Bluesound Node X + DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dedajan 7. 1. 2024 12:26

Vyhledal jsem porovnání a na reddit.com je recenze :
Arya Organic má celkově hladkou prezentaci a zároveň zůstává neuvěřitelně detailní, odhalující a má mnohem lepší oddělení nástrojů ve srovnání s edicí XS, což je také velký krok vpřed v čistotě. Při rychlém porovnání s Edition XS začal můj Edition XS najednou znít zahaleně a tence, přeplácaně a mlhavě (což je šílené, že? Miloval jsem tato sluchátka 1 rok a myslel jsem si, že je to můj endgame)

Zvuková kulisa: Zvukový prostor: Přibližně stejně široký jako u edice XS (která již měla velmi širokou zvukovou kulisu). Arya organická výška zvukové scény působí jako větší, holografičtější, nástroje se více vznášejí v prostoru s větším položením a separací, pokud to dává smysl. Více se toho děje i ve velkém rozsahu zvukové scény, více se ponoříte (přiblížíte?) do hudby, ale zároveň hudba zní jako na velkém koncertě. Celková signatura nebo tvar zvukové scény je více zaoblená holografická, zatímco edice XS má oválnější plochou zvukovou scénu. Možná to bude znít divně, ale takto bych mohl popsat zvukovou scénu.
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2024 12:34

pavel1756: ano, od určité hladiny jsou 2% obrovský pokrok, sám to dobře víš a často za ty dvě procenta platíš třeba 100 tisíc Kč. Netrénované ucho by si takového pokroku nemuselo ani všimnout, pro ucho trénované a zejména zvyklé na stávající zvuk je to obrovský rozdíl.
A těmi procenty jsem chtěl dedajan především demonstrovat, že se místo výměny napájecích zdrojů a podobně má zaměřit na vlastní sluchátka, která budou v zamýšleném řetězci nejslabší částí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 7. 1. 2024 12:53

Začíná to tady být na popcorn. Bavíme se tady v nuancích jednotlivých sluchátek, ale ty nuance poznáme pouze, když do nich pustíme kvalitní signál. A ten začíná první nulou a jedničkou na začátku celé sestavy. Pokud jak tady například zaznělo " budu RME krmit USB donglem z mobilu" tak je zbytečné takové detaily na konci řešit, protože tam nic takového nebude.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 1. 2024 15:31

bessinka píše:Pokud jak tady například zaznělo " budu RME krmit USB donglem z mobilu" tak je zbytečné takové detaily na konci řešit, protože tam nic takového nebude.

Mýlíš se - pokud budeš krmit RME USB donglem z iPhonu/iPadu, bude to tam - alespoň v takové kvalitě, že bude stát za to koupit si sluchátka za sto tisíc.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 7. 1. 2024 15:48

Tak se omlouvám, mám asi rozbitý iphone i ipad.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 4ceratops 7. 1. 2024 16:30

Netvrdím, že v týchto debatách typu "Poraďte mi, čo si mám kúpiť" nezaznievajú aj relevantné postrehy. To by nebola celkom pravda. Každá z týchto debát však končí v podobe beznádejne zamotaného klbka subjektívnych (často aj protirečivých) odporúčaní, na základe ktorých je problematické urobiť zmysluplné vlastné rozhodnutie. Myslím si, že tadiaľto cesta nevedie. Ideálne by bolo nejaké vytipované alternatívy vyskúšať a v prípade nemožnosti si aspoň prelúskať odborné recenzie z rešpektovaných zdrojov. Táto debata je fakt skôr na popcorn...
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 7. 1. 2024 17:20

bessinka píše:Tak se omlouvám, mám asi rozbitý iphone i ipad.

Omlouvám se i já, pod pojmem “dongle” jsem neměl na mysli “headphone jack adapter”, ale “usb c to usb adapter”, nebo třeba “lightning to usb camera adapter”. Tyto adaptéry lze v nouzi použít i k sestavě za 1,5 milionu Kč (ověřeno se Sennheiser HE-1), a žádná katastrofa se neděje. Samozřejmě, pořádný zdroj signálu je lepší volba.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 7. 1. 2024 17:33

Jasně. Vždyť nejde o život.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 7. 1. 2024 18:35

Myslím že celkově z těch celkem protichůdných názorů musí být tazatel trochu zmaten.Moje doporučení je koupit radši lepší sluchátka než XS a pak řešit dac a zesilovač.Samozřejmě to chce také kvalitní zdroj hudby.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dedajan 7. 1. 2024 18:45

Já ty rozdílné názory považuju za normální, každý má nějakou zkušenost a zrovna u poslechu hudby je to relativní. Jsem tady opravdu kolemjdoucí, ale občas sem zavítám co je nového.
Účastním se pravidelně na satelitním a cyklistickém fóru a všude je to stejné, občas se to nějak zvrtne, prostě jen výměna názorů odlišná od zadaného téma a někdy i poučná.

K věci, ten RME nechám zatím plavat, nespěchá to a zaměřím se na jinou třídu sluchátek, jak mě doporučujete.
Tak třeba ty Hifimany Arya Organic, když vynecháme rozdíl ceny oproti XS, tak by snad zlepšení mělo být znát, i když asi ne k poměru rozdílu ceny. Na Audigu jsou k zapůjčení.

Koukal jsem na Bazoš.cz, kde jsou nabízeny Hifimany XS Edition nové za 6000 kč, a hned několik, neni to nějaký fake?
dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 7. 1. 2024 19:14

A čím teda budeš krmit ta nová sluchátka?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 7. 1. 2024 20:00

dedajan píše:K věci, ten RME nechám zatím plavat, nespěchá to a zaměřím se na jinou třídu sluchátek, jak mě doporučujete.
Tak třeba ty Hifimany Arya Organic, když vynecháme rozdíl ceny oproti XS, tak by snad zlepšení mělo být znát, i když asi ne k poměru rozdílu ceny. Na Audigu jsou k zapůjčení.
fake?

Jestli si budeš na Audigu půjčovat Arye, tak by stálo za to, půjčit si s nimi i nějaký amp / dac, abys měl srovnání.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod dedajan 7. 1. 2024 20:32

encroft "Jestli si budeš na Audigu půjčovat Arye, tak by stálo za to, půjčit si s nimi i nějaký amp / dac, abys měl srovnání."
Asi ano, taky jsem myslel tam zajet, ale prodejna prý už neexistuje.
A jak ty jsi se rozhodhul ?

-- 7. 1. 2024 20:35 --

JarinV - No to je věc kterou jsem tady při založení vlákna neuváděl, neměl jsem důvod. Měl jsem Schiit Asgard 2 a Pro-Jet S2 DAC napojený kabelem na mobil, kde jsem měl Qobuz, int. radia a svoji hudbu.
Při návštěvě syna před vánocemi jsme se dohodli tak, že já si koupím streamer a jemu dám ty přístroje, že mu budou stačit. Dopadlo to jinak.
Objednal jsem streamer Node X, přišel mě 28.12. a ovládal jsem ho už bez kabelu mobilu.
Pak mě syn volal že mu ty přístroje nevyhovují,(důvody nebudu uvádět), tak jsme se dohodli že to prodáme, k čemuž ale ještě nedošlo.
Pak jsem založil toto vlákno, podívej se co jsem požadoval. Tak proč bych uváděl původní sestavu, když jsem měl Node.
Po různých doporučeních jsem uvažoval o změně, nejprve byla řeč o vhodném zesilovači, převodníku k těmto mým sluchátkám Hifiman XS.
Nakonec jsem připustil i upgrade sluchátek, prostě mě to lákalo.
Pokud bych koupil třeba ty zmiňované Arye Organic, nebo Arya Stealth, a někdo mě napíše že sluchátkový zesilovač Schiit Asgard 2 bohatě stačí, tak není co řešit.
Jinak bych to musel zkoušet a podle svého uvážení se rozhodnout. Toť vše.
Jak jsem tak porovnával sluchátka, tak výrazný skok by byl až u Meze Emperyan a Hifiman HE 1000 SE a to už je i na použté pro mě moc.

-- 7. 1. 2024 20:38 --

dedajan
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2024 21:00

Vidíš a někomu by třeba pomohlo znát ty důvody, proč to synovi nesedělo.
A významný skok nemusí být jen o penězích. Mně se třeba nelíbí cokoliv od Hifimanu, nemá to bas jak bych si představoval. Ale naopak náramně jsem si užil s Audeze LCD-X. Stejně mě třeba neoslovily Focal Utopia a co se týče Meze, orzhodoval jsem se mezi Empyrean a Elite a zvítězily Empyrean a nebylo to o penězích, ale o tonalitě. A to máme ještě třeba značku Audiotechnica atd. Chce to prostě vyzkoušet.
Naposledy upravil martas38 dne 7. 1. 2024 21:08, celkově upraveno 1
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 7. 1. 2024 21:08

Nic nekoupí.
bessinka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka