Bluesound Node X + DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dedajan 10. 1. 2024 21:14

připojení kabelem k můžu mobilu vyzkoušet, ale takový nemám. V mobilu je USB/C a kam zapojím do Wiim ? V Pro-Jet S2 DAC+ jsem měl USB/- USB/B.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 10. 1. 2024 21:15

JarinV píše:Audio input lze nastavit na BT, takže to tak klidně mít může.

Aha, beru zpět...ono to má přijímač i vysílač.

-- 10. 1. 2024 21:20 --

dedajan píše:připojení kabelem k můžu mobilu vyzkoušet, ale takový nemám. V mobilu je USB/C a kam zapojím do Wiim ? V Pro-Jet S2 DAC+ jsem měl USB/- USB/B.

Z mobilu do Wiim nic zapojovat nemusíš....přes USB to ani nejde. Nejlepší zvuk budeš mít, když budeš data přijímat přes síť do WiiM, odtud digitálně do DAC přes optiku nebo koax a z něj do Shiit a do sluchátek. Ale jestli nemáš externí DAC, tak použij ten interní ve WiiM. Mobil budeš mít jen k ovládání.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 10. 1. 2024 21:25

A ve Wiim nastavit input ethernet.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 11. 1. 2024 14:46

Připojil jsem Pro-Jet Dac Box S2+ a zapojil dle vašich rad a vše funguje, děkuji.
Mám to zapojené takto :
z Dac „line out“ kabelem Audioguest Tower RR 0.6m do Schiit „line in“ a z něj z „line out“ kabelem RCA 5m do aktivních repro.
Dac a Wiim propojené přes optiku a k Wiim připojen ethernet kabel.
Když otevřu v mobilu Qobuz, tak se hudba zrcadlí v apce Wiim Home, to samé int. radio a hudba z mobilu. Asi že Wiim není přehrávač, jen streamer.
Ještě musím vyzkoušet kde je lepší ovládání hlasitosti, když mám v ruce mobil, tak asi tam, ne na DO.
Rozdíl v kvalitě po zapojení externího Dac slyším, oproti včera kdy jsem poslouchal přes Dac ve Wiim.
No a jak dál, sluchátka zatím Hifiman XS s možností vylepšení, o tom už jsem se zmiňoval, ale teď potřebuju vybrat sluchátkový zesilovač, protože Shiit a Dac si bude brát syn zpět, Wiim si nechám, na stream stačí.
Když napíšu že chci kombo, tak to slíznu s ohledem na budoucí upgrade sluchátek.
Zatím jsem vybral Topping A70 Pro, nebo Fiio K9 Pro, nebo jinou řadu K. Ten Fiio K9Pro je ve dvou verzích s čipy AMK 4499EQ a ESS 9038 Pro2, asi z důvodu kdysi vyhoření továrny.
Omezení je do 20tis kč. a šířky 24 cm, asi jsou ještě jiné typy, ale nic jsem nenašel.
Ještě se zeptám, když bude mít přehrávač vzadu vstup USB s mojí hudbou, je to kvalitativně stejné jako stejná hudba z mobilu?
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 11. 1. 2024 15:18

Já už se nebudu vyjadřovat k zesilovači a dac, můj tip už tu je. Tak jak to máš teď zapojené, tak ten stream vůbec nejde přes mobil, což je v pořádku. Mobil dává jen pokyny, co má wiim dělat. Ovládání hlasitosti bych doporučil spíš na zesilovači a na wiim fixed volume output.
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 12. 1. 2024 12:31

Dotaz pro encroft - máme stejná sluchátka XS a píšeš :

„po upgadu HW se dynamika XS o dost zlepšila“

co jsi na nich upgadoval ? hlavový most nebo náušníky ?

ještě uvádíš : „zatím jsem upgradoval HW (DAC, AMP, WiiM)“

pokud si pamatuju, máš k nim amp Topping L70 a dac E70 velvet.

takže ten stack od Toppingu je pro tebe základ i pro budoucí upgrade sluchátek?
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 12. 1. 2024 16:41

dedajan píše:co jsi na nich upgadoval ? hlavový most nebo náušníky ?
ještě uvádíš : „zatím jsem upgradoval HW (DAC, AMP, WiiM)“
pokud si pamatuju, máš k nim amp Topping L70 a dac E70 velvet.
takže ten stack od Toppingu je pro tebe základ i pro budoucí upgrade sluchátek?

Na XS jsem upgradoval už dřív jen kabel za lepší a vliv na zvuk to docela mělo. Tím upgradem HW jsem myslel
DAC / AMP a přehrávání přes BitPerfect. Nečekej, že to budou jiná sluchátka, ale rozdíl je tam jasný hlavně v dynamice. Ale jak jsem psal, pro mě je to zatím prozatímní řešení, protože i když došlo ke znatelnému zlepšení, uvažuji o nějakých lepších...a ten stack beru jako takový rozumný základ, který vyhoví i pro dražší sluchátka.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 12. 1. 2024 17:48

Díval jsem se na produkty Burson Audio, má je někdo ?
Sluchátkový zesilovač :
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... Funk-Basic

Nebo Amp/Dac :
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... erformance
tady mě překvapuje ta sleva 12 tis. kč ?

Ty Bursony jsou na fórech chváleny zvukově, ale měly taky nějaké mouchy, rekalamace a tak.
To by byla investice jak jsem psal do 20 tis. kč - (ten combo) a snad dobrý základ na upgrade sluchátek.

Druhá možnost vzít tento Topping ve slevě :
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... Pro-Silver
A použít Dac co mám – Pro-Jet Dac Box S2+. A poslouchat zatím s mými ED XS.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 12. 1. 2024 19:12

Burson má perfektní servis.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 12. 1. 2024 19:19

Já jsem asi poslední, kdo ti tady může radit, ale osobně bych se rozhodoval až po zralé úvaze, co vlastně chci. To, na co odkazuješ jsou docela rozdílné přístroje ...jak funkčně, tak cenově.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 12. 1. 2024 20:12

lada5 "Burson má perfektní servis." možná teď co mají pobočku ve Francii, dříve to prý bylo na nervy a drahé i když výrobce v Austrálii je ochotný a hned reaguje, píšou na jednom fóru.

encroft : no ono to sice tak vypadá že nevím co chci, ale vím že pokud teď koupím třeba ty Bursony, ať už jen Amp, nebo i kombo s Dac, tak zatím jiná sluchátka můžu koupit až tak v dubnu. Proto ta druhá možnost jen A30Pro.
Psal jsem že uvažuju o půjčení v Audigo.cz. Mám plán půjčit Arya Organics a zároveň koupit Topping A30Pro.
Po vrácení sluchátek půjčit Senheiser HD 800S a to z důvodu vyzkoušet sluchátka s jiným zvukovým projevem.
Někde jsem četl že by byly vhodné na poslech klasické hudby, což je můj případ.
Audigo umožňuje za 200kč jen dvě vyzkoušení, pak se platí.
A pokud mě jedny z nich budou vyhovovat, tak je koupím, vrátím A30/Pro a později vhodnější Amp/Dac, pokud to bude třeba.
Můžete si myslet co chcete, ale je to jedna z možností, v podstatě bych to tady nemusel uvádět, ale proč ne, každý váš názor beru. A když už něco koupím bez konzultace, pak se dozvím že mám i jiné možnosti.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 12. 1. 2024 20:24

K té první větě o servisu. Servis je povinen zajistit prodejce. Takže ti může být jedno, jestli to pošle do Austrálie, Francie, nebo to opraví smluvní tuzemská firma. Samozřejmě u bazaru to člověk řešit bude.
No a jinak souhlas s tím co psal encroft. Ujasnit co vlastně chci, proč to chci, s čím to budu párovat. Komba mají výhodu všeho v jednom, což může být pro někoho zase nevýhoda, ale to je o tom co a proč chci.
A nezapomínat na věc, že zdaleka největší vliv na zvuk mají právě sluchátka. Burson za padesát tisíc nebude hrát 10x líp než A30 za pět tisíc. Pro někoho se může dostavit i zklamání (myšleno obecně, nikoliv zrovna na Bursona). Troufám si tvrdit, že sluchátka za padesát tisíc poskytnou proti sluchátkům za pět tisíc podstatně intenzivnější zážitek, než tomu bude v případě zesilovačů ve stejné ceně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 12. 1. 2024 21:18

dedajan píše:Audigo umožňuje za 200kč jen dvě vyzkoušení, pak se platí.

Pokud můžeš, tak je výhodné si v rámci jedné zápůjčky vzít třeba jedny sluchátka a k tomu třeba kombo DX 7 pro a v rámci druhé zase jiná sluchátka plus nějaký dac nebo amp, klidně i vyšší cenové kategorie, abys líp zjistil, co ti bude nejvíc vyhovovat a porovnal rozdíly.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 13. 1. 2024 16:50

Na Topping DX7 Pro jsem taky koukal, co jsem vyčetl, že je lepší použít symetrický XLR výstup do sluchátek. A prý není dobré použít sluchátka která potřebují ekvalizaci, třeba LCD X. ?
Na headfonia.com je DX7 testovám s různými sluchátky a nejhůře dopadly LCD 2 classic, přebasováno.
Na Audigu je DX7 Pro+ s možnosti zapůjčení.
Jěště ke sluchátkám, dost se tady píše o Meze 109 Pro, tak mě napadlo si je taky vypůjčit, jsou dynamická a byl by to odklon od Hifimanů s jiným zvukovým projevem. To zatím nemůžu posoudit.
Z Audiga ale určitě pak něco vezmu, objednám z časových důvodů až 22.1. abych využil těch pět dnů.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 30. 1. 2024 11:58

Tak jsem dal na některá vaše doporučení. Nynější moje sestava :

Sluchátka Hifiman ED XS
kabel Migami XLR for Hifiman
Topping L70 amp
SMSL SU 9n dac
Wiim pro plus

S kvalitou hudby spokojenost, určitě jsem povýšil, zatím testuji různá nastavení přístrojů.
SMSL DAC jsem koupil ve slevě na SoundImport.eu i když by se vzhledově hodil Topping E70.

Asi za měsíc mě přijdou sluchátka Sash Tres ES. Na fóru head-fi.org je 27.1.rozsáhle hodnotí "phthora", tak jsem zvědavej.
dedajan
Junior

Předchozí stránka