Externé repro k DAP

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jolefoto 8. 9. 2024 20:35

Ahojte. Vie mi niekto poradiť nejaké externé repro k IBASSO DX 150. Nemôžem v práci počúvať svoju muziku na sluchátka, tak by som to chcel vyriešiť aspoň zo sluchátkového výstupu cez externé repro. Teda sám neviem či je to najlepší nápad. Ak by niekto vedel o lepšom riešení tak by ma mohol poučiť. Ovšem upozorňujem že som dosť limitovaný malým priestorom pracovného stola. Pracovisko je bez PC. Poprosím o radu. Aké repro nie moc veľké a aby to splňovalo aspoň akú takú kvalitu reprodukcie. Rozmýšľal som aj nad rádiom s DAB+/FM a vstupom na sd kartu. Ale málo ktoré rádio vie prehrávať formát FLAC. Teda aspoň s tých lacnejších. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 8. 9. 2024 23:06

FLAC bych do této situace netahal - malé repro a práce není kombinace ani prostor, pro poslech. Klidně bych zvolil i nějaký bezdrátová externí reproduktor, případně z malých PreSonus Eris 3.5.
Nicméně napište rozpočet a přesněji (v cm) dostupný maximální rozměr.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod muchacho 9. 9. 2024 10:52

Já řešil něco podobného. Repro, ale aby to na první pohled nebudilo pozornost nadřízených. Vybral jsem iLoud Micro Monitor a na to, že vypadají jako bedničky k PC, max spokojenost. Jedna z výhod je bassreflex dopředu, takže není problém, že jsou u zdi. Aktuální stav je DAC Topping E30 a hlavně korekce prostoru IK Multimedia ARC Studio, která to dotáhla k dokonalosti. V tvém případě bude stačit napíchnout do DAPu a hraješ. Internetové radia by měli hrát i z něho... ;-)
Přílohy
20230510_135540.jpg
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->TOPPING DX3 Pro->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Junior

Odeslat příspěvekod jolefoto 9. 9. 2024 20:11

Ahojte. Ďakujem za odpovede.
Emil Pastelka píše:FLAC bych do této situace netahal - malé repro a práce není kombinace ani prostor, pro poslech. Klidně bych zvolil i nějaký bezdrátová externí reproduktor, případně z malých PreSonus Eris 3.5.
Nicméně napište rozpočet a přesněji (v cm) dostupný maximální rozměr.

Ten flac som myslel iba preto, lebo 95% hudby mám vo FLACu. Ten rozmer aby bol čo najmeší. Ideálne aj to čo si mi poradil len lacnejšie. Tak do 60€. Som si vedomí že v robote sa nedá robiť a aj sústredene počúvať. Proste aby to nebol úplný chraplák šmejd.

muchacho píše:Já řešil něco podobného. Repro, ale aby to na první pohled nebudilo pozornost nadřízených. Vybral jsem iLoud Micro Monitor a na to, že vypadají jako bedničky k PC, max spokojenost. Jedna z výhod je bassreflex dopředu, takže není problém, že jsou u zdi.

Tak takéto niečo by bolo fajn ale keďže to chcem len do roboty tak cena už je pre mňa dosť. Páči sa mi ten bassreflex v predu aby som to zasunul čo najviac k stene. Dal by som max. okolo 60€.

Dá sa zohnať aj slušne hrajúce repro pasívne? Aby som to ťahal len zo slúchadlového výstupu DAPu a cinchami do repro? Moje sluchátka 150 Ohm, DAP utiahne docela v pohode. Aj keď asi aktívne repro bude kvalitnejšie ale aj drahšie. V prípade aktívnych repro by to muselo mať napájenie len zo siete.
Mal by niekto ďalšie návrhy? Díky za odpovede.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 9. 9. 2024 20:45

Linkový výstup bude u aktivních repro normálně fungovat. Jednak je (měla by být) dána úroveň výstupního linkového signálu DAPu a za další zesilovač obsahují až bedýnky. Takže stačí vhodný kabel a propojit jím DAP s repro.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 10. 9. 2024 14:55

Premyslam na kolko si ten posledny prispevok myslel vazne... limit 60 Eur a premyslas o zapojeni pasivnych repro do sluchatkoveho vystupu DAP?

Najlacnejsie repro, ktore splnaju "aby to nebol úplný chraplák šmejd", su asi Edifier R1280DB. Aj ked to "smejd" je dost individualne... R1280DB Nie su zase od tvojho stropu tak vzdialene. Pripadne pozri bazar, tam sa daju kupit rozne kusky.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 9. 2024 18:39

Pasivní repro bez zesilovače provozovat nelze - tedy lze, ale jen jako podstavec či poličku.

S daným limitem se tedy bavíme spíše na téma "co nejméně špatné lze za 60 € sehnat".
Z nových Logitech Z407 nebo Creative Pebble 2.1 (a SW umístěný někam na stole).

Případně nějaký mini systém s AUX typu Sencor SMC 4120B či podobně.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 10. 9. 2024 18:49

Ahojte dík za odpovede. S tými pasívnymi repro som to myslel či by sa niečo také nenašlo. Bola to skôr rečnícka otázka.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior