HoloAudio – Cyan 2 DAC

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 30. 10. 2024 22:00

HoloAudio – Cyan 2 DAC. Má zde někdo zkušenost s tímto DAC? Přechází na to hromada známých, méně známých i neznámých uživatelů z často 4x dražších převodníků. Docela rád bych posbíral osobní zkušenosti s tímto R2R převodníkem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 31. 10. 2024 02:36

...4× dražších převodníků?
Musím přiznat, že ač znám hodně lidí z oblasti HiFi, nevím o nikom, kdo by měl DAC přes 50K, natož za 100K. Asi jsem ve špatné sociální bublině :)
Když jsem na něj narazil v recenzi u oblíbeného autora, jen jsem zatlačil slzu. Nemám zbytek řetězce, který by jej využil či by byl poznat rozdíl.
Každopádně v odkazované recenzi jej srovnává s Denafrips Ares 15, Gustard R26 a výrazně dražším Laiv Harmony. A pokrok vidět/slyšet je.
Ale to by nesměl vyjít Topping D90 III, který mi v mnoha ohledech přijde ještě zajímavější volbou. Přímé srovnání opět zde + je tam i dodatek k Laiv Harmony.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 02:49

Emile, hledejte mezi lidmi, co mají Chord Hugo TT2 například.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 10. 2024 07:58

TT2 není DAC. Jde o DAC a sluchátkový zesilovač v jednom.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 31. 10. 2024 08:40

@martas38:

Osobní poslechovou zkušenost s daným DAC sice nemám, ale s vlajkovou lodí, Holo Audio May DAC KTE, ano. Srovnávali jsme jej s TT 2 (samostatně i s M Scalerem). Jako zesilovače posloužily Burson Soloist 3X GT a Holo Audio Bliss KTE a taky sluchátkový výstup TT 2.

Když uvážím pouze převodníky, technicky jde o velmi vyrovnaný souboj. Bude záležet na subjektivních prevencích. TT 2 má navrh v rovině detailu/transparentnosti. Současně je tonálně chladnější. May má celou hudební scénu trochu více posunutou směrem od posluchače. Tonálně je velmi příjemný, jakoby s lehoučkým elektronkovým nádechem.

Při zapojení M Scaleru má potom TT 2 výrazně navrh. Nebál bych se říct rozdílem celé třídy. Zejména v rovině prostorového podání, které je nesrovnatelně víc trojrozměrné.

Zajímavé pak bylo srovnání May+Bliss vs M Scaler+TT2. Opět naprosto jasně lepší druhá dvojice.

Vzhledem k tomu, že už máš M Scaler, poohlédnul bych se právě po TT 2. A dokonce bych vsadil boty, že potom nakonec budeš preferovat jeho sluchátkový výstup před svým elektronkovým zesilovačem. Je to má vlastní zkušenost, kdy jsem po pořízení M Scaleru k TT 2 prodal velmi oceňovaný Auris HA-2...

@introvert:

Když už nosíš to dříví do lesa, taky nemáš pravdu. Dle výrobce je to "DAC, předzesilovač a sluchátkový zesilovač". ;-)
Naposledy upravil pavel1756 dne 31. 10. 2024 16:15, celkově upraveno 1
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 10. 2024 11:46

pavel1756 píše:Když už nosíš to dříví do lesa, taky nemáš pravdu. Dle výrobce je to "DAC, předzesilovač a sluchátkový zesilovač". ;-)

A vědí u Chord Electronics, že v jejich přístrojích jsou předzesilovač a sluchátkový zesilovač jedno a to samé ? :hm :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 15:27

pavel1756: Dík za zatím jedinou přínosnou odpověď k tématu.
Pak by bylo ještě zajímavý vyzkoušet Mscaler s HoloAudio. Sice bude maximální sample rate poloviční, ale sám občas používám Mscaler na předpolední úroveň převzorkování, někdy se mi to líbí víc, než maximum.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 31. 10. 2024 15:41

martas38: S Pavlem celkem souhlasím. MScaler se bude nejlíp párovat s něčím od Chordu.
Sluchátkový výstup TT2 je sice velmi dobrý, ale lampový zesilovač má aspoň pro mě své kouzlo , které bych za sluchátkový výstup z TT2 nevyměnil.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 15:47

Rins: S lampami naprosto souhlasím. Ten zvuk je někde jinde, než solid state zesilovače a nemůžu se toho nabažit.
Škoda, že Chord nedělá samostatný DAC na úrovni TT2.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 31. 10. 2024 16:15

Ještě bych doplnil, že jsem se k testování toho May KTE dostal spíš náhodou. Primárně jsem chtěl slyšet jejich zesilovač Bliss KTE. V kombinaci s M Scalerem a TT 2 hrál opravdu velmi dobře, ve srovnání se sluchátkovým výstupem TT 2 klidněji, analogověji. Ale i přes jeho velmi vysoký papírový výkon mu pro Susvary chyběl drajv, kterým disponuje například výše zmíněný Burson Soloist 3X GT.

Nevím, jaké používáš BNC kabely, ale pokud ty základní, dodávané spolu s M Scalerem, doporučuju zkusit nějaké kvalitnější. Sám jsem je týden po koupi M Scaleru vyměnil za Chord Shawline za ještě "rozumnou" cenu (dnes 7.490,- Kč za kus) a popravdě nic od toho nečekal, respektive si říkal, zda tam vůbec uslyším nějaký rozdíl. A byl to vlastně největší kvalitativní posun, co se týče mého experimentování s těmito kabely. U těch dražších už ty změny nebyly tak zásadní. Sám dnes používám na zakázku vyrobený model od Františka Krauta a ano hraje to ještě lépe než Shawline, ale za relativně malý posun vpřed jsem musel zaplatit skoro padesát tisíc korun. Takže z mé zkušenosti jsou Shawline za 15k v poměru cena/výkon snad neporazitelné.

-- 31. 10. 2024 17:22 --

Shodou okolností je teď někdo nabízí k prodeji na hifi bazaru.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... c-na-1bnc/
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 31. 10. 2024 16:38

Jo,jo,vyměnit skladové BNC kabely za kvalitnější je nepsaná povinnost. Já abych se vyhnul experimentování a posléze i finanční ztráty při ev. prodeji jsem šel rovnou do na zahraničních forech doporučovaných Wave storm reference a nákupu nelituji.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 31. 10. 2024 17:39

Testovalo se Holo May při použití HQPlayeru?
Převodníky od Holo velmi těží z upsamplingu přes HQPlayer popřípadě z převodu PCM na DSD.
Někteří majitelé dokonce tvrdí, že použití HQPlayeru je pro Holo DACy prakticky nutnost pro využití plného potenciálu.
Zesilovač: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26
Sluchátka: Abyss Diana DZ
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 31. 10. 2024 18:39

Netestovalo. Jako zdroj jsem použil notebook s Tidalem.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 31. 10. 2024 20:10

pavel1756: Používám na zakázku dělané BNC kabely. Jsou desetkrát líp provedené, než ty originální, konektory Neutrik. Zvuk neposoudím, resp. jsem to nesrovnával.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 31. 10. 2024 21:31

introvert píše:
pavel1756 píše:Když už nosíš to dříví do lesa, taky nemáš pravdu. Dle výrobce je to "DAC, předzesilovač a sluchátkový zesilovač". ;-)

A vědí u Chord Electronics, že v jejich přístrojích jsou předzesilovač a sluchátkový zesilovač jedno a to samé ? :hm :shock:

Já to jako předzesilovač používal.
lada5
Mírně pokročilý

Další stránka