby, tak 70%, pak country, folk, world.
.
Pokud bych o tom uvažoval, tak by byl strop nějakých 25-30 tis, ale zase mě někdo napíše, že to chce v cenové relaci 35-50 tis, abych to poznal.Těch značek je výběr teda dost : Fokal Clear, Meze, Grado, Shure, Audeze, AKG atd. a od každého několik typů.
Píšete tady v tomto nedávném poučném vlákně :

viewtopic.php?

koukal jsem i na bazary, no nevím :
Tak zrovna vážná hudba, aby to mělo šťávu, potřebuje kvalitní železo!
https://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/ ... ka-cela-cr
https://elektro.bazos.cz/inzerat/176975410/audeze.php

nebo využít půjčovnu :
https://www.audigo.cz/Specialni-nabidky/Pujcovna/
Aurender N100H>Qobuz>HoloAudio Cyan2>Neotech NEMOI-1220 UP-OCC Silver XLR cable>Cayin HA-6A>Hifiman HE1000v2>Forza Noir Hybrid HPC>>USB Audioqest Carbon>
Ifi silencer LAN
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2024 21:05

Ano zkoušel. Přes LAN z Audirvany do Eversola. Zvuk je lepší, jak když vynechám Eversolo a jdu z počítače přes USB rovnou do RME. Ale zdaleka nejlíp to hraje, pokud hudbu pustím z SSD v Eversolu.
Jinak před tím jsem si postavil streamer z Raspberry Pi, kdy šel zvuk přes LAN do maliny a z ní přes coax do RME a taky to bylo podstatně lepší, než hrát z PC přes USB do RME.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 5. 1. 2024 21:25

Místní soubory hrají obecně lépe než stream. Ale hodně záleží na nahrávce. Některé streamy jsou hodně dobré.
Mám na cestě z Holandska streamer Aurender N100M, tak jsem zvědav jaký bude posun.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2024 21:43

Nemyslím stream ala Qobuz, Tidal, ale jeden totožný flac hraný z PC, nebo z Eversola, ale o tom asi mluvíš i ty. Každopádně mně to poukazuje na to, že cesta PC - USB - DAC není nejlepší. Ještě časem vyzkouším propojení Eversola a RME přes optiku a coax, jestli to bude mít vliv.
Ovšem už teď jsem stoprocentně přesvědčený, že lepší (hlavně podstatně slyšitelnější) než si koupit za deset tisíc USB kabel k propojení PC a DAC, je lepší investice poskládat si něco takovýho z Raspi s lepší zvukovkou a nějakým lepším napájením (iFi iPower). Karet i OS pro Raspi je dost, včetně například HQPlayer Embedded.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 6. 1. 2024 00:02

bessinka píše:Zbyl mě S/PDIF kabel Nordost, který docela dobře vyhlazoval digitální drsnost streamů. Nabízím ho na bazaru.

Nemám naozaj nič proti viere, len neviem, či je prínosná a potrebná aj pri niečom takom, ako je prenos digitálnych dát pomocou optiky na zanedbateľné vzdialenosti. To "vyhladzovanie digitálnej drsnosti streamov" pomocou konkrétneho optického kábla sa aj pokúsime nejako technicky vysvetliť, či radšej zostaneme v pohodlnej polohe audioezoteriky? Alebo to tvrdenie o zázračných vlastnostiach S/PDIF kábla súvisí s tým, že ho práve predávame? Netuším...
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod Kamasu 6. 1. 2024 00:35

SPDIF není jen optika a právě v tomhle případě jde o coax. Jinak ale souhlas.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 6. 1. 2024 01:07

Kamasu píše:SPDIF není jen optika a právě v tomhle případě jde o coax. Jinak ale souhlas.

Oops! Nesprávne som sa domnieval, že v tomto prípade ide o optický digitál a on je to just elektrický digitál. Ešte šťastie, že je to digitál a je to vlastne prašť jak uhoď...
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2024 04:05

To je pánové otázka a slovo do pranice (a to doslova), zda má digitální kabeláž vliv na zvuk (koaxiální a USB kabely a podobně). Jeden tábor bude tvrdit, že to možné je, druhý, že ne. Sám jsem v tomhle spíš skeptik, ale to jsem kdysi byl i u analogových kabelů a tam to vliv má a celkem solidně slyšitelný. Teda minimálně jsem o tom sám přesvědčený, když už přikládám polínko pod flame.
Každopádně jak jsem psal výš, raději než koupit USB kabel za tisíce, je lepší ho obejít cestou LAN - streamer a podobně, protože sebelepší kabel mě nezbaví rušení přímo v PC, které způsobuje jisté degradace digitálního signálu vstupujícího do daného kabelu, které pak DAC s menšími, či většími, ovšem slyšitelnými "úspěchy" opravuje-dopočítává. Alespoň tak nějak to chápu a sám to mám ozkoušeno, teda minimálně jsem přesvědčený, že to tak je.
Samozřejmě narážíme ještě na technické problémy, protože pokud tam rozdíly jsou, budou to tak drobné nuance, že samotný proces přepojení kabelu na ně dá podle mě posluchači srovnávajícímu kabeláž takřka zapomenout. Čili řeči typu "to slyší i moje manželka"... no raději toho nechám. A navíc jak pravil klasik, co hifista nevidí, to neslyší. Tak teď pánové do mě :D
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 6. 1. 2024 07:41

Tak jsme to dedajanovi zaplevelili.�
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dedajan 6. 1. 2024 08:34

nezaplevili, rád se poučím
martas38-"píšeš pak teda asi do Wiim nechodit", tak to bych byl rád, pokud je jiné řešení, ale musíš mě to vysvětlit.

Co je Audirvana jsem si musel najít na netu. Je to hudební přehrávač pro PC. Po přečtení velmi kladných recenzí co tady píšete bych do toho šel :

https://musconv.com/what-is-audirvana/

Ale jak píšu víše, poslouchám jen ložnici. K PC v obyváku je to 15m. A nešlo by to z PC poslat do lož. po síti ? Nebo je nějaké jiné řešení ?
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 6. 1. 2024 09:23

@dedajan:

Pokud se chceš významně posunout vpřed, zapomeň na "tuning" toho Node X. Sestava, kterou teď máš, je jako celek dobře vyvážená. Nic moc na tom nezmění ani výměna Node X za RME. Dál tě posune jedině celkový upgrade, který začíná u sluchátek. Osobně bych co největší sumu investoval právě do nich i s tím, že je budu třeba ze začátku provozovat s levným, ale kvalitním kombem DAC+AMP (Topping apod.) a později toto nahradil něčím lepším. Jako streamer můžeš použít přímo mobil s Qobuzem.

Přirozeným upgradem k tvým Edition XS by potom byly Arya Organic. A k nim třeba Topping DX5.
Naposledy upravil pavel1756 dne 6. 1. 2024 10:23, celkově upraveno 1
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dedajan 6. 1. 2024 10:05

co se týká sluchátek, právě sleduji toto vlákno :

viewtopic.php?f=1712&t=1335471&st=0&sk=t&sd=a&start=15

Node X už jsem vrátil. Jak dál záleží na mě, ale dám i na vaše rady.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 6. 1. 2024 13:33

Pokud ti Qobuz funguje z mobilu do RME, tak Wiim není nutný.
JarinV
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka