Nový zesilovač k Beyerdynamic DT 880 Edition 250 Ohm

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Maarten 23. 10. 2024 09:30

Zdravím,

hledám nový zesilovač ke sluchátkům Beyerdynamic DT 880 Edition 250 Ohm, v současnosti k nim mám topping L30II v kombinaci s topping E30II, mám je propojené přes USB do PC, bohužel zesilovač L30II pravděpodobně odešel, mám ho něco přes rok, ale nedávno začal dělat to, že když trochu víc zesílím zvuk, začne ve sluchátkách lupat a praskat, tak jsem se začal poohlížet po náhradě. Zatím jsem koukal na Cambridge Audio DacMagic 200m, je to kombinace zesilovače a DAC, ale tam mě nakonec odradili recenze, kdy píší že je to skvělý DAC, ale jako zesilovač to je nic moc a lepší si k tomu dokoupit samostatný zesilovač, takže to můj problém neřeší. Cena do 8000kc. Děkuji za tipy.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Maarten 23. 10. 2024 10:44

Ještě koukám na zesilovač Aune X7s Pro Hi-Fi, recenze vypadají ok
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 23. 10. 2024 19:10

Za mě je trošku nerozum kupovat ke sluchátkům zesík za dvojnásobek ceny těch sluchátek. Minimálně v této cenové kategorii. Leda by to byla investice do budoucna k příštím lepším sluchátkům. Myslím, že ty Toppingy bohatě stačí, s lepším zesíkem bude rozdíl dost malý. Možná by přinesl kýženou změnu nějaký levnější lampáč aka xDuoo a spol. Ale vždycky je třeba narvat nejvíc peněz do toho konce, sluchátek/repro, protože to je nejvíc poznat.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 10. 2024 21:29

Také bych se přimlouval za změnu konce. Těch 250 Ω Vám zbytečně komplikuje život (je to hodnota do nahrávacího studia, ne na domácí poslech).
Každopádně pokud hledáte nový DAC/AMP, pak solidní je FiiO K5 Pro případně z bazaru FiiO K3.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maarten 23. 10. 2024 21:54

Já bych nový zesilovač nehledal, jsem spokojený s tím co mám, kdyby topping L30II nezačal blbnout tak to vůbec neřeším. Hudbu poslouchám celkem dost, ale nejsme žádný audiofil. Těch 250 ohm mi bylo doporučeno i kvůli hraní her, hraju hry kde je důležité podle zvuku přesně určit kde se nachází protihráči a pokud možno aby byli slyšet i plížení, nebo opatrné kroky, tak prý těch 250 Ohm je na to lepší, ale sám se v tom moc neorientuji, předtím jsem levná obyčejná herní sluchátka, ty Beyerdynamic DT 880 co teď mám, jsou zatím nejdražší sluchátka co jsme měl a rozdíl oproti herním sluchátkům za pár stovek byl dost znát. Kouknu na ty zesilovače co jste posílali. Do budoucna si asi budu pořizovat něco lepšího, ale to je spíše vzdálenější budoucnost.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 10. 2024 22:58

DT 880 jsou pro hry solidní. Osobně v dané řadě preferuji plně otevřená DT 990, která mají nejlepší podání prostoru. Jinak ta vysoká impedance nesouvisí ani tak s rozlišením a orientací, jako spíše profesionálním užitím (lépe zvládají vysokou dynamiku signálu, vyšší hlasitosti a jsou odolná proti přetížení a částečně i rušení).
V domácím prostředí, zvláště s ohledem na hry, rozdíl mezi 32, 250 nebo 600 Ω nepoznáte. Jen to znamená, že musíte vybírat zesilovač s vyšší výkonem, jinak budou hrát tiše (například připojena k telefonu).
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 24. 10. 2024 10:33

Maarten píše: ... bohužel zesilovač L30II pravděpodobně odešel, mám ho něco přes rok, ale nedávno začal dělat to, že když trochu víc zesílím zvuk, začne ve sluchátkách lupat a praskat, tak jsem se začal poohlížet po náhradě.

Před nákupem nového zesilovače bych na Vašem místě zkusil ještě jednu věc, když jste se stávajícím zesilovačem spokojený.
Podle popisu závady se zdá, že je znečištěný vnitřek otočného potenciometru, kterým se reguluje hlasitost.
Pokud se trochu vyznáte, resp. se nebojíte zkusit opravu, najděte si na Internetu postup, jak vyčistit potenciometr.
Jestli si na to netroufáte, zkuste oslovit nějakou opravnu elektroniky.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 24. 10. 2024 14:59

To mne napadlo také, jen dle popisu "když trochu víc zesílím zvuk" jsem to bral, jako že praskání nastane až po zesílení a je trvalé. V případě toho potenciometru by to bylo "během zesilování sluchátka praskají, následně hrají normálně".

Co bych ale zkusil, je odpojení USB kabelu od E30 (předpokládám, že zapojení je PC > USB > DAC). Po odpojení zkuste, zda praskání bude opět zřetelné. Je možné, že po DAC/AMP chytá z PC přes kabel neplechu.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maarten 24. 10. 2024 18:39

Díky za radu, opravdu to dělalo něco z PC, samotného by mě to nenapadlo.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 24. 10. 2024 18:46

Zkusil jste to i s jiným zdrojem zvuku? Obě zařízení se bez vstupu vypínají (uspí).
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maarten 24. 10. 2024 19:27

Ano zkoušel, dělá to PC
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 24. 10. 2024 19:58

Pak tedy zkuste jiné porty (pouze ty vzadu) a případně i jiný kabel. Také je zásadní, aby PC, DAC i AMP byly připojeny do stejné zásuvky. Pokud to nezabere, je tu možnost optického přenosu - pokud v PC máte výstup na optiku (SPDIF).
Nemáte-li, pak existují USB > TOSLINK adaptéry.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Maarten 24. 10. 2024 20:14

Děkuji za rady vyzkouším.
Maarten
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orhore 26. 10. 2024 08:51

Pro spojení PC --> DAC bych v případě USB použil vždy izolátor. Eliminuje zemní smyčky a jiná rušení z pc a to dost zásadně. Třeba Topping HS02. Pokud by byl pro uživatele drahý, tak stejně dobře fungují i ty z aliexpressu.
1. https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... =price_asc
2. Nebo lepší i s externím napájením https://vi.aliexpress.com/item/10050052 ... pt=glo2vnm
orhore
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 26. 10. 2024 13:39

Já jsem použil na propojení podobné zařízení, jaké radí pan Pastelka. Byť se Chord chvástá galvanickymi oddělenými USB vstupy, tak na radu přímo pana Roba Wattse z Chordu jsem použil jeden konkrétní převodník USB-optika (sám říká, že optika je pro přenos digitálního audia absolutně nejlepší). A ač nemám s rušením problém, zlepšení zvuku je opravdu poznat. Pravda optikou projde PCM maximálně 24/192 a DSD64 (s kvalitnějším kabelem), ale kdo má kolik hudby ve vyšší kvalitě? Já ne a pokud bych měl, můžu to vždycky propojit přes USB, případně pořídit sofistikovaný USB izolátor.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Další stránka